Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Een storm in een glas water

01 augustus 2014
raad

01 augustus 2014
Een van onze lezers hekelt de reclame voor de Alkastick die hij per mail ontving. De stick zou gewoon kraanwater omzetten in waar wonderwater. Hij vraagt zich af hoe het mogelijk is dat zulke onzin wordt toegelaten.

De Alkastick is een metalen staafje dat alkalinewater zou maken van uw leidingwater. Als u dat alkalisch water zou drinken, zou het de zuurgraad in uw lichaam "neutraliseren". Volgens de reclame is dat belangrijk "omdat onderzoek heeft aangetoond dat de meeste ziektes zich beter kunnen ontwikkelen in een zure omgeving". Verzuring zou dus de oorzaak zijn van tal van aandoeningen.

Op het internet staat te lezen dat de Alkastick kan helpen tegen artrose, jicht, reuma, nierstenen, verhoogde cholesterol, urinezuur, osteoporose, huidproblemen, diabetes en nog veel meer. En dat allemaal voor een schamele € 15.

De website waarop de Alkastick te koop is, biedt nog meer producten aan om zogezegd de zuurgraad van het water te verlagen en zodoende een heleboel ziektes te voorkomen. Helaas bestaat er geen enkel bewijs voor al die mooie beloften. Zoals doorgaans het geval is bij dit soort van wondermiddeltjes, hecht u daar dus beter geen geloof aan.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2