Dossier

Goedkope autoverzekering: 10 tips

13 januari 2020
Goedkope autoverzekering

Een goedkope autoverzekering? Die vind je vast en zeker met onze 10 tips. Zo hou je op een slimme manier je autopremie laag.

Vergelijk om een goedkope autoverzekering te vinden

Zo betaal je minder voor je autoverzekering

  1. Doe een prijsaanvraag via Test Aankoop Verzekeringen. Vergelijk de prijs en de kwaliteit en teken in als je dat wenst. 
  2. Kies als jongere bestuurder dezelfde verzekeraar als je ouders.
  3. Neem geen dure auto, maar bijvoorbeeld een tweedehandsauto of een auto met een vermogen lager dan 75 kW.
  4. Koop een groene auto die weinig CO2 uitstoot.
  5. Neem enkel de verplichte autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid en geen full omnium, bijstandsverzekering of bestuurdersverzekering
  6. Neem een auto met rijhulpsystemen. Bij heel wat verzekeraars betaal je dan minder voor je autoverzekering.
  7. Vraag of je korting kunt krijgen door je verzekeringen te bundelen bij je verzekeraar.
  8. Kies een autoverzekering waarbij je een joker kunt inzetten bij een schadegeval. Zo vermijd je dat je premie stijgt na een ongeval.
  9. Ga na welke afstand je aflegt per jaar. Verzekeraars geven vaak korting als je onder 10 à 15 000 kilometer blijft. Je kunt ook kiezen voor een kilometerverzekering. Vooral bestuurders die minder dan 15 000 km per jaar afleggen, winnen met zo'n verzekering.
  10. Overweeg als je toch een full omnium neemt om voor een hogere franchise te kiezen. Je omniumverzekering komt dan minder snel tussen, maar je premie is wel lager.

Kies je goedkope autoverzekering slim

Een premie die na 1 schadegeval verdubbelt, dat is geen slimme keuze... Een goedkope autoverzekering wordt dan een hele dure verzekering. Hou daarom de prijs-kwaliteitverhouding in de gaten en vertrouw op onze koopwijzer autoverzekeringen