Dossier

Hybride auto: noch vis, noch vlees, of ideale tussenoplossing?

14 december 2020

Met een hybride auto rijd je deels op brandstof, deels op elektriciteit. Dat beperkt je verbruik. Maar hoe veel je bespaart, hangt af van het type hybride wagen dat je hebt. En ook hoe je rijdt en hoe je eventueel oplaadt, bepaalt hoelaag je verbruik is.

Minder prijzig door promoties

Hybride wagens zijn minder duur dan volledig elektrisch aangedreven auto’s, maar hebben toch nog steeds een stevig prijskaartje. Toch kunnen er zich soms opportuniteiten voordoen. De Europese Commissie heeft immers bepaald dat elke constructeur een bepaalde gemiddelde uitstoot moet behalen voor zijn verkochte modellen. Doordat het overgrote deel van de verkoop nog altijd over benzine- en dieselmodellen gaat en doordat de uitstoot daarvan zelfs in stijgende lijn zit doordat mensen steeds meer SUV’s kopen, moeten de constructeurs ook voldoende elektrische en hybrides auto’s aan de man brengen. En daar kunnen dus mogelijkhedenliggen voor potentiële kopers. Ben je geïnteresseerd, dan contacteer je best eerst je plaatselijke verdeler om te horen of er geen promoties zijn.

Benieuwd naar hoe de hybride modellen scoren in onze tests? Ga dan naar onze koopwijzer auto’s en check alle resultaten.

Naar de koopwijzer