Dossier

Voor wie met pensioen wil gaan

31 augustus 2021
pour qui souhaite partir à la retraite

Er wordt al jarenlang gemorreld aan de pensioenregels. Wil je weten welke regels vandaag de dag gelden? Wij vatten ze voor je samen. Zodat je goed voorbereid je pensioen kunt tegemoetgaan.

Hoe wordt het wettelijke pensioen berekend?

Exclusief voor leden

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer !


Ik ontdek Test Aankoop!
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2021

Ik heb pensioensparen gedaan maar ben daarmee gestopt omdat ik geen belasting voordeel meer kreeg omdat ik te veel voordelen heb als invalide men zei te stopen omdat als mijn pensioensparen word uitbetaald belastingen op de jaren dat ik geen voordeel heb gekregen extra belast zou worden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/09/2021

Ik ben al maanden lid, ik krijg mails, toch kan ik de testresultaten nooit bekijken of derg.
Grt Diana

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/09/2021
, Gereageerd:

Hallo Diana, je kan best hiervoor even contact met ons opnemen dan kunnen wij dit voor jou nakijken. Normaal gezien heb je van ons een bevestigingsmail ontvangen met je lidmaatschap waarop je kan klikken op de link om je emailadres te koppelen aan je abonneenummer. Misschien is er daar iets fout gelopen, best dus even bellen op 02 542 32 00 (elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u). Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/05/2021

Mijn echtgenote heeft een 10-tal jaren in Zuid Afrika gewoond en gewerkt. Bij de terugkomst in België waren de bewijzen van tewerkstelling voor de VDAB direct oké en was mijn echtgenote onmiddellijk in regel, bvb. om te gaan stempelen.
De pensioendienst zegt evenwel dat er géén verdrag is met ZA en dat de tewerkstelling daar niet meetelt voor het pensioen in België.
Hoe zit dit juist en moet/kan er geen onderscheid gemaakt worden tussen financieel meetellen en/of meetellen voor de pensioendatum ?