Nieuws

Veranderen van energieleverancier: 20% van de Belgen doet het, en jij?

18 juli 2018
gas en elektriciteitsleveranciers

Volgens het gezamenlijke jaarverslag van de vier energieregulatoren (op gewestelijk en federaal niveau) bleef het aantal veranderingen van leverancier in 2017 hoog in België. En dat is goed! Switchen blijft interessant mits je over de juiste informatie beschikt. Wij helpen jou daarbij…

De trend is min of meer uitgesproken naargelang het gewest, maar in 2017 bleef het aantal veranderingen van leverancier hoog in België (zie onze tabel hieronder). En dat is goed nieuws voor de portemonnee van de bewuste consument! 

Als je het goed aanpakt, bedraagt het besparingspotentieel voor elektriciteit en gas volgens onze berekening gemiddeld € 230 op jaarbasis (voor een doorsnee verbruik, op basis van de prijzen van juli 2017 en rekening houdend met promoties). In sommige gevallen kan het zelfs tot € 500 kan oplopen. 

"Switchen" blijft dus een lucratieve activiteit maar op voorwaarde dat je het juiste tariefplan kiest, zonder je te laten beïnvloeden door reclame of klantenwerving. Wij kunnen je daarbij helpen.

Profiteer van onze tools en diensten om het beste tariefplan te vinden

Onze koopwijzer gas en elektriciteit geeft je een volledig beeld van de energiemarkt met voortdurend bijgewerkte prijzen. Je kunt zo gemakkelijk ontdekken welk contract op dit ogenblik voor jou het interessantst is op basis van je verbruiksprofiel. Naast de prijs vind je er ook informatie over de klantentevredenheid bij deze leverancier, hoe groen de geleverde energie is, de kwaliteit van het contract, ...

Naar de koopwijzer

Het kan echter nog gemakkelijker! Onze nieuwe dienst Gaele houdt de energieprijzen op de groothandelsmarkt voor jou in de gaten en onderhandelt met de leveranciers wanneer de prijzen op hun laagste niveau zijn.  Je hoeft alleen maar ja te zeggen wanneer Gaele voorstelt om te switchen om ervan te profiteren! Gaele zorgt voor de volledige opvolging van je dossier, zodat je zelf niets meer hoeft te doen. Je beschikt dus met andere woorden over een persoonlijke energiemakelaar!

Inschrijven staat open voor iedereen, zonder verplichting, en kan op eender welk moment. Profiteer ervan!

Naar Gaele

Verandering van leverancier in België, per gewest en per energie, voor het jaar 2017

Vlaanderen

Brussel

Wallonië

Elektriciteit

19,8%

11%

19,1%

Gas

22%

11%

23,4%

In vergelijking met het voorgaande jaar liggen de switchpercentages iets lager, behalve in Wallonië, waar de vooruitgang vrij opmerkelijk is. Brussel loopt nog steeds achterop, met een veel minder dynamische markt en een kleiner aantal leveranciers.

Merk op: zowel voor elektriciteit als voor gas heeft Engie-Electrabel nog steeds het grootste marktaandeel, van 35% tot meer dan 40% naargelang de energie en het gewest, maar tot 57% in Brussel voor beide energiebronnen. Er is dus zeker nog potentieel!