Nieuws

Hoe kies ik een gezonde kant-en-klare vleesvervanger?

11 maart 2021

Ben je in deze veggiemaand op zoek naar een vegetarisch alternatief voor het stukje vlees op je bord, dan kun je een kant-en-klare vleesvervanger overwegen. Leg die echter niet té snel in je winkelkar. Om het zo gezond mogelijk te houden ga je best eerst een paar zaken na.

Als je meer plantaardig wilt eten, dan zijn de vleesvervangers die je in de winkel vindt een gemakkelijk en laagdrempelig alternatief. Maar ...

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

25 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/04/2022

Jammer, maar ik heb nog nooit iets ' veggie ' gegeten ( gevonden ) dat echt * lekker * was .Ik bedoel dan wel veggie als plaatsvervangend vlees-vis voedsel . Ik bedoel niet een schotel groenten, da's ook vegetarisch. Wie al dat vervangend vlees-vis vervangend voedsel lekker vind , dat kan ik niet begrijpen. Tenzij hii / zij nooit anders heeft geproefd en dus daar ook geen mening kan over geven . Dierenwelzijn of ' principes ' en voetafdrukken zijn geen reden om dat allemaal niet meer te gaan eten , dat kan e anders opgelost. Belangrijkst is ' lekker smaken ' en daarmee ben ik weer bij het begin.

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/04/2022

Zullen allemaal lekkere dingen missen

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/04/2022

De link "schrijf je in" werkt niet

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/04/2022
, Gereageerd:

Beste Beatrijs, dank om dit te melden. Het probleem werd opgelost, de link werkt nu.

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/04/2022
, Gereageerd:

Bedankt!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2022

Zijn die kikkererwten uit eenblik of gewwongedroogde

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/03/2022
, Gereageerd:

Je kan zowel kikkererwten uit een blik of gedroogde kikkererwten gebruiken ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/04/2022
, Gereageerd:

Dag An, jahoor, je kan zowel kikkererwten uit blik of gedroogde kikkererwten gebruiken. Hou er rekening mee dat kikkererwten moeten weken gedurende 8 à 12 uren alvorens ze kunnen gebruikt worden.
Smakelijk :-)

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/03/2022

Wij eten met ons gezin al 30 jaar vegetarisch. Onze kinderen zijn zo groot gekomen en kiezen ook nu verder om vegetarisch te eten. Ik ben heel blij dat er nu zoveel meer veggy producten te krijgen zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/04/2022
, Gereageerd:

Dit is een bewuste duurzame keuze.

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/03/2022

Wij eten met ons gezin al 30 jaar vegetarisch. Onze kinderen zijn zo groot gekomen en kiezen ook nu verder om vegetarisch te eten. Ik ben heel blij dat er nu zoveel meer veggy producten te krijgen zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/03/2022

Wij eten met ons gezin al 30 jaar vegetarisch. Onze kinderen zijn zo groot gekomen en kiezen ook nu verder om vegetarisch te eten. Ik ben heel blij dat er nu zoveel meer veggy producten te krijgen zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2021

ik en mijn zoon hebben op netflix een docu gezien van vlees en voorverpakte maaltijden wat een ongezonde producten dat zijn onvoorstelbaar..
wij z'n geschrokken van deze docu en zijn sinds 2 weken veggie's,zonder dierlijke vetten of alles wat met dieren te maken heeft
we eten wel nog vis,vr de rest eten wij gezond geen bereide maaltijden ook geen afhaal eten meer

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/04/2021

Ik ben al meer dan 10 jaar overtuigd vegetariër, en dit zowel uit ecologisch standpunt (de CO²-uitstoot verminderen), het dierenwelzijn als voor de gezondheid. Vis eet ik al zeker 15 jaar niet, en dit omdat er in vis in het algemeen sporen van plastiek worden aangetroffen. Dat "vette" vis absoluut noodzakelijk is voor een goede gezondheid geloof ik niet, daar je dan ook de schadelijke stoffen inneemt.
Mijn vrouw is noodgedwongen vegetariër geworden, omdat ze allergisch is voor sulfiet, een bewaarmiddel dat gebruikt wordt bij alle vis (die een visfabriek gezien hebben) en bij al het rood vlees.
1 gezondheidsvoordeel heb ik in ieder geval al "gevoeld": in mijn familie is er veel aanleg voor cholesterol, maar mijn bloedwaarden blijven zeer goed.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2021
, Gereageerd:

wij (ik mijn zoon) zijn veggie geworden al 2 weken doordat wij op netflix een docu gezien hebben wat met die levende dieren gebeurt voor ze geslacht werden en daarna wat er in vlees allemaal word ingespoten zelfs gevogelte spijten ze op met water en een product om dikker te lijken omg,ik alleen eet 4 x vis per maand,veel groenten/fruit/plantaardige vetten

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/03/2021

Tja... er kunnen zo allerhande redenen zijn hé ?
Zoals fervente hobbykok zijn en dan straalverliefd worden op een 'gelovige'.
Maar om niet verzeild te geraken in het zoveelste platgekookte potje dat naar karton smaakt (al meermaals in veggie/vegan restaurants met haar meegemaakt), dan kost het je nachtenlang zoeken naar recepten van een 'hoger' niveau op het internet.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/03/2021

Ik eet graag af en toe een stukje vlees, op voorwaarde dat de dieren van bij hun geboorte tot aan de slacht op een humane manier behandeld worden. Ik hou niet van die "kunstmatige" soja- en seitanburgers die sommigen ons willen opdringen en die bovendien veel landbouwgrond in beslag nemen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/03/2021
, Gereageerd:

Ik eet ook nog steeds graag vlees maar vlees neemt meer landbouwgrond in beslag dan vleesvervangers. Houd er rekening mee dat veel landbouwgrond nodig is om het vee te voeden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/04/2021
, Gereageerd:

Bedankt Jérome, Jean-Pierre en Jeffrey om jullie ervaringen en mening met ons te delen. Een goeie steak kan inderdaad lekker zijn, en daar is helemaal niks mis mee, maar overdaad schaadt, vooral als je veel wit of rood bewerkt (bv. vleeswaren en vers bewerkt vlees met additieven) en/of rood vlees eet. Vlees en vis eens vaker ruilen voor plantaardige voeding doet wonderen voor je gezondheid én voor de planeet. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/03/2021

Ik eet nu al een aantal jaar geen vlees of vis meer. Dat is eigenlijk begonnen door eens deel te nemen aan Dagen Zonder Vlees (toen in 2012) puur voor de uitdaging. Zo leerde ik ontdekken hoe lekker, voedzaam en gevarieerd vegetarisch eten wel kan zijn.

Waarom ik nu vegetarisch ben, is omwille van de zware ecologische impact van de vleesindustrie (hoeveel voer, water, ruimte... nodig is om vlees te produceren), het dierenwelzijn, het positief effect op mijn gezondheid...

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/03/2021

Veggie kan ook gewoon lekker zijn. En als je weet dat het niet alleen goed is voor de planeet maar ook voor jezelf, waarom dan niet eens af en toe een vegetarisch gerecht klaar maken? Het recept voor de DIY kikkererwtenburger is me in elk geval goed bevallen!

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/10/2020

Ik eet minder vlees om reden van dierenwelzijn. Niet om de planeet te redden. Want dat kan alleen als de wereldbevolking DAALT. Dus minder kindjes op de wereld zetten. Maar blijkbaar is dit een taboe. Dus waarom zou ik mijn verantwoordelijkheid nemen als dit tot niets leidt? En
Ik blijf zelfs met de auto rijden. Vooral om naar Frankrijk te gaan waar er nog ruimte is in tegenstelling tot het overbevolkte Vlaanderen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2021
, Gereageerd:

er zijn alternatieven in plaats van de wagen,ik heb geen wagen,te duur,slecht vr milieu(kleinkids),plaatsgebrek in stad om te parkeren ook veel te duur ik doe alles met d fiets en mijn elektriek step zeer handag en om op reis te gaan zijn er treinen,vliegtid en nemen step mee