Nieuws

Bespaar nu op je energiekosten met een vast contract

24 augustus 2023
energie prijs vast contract

Wie voor de wintermaanden nog een gunstige energieprijs wilt vastleggen, doet dat het best nog vóór het einde van de maand. De energieprijzen zijn immers gestegen, en zullen dat de komende maanden wellicht nog verder doen. Onze groepsaankoop met Mega is het goedkoopste vaste contract voor gas en elektriciteit op de markt voor een gemiddeld verbruik.

Wie een vast contract wilt afsluiten, doet dit het best nog snel vóór eind augustus. De afgelopen dagen zijn de energieprijzen op de gas- en elektriciteitsmarkt opnieuw gestegen. De slotnoteringen op de termijnmarkten sloten gisteren 26 % hoger voor elektriciteit, en zelfs 36 % voor aardgas in vergelijking met begin deze maand.

In september zullen de prijzen waarschijnlijk hoger liggen dan nu, en naarmate de vraag in de koudere maanden toeneemt, zal de prijs verder volgen. Voorkom verrassingen door in te tekenen op onze groepsaankoop bij Mega, en krijg een cashback van € 132,50 per energiesoort.

Ontdek hoeveel jij kunt besparen op je energiefactuur

Goed moment voor een vast contract

De huidige prijsstijgingen zullen zeer waarschijnlijk worden weerspiegeld in de tarieven die leveranciers in september zullen aanbieden. Reden te meer om kort op te bal te spelen.

"Iedereen die gemoedsrust wil tijdens de winterperiode en niet proactief de energieprijzen op de markten in de gaten wil houden, kan best voor het einde van deze maand een vast contract afsluiten," aldus onze woordvoerder Laura Clays.

Stijgende energieprijzen

De prijzen voor levering in de volgende kwartalen stijgen ook allemaal. Redenen daarvoor zijn stakingen bij LNG-terminals in Australië, onderhoudswerkzaamheden aan gasinstallaties in Noorwegen, en een gestegen energievraag door de vraag naar koeling in sommige Europese landen.

Teken in op onze groepsaankoop bij Mega

De contracten die Mega aanbiedt als onderdeel van onze speciale actie zijn op dit moment de goedkoopste op de markt in Vlaanderen, Wallonië én Brussel.

Wie inschrijft op zowel gas als elektriciteit op Mega Fixed Testaankoop, ontvangt in totaal € 265 korting op zijn energiefactuur.