Dossier

Voor wie met pensioen wil gaan

31 augustus 2021
pour qui souhaite partir à la retraite

Er wordt al jarenlang gemorreld aan de pensioenregels. Wil je weten welke regels vandaag de dag gelden? Wij vatten ze voor je samen. Zodat je goed voorbereid je pensioen kunt tegemoetgaan.

Met pensioen gaan

Je moet er je goed van bewust zijn dat het pensioen gelijk staat met een inkomstendaling. Gelukkig heb je de kans om daarop te anticiperen en een persoonlijk spaarpotje op te bouwen dat in zekere mate je koopkracht zal vrijwaren. Wij beschikken over vijf rekenmodules die je kunnen helpen om te becijferen hoeveel je moet sparen om in alle rust op pensioen te kunnen gaan. 

Op de volgende pagina’s krijg je een stand van zaken over enkele belangrijke aspecten inzake het wettelijke pensioen:

Indien je van plan bent om naast je wettelijk pensioen nog een bezoldigde beroepsactiviteit uit te oefenen, kun je in ons dossier Bijverdienen als gepensioneerde de nodige info vinden om het hele financiële plaatje te zien.

Als je over een groepsverzekering beschikt, surf dan zeker ook naar het dossier waarin we uitleggen hoeveel je aan je groepsverzekering zult overhouden.

Als je werkgever je ook een collectieve hospitalisatieverzekering aanbood, verwijzen we je graag naar ons dossier waarin we toelichten welke wegen je na je pensionering qua hospitalisatieverzekering uit kunt.