Nieuws

Gas- en elektriciteitsleveranciers: aarzel niet om te veranderen!

08 januari 2014
gas en elektriciteitsleveranciers

08 januari 2014

U hebt een goedkoper aanbod gekregen voor uw gas en elektriciteit, maar bent bang om van leverancier te veranderen? Dat hoeft niet, want overstappen gaat gemakkelijk en zonder enig gedoe.

Door over te stappen op een goedkoper gas- en elektriciteitscontract kunt u jaarlijks tot maar liefst € 250 besparen. Surf dus snel naar onze koopwijzer energie:

  • Vergelijk en kies de goedkoopste leverancier in uw geval

Wij geven u zeven goede redenen waarom u niet moet aarzelen om van energieleverancier te veranderen. Overstappen gaat gemakkelijk, gratis, snel en zonder gedoe.

1. Niet alle leveranciers zijn gelijk

Er bestaan grote verschillen tussen de leveranciers, niet alleen op prijsgebied, maar ook op het vlak van de kwaliteit van de dienstverlening. Sommige zijn duidelijk beter in de opstelling van heldere en begrijpelijke facturen en in een snelle oplossing van eventuele problemen.

2. U kunt veel geld besparen

Een gezin met een gemiddeld verbruiksprofiel kan tot € 250 per jaar besparen op gas en elektriciteit en tot € 100 op elektriciteit alleen.

3. Veranderen is niet moeilijk

Als abonnee kunt u ons Contact Center vragen om dit voor u te regelen. Het is telefonisch bereikbaar op het nummer 02 542 33 86, maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (vrijdag tot 16 uur). Houd uw laatste jaarlijkse eindafrekening alvast bij de hand.

4. U moet geen opzeggingsvergoeding betalen

In ons land kan iedereen gratis van energieleverancier veranderen, mits men rekening houdt met een opzegtermijn van één maand. U moet dus geen opzeggingsvergoeding meer betalen, welk type van contract u ook hebt.

5. U behoudt uw meter en aansluitingen

U hebt geen nieuwe installatie nodig, want uw netbeheerder blijft dezelfde. En het is de netbeheerder die voor de kwaliteit en continuïteit van uw energiebevoorrading zorgt.

6. U wordt niet sneller afgesloten bij een "black-out"

Bij een grote stroompanne in de winter (black-out), loopt u bij een kleine leverancier geen groter risico om zonder stroom komen te zitten dan bij Electrabel. Zo nodig treedt een afschakelplan in werking, waarbij de elektriciteitsbevoorrading kort wordt onderbroken bij een deel gebruikers in bepaalde gebieden, wie hun leverancier ook is. 

7. U zit niet vast als u binnen het jaar een goedkoper aanbod krijgt

Aangezien uw leverancier geen opzeggingsvergoeding mag aanrekenen en de tarieven door de concurrentie snel kunnen veranderen, is het aan te raden om eens per jaar na te gaan of uw contract nog steeds het goedkoopste is voor uw verbruiksprofiel.
Afdrukken Versturen via e-mail