Nieuws

Hoe dik moet je isolatie zijn?

08 december 2022
Vrouw geniet in een goed geïsoleerde woning

"Een ruimte waarvan de muren niet zijn geïsoleerd voelt kouder aan dan wat de thermometer aangeeft." Onze expert Roger Van Parys licht toe waarom een goede isolatie belangrijk is en hoe dik die isolatie moet zijn. 

Zo dik mogelijk isoleren

Daar waar het kan - bijvoorbeeld in het dak - moet je zeker niet aarzelen om tot 20 cm dik of zelfs meer te isoleren. Dat is het advies van onze expert Roger Van Parys. Muren isoleren is iets lastiger. Ten eerste omdat je daar soms met praktische beperkingen zit zoals de afstand tot de rooilijn en ten tweede omdat je voor een vrijstaande woning al snel op een erg gepeperde rekening uitkomt.

 

Belangrijk voor comfort

Daarom investeren mensen sneller in een nieuwe verwarmingsketel die rond de € 5 000 kost of kiezen ze om ramen en deuren te vervangen omdat ze daarmee ook het uiterlijk van hun huis verfraaien. Toch biedt een goede muurisolatie ook het nodige comfort.

In een slecht geïsoleerde ruimte zul je bij vriestemperaturen buiten sneller de thermostaat hoger zetten om toch een comfortabel gevoel te hebben binnen, terwijl dat bij een goed geïsoleerde ruimte veel minder snel nodig is.

Bespaar dankzij onze energyguide

Wil je meer weten over energie en welke energiebesparende maatregelen de moeite waard zijn, surf dan naar onze energy guide. Je vindt er tal van tips over hoe je daken, muren of vloeren kunt isoleren, maar ook nuttige info over condensatieketels, hoogrendementsglas en ventilatiesystemen.

Naar de energyguide voor bespaartips