Nieuws

Energy People failliet: wat te doen als je geld tegoed hebt?

06 mei 2019

Energieleverancier Energy People uit Hasselt, die sinds 2014 actief was in Vlaanderen en zo’n 9 000 klanten telde, gaf eind vorig jaar al aan dat het water hem aan de lippen stond. Zijn klanten moesten vóór 1 januari 2019 een nieuwe energieleverancier zoeken. Intussen werd Energy People toch failliet verklaard op 25 april. Wij vertellen je wat te doen als je nog geld tegoed hebt.

Eind 2018 benadrukte het bedrijf nog dat er ondanks de moeilijkheden dat geen sprake was van een faillissement. Nu is het licht alsnog helemaal uitgegaan bij Energy People. Voor ex-klanten die hun slotfactuur al hebben gekregen maar nog steeds wachtten op een terugbetaling van een teveel aan betaalde voorschotten is dit problematisch.

Dien een schuldvordering in bij de curator

Doordat Energy People failliet is, kunnen wij helaas niet meer rechtstreeks tussenkomen bij deze energieleverancier, noch bij de curator die is aangesteld in deze zaak. De enige valabele optie als Energy People jou nog geld verschuldigd is, is dat je zelf rechtstreeks per aangetekende brief een aangifte van schuldvordering indient bij de curator, de heer Hubert Berghs, Luikersteenweg 264B 0.2, 3500 Hasselt, tel. 011 72 54 25, advocaten@sunlaw.be. Je kunt daartoe de modelbrief in bijlage gebruiken.
Het is de taak van de curator om te trachten de schuldeisers tegemoet te komen. Maar het is niet zeker dat je je centen zult terugzien want als consument ben je geen bevoorrechte schuldeiser. Alles zal dus afhangen van welke middelen er zullen overblijven na de afhandeling van het faillissement. Maar je kunt je op zijn minst toch kenbaar maken en op die manier proberen je geld te recupereren.

Volg je energiecontract op of laat het opvolgen

Energy People liet vorig jaar in zijn communicatie weten dat er een deal gesloten was met Mega om de klanten verder te beleveren. We merkten toen al op dat Mega niet zomaar de contracten van Energy People overnam, maar met een nieuw voorstel en contract op de proppen kwam. Wie destijds op het voorstel van Mega is ingegaan of wie niets zou hebben ondernomen en intussen zou worden beleverd door de distributienetbeheerder (wat sowieso minder voordelig is), doet er goed aan om de tarieven te vergelijken met die van andere energieleveranciers. Je kunt dit op basis van het eigen verbruiksprofiel via onze Koopwijzer gas en elektriciteit, waar je desgewenst ook meteen de overschakeling naar een nieuwe energieleverancier kunt vragen.

Naar de koopwijzer gas en elektriciteit

En Gaele, jouw persoonlijke energieassistente, maakt het je helemaal gemakkelijk. Zij beheert jouw facturen en jouw gebruikersprofiel, en gaat steeds op zoek naar de beste prijzen op de markt. Als zij merkt dat jij beter zou overstappen naar een andere leverancier, dan regelt ze dit automatisch, zonder administratief gedoe.

Naar Gaele

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/06/2019

Er moeten toch nog Testaankoop mensen zijn die geld tegoed hebben van Belpower?

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/06/2019
, Gereageerd:

Hallo,

Voor dit dossier raad ik je aan om contact te nemen met onze juridische dienst aan de volgende nummer: 0800 39 808 (vandaag tot 17h).

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/05/2019

Ik heb nog geld tegoed van Belpower. Kan Testaankoop contact nemen met de " vereffenaar"? Verleden jaar veel moeten doen om van de vereffenaar enig antwoord te bekomen. Toch , na lang aandringen en aangetekend schrijven met in gebreke stelling arrogant antwoord gekregen : laat ons 1 jaar gerust en dan is er waarschijnlijk geen geld voor uw tegoed.
Kan Testaankoop nu wel een antwoord bekomen : is er geld voor de private gedupeerden?

Community

Woning & energie

Gerelateerde discussies