Nieuws

Van bank veranderen? Makkelijker dan je denkt

Schrikt het je af om voor je zichtrekening van bank te veranderen? Dat hoeft niet, want er bestaat een procedure waarbij zowel je oude als de nieuwe bank je moeten helpen bij de overstap.

30 december 2021
van bank veranderen

Aarzel niet om voor je zichtrekening over te stappen naar een bank die voor jou voordeliger blijkt. 

In principe is het niet moeilijk om de overstap helemaal in je eentje te regelen.

Maar je kunt bij de nieuwe bank die je hebt gekozen, ook gebruik maken van de officiële hulplijn, althans voor de verandering van zichtrekening. Het gaat om de zogenoemde bankoverstapdienst

Daarbij moeten je oude en je nieuwe bank overleggen om de omzetting van je zichtrekening tot een goed einde te brengen. Je oude bank moet aan je nieuwe bank alle informatie doorgeven over de opdrachtgevers van je terugkerende stortingen (loon, werkloosheidsuitkering, ziekte-uitkering …), de schuldeisers van je actieve domiciliëringen (energieleverancier, telefoonoperator, abonnementen ...) en je doorlopende opdrachten. Je nieuwe bank moet dan de betrokken debiteuren en schuldeisers op de hoogte brengen van het nieuwe rekeningnummer. De overdracht van de andere producten zoals je safe, je effectenrekening en andere beleggingen zul je hoe dan ook zelf in handen moeten nemen. Voor kredieten is het in de praktijk zo goed als onmogelijk om van kredietgever te verandereren.

Lees hier onze tips voor een vlotte verandering in beide hypotheses.

Met wat geluk kun je je spaarrekening op dezelfde manier overzetten wanneer zowel je oude als je nieuwe bank de bankoverstapdienst ook voor de spaarrekening toepast.

Wij helpen je de beste kiezen

Wil je ontdekken bij welke bank je het goedkoopst een zichtrekening kunt openen, al naargelang je bankgewoontes? Maak gebruik van onze Koopwijzer zichtrekeningen. Wij bestrijken daarmee een groot deel van de markt: 21 banken, goed voor een honderdtal verschillende formules van zichtrekeningen.

NAAR ONZE KOOPWIJZER ZICHTREKENINGEN

 Zit je met vragen?

Je kunt altijd terecht bij de experts van onze Adviesdienst. Je kunt hen opbellen op het nummer 02 542 34 34, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (16 uur op vrijdag).

BEL EEN EXPERT VAN ONZE ADVIESDIENST