Nieuws

Card Stop kondigt nieuw telefoonnummer aan

12 januari 2022
Rood verkeersbord met Card Stop en telefoonnummer 078 170 170

Het nieuwe Card Stop-nummer 078 170 170 is in België in werking getreden. Noteer het telefoonnummer in je gsm door de eerste 0 te verwijderen en te vervangen door de landcode +32, zodat je deze snel kunt raadplegen in het geval van een probleem, zelfs vanuit het buitenland. 

Gestolen, verloren of slachtoffer van fraude? Dankzij de diensten van Card Stop kun je je betaalkaarten telefonisch blokkeren. In tegenstelling tot het huidige nummer 070 344 344, waarvoor je 30 cent per minuut betaalt, worden bij oproepen naar het nieuwe Card Stop-nummer 078 170 170 geen extra kosten aangerekend. Helemaal gratis is het nieuwe nummer dus niet, maar je betaalt enkel nog het tarief van een gewoon gesprek. Dit besluit werd door de nieuwe telecommunicatiewetgeving en de banksector genomen om een einde te maken aan de extra kosten voor oproepen naar Card Stop, die wij al eerder aan de kaak hadden gesteld. 

Er zal een overgangsperiode gelden waarbij je het oude nummer nog kunt bellen, om een soepele overgang naar 078 170 170 te maken. 

Nog steeds 24/7 bereikbaar in België en in het buitenland

Er verandert echter niets aan de bereikbaarheid van het nummer. Net als zijn voorganger zal 078 170 170 maar liefst 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn. Dat kan in het Frans, Nederlands en Engels en vanuit het buitenland door de code +32 toe te voegen. Je zult verschillende betaalmiddelen kunnen blokkeren die door Belgische betaling-, krediet- en financiële instellingen worden uitgegeven, zoals debet- en kredietkaarten, maaltijdcheques en tankkaarten.  

Aarzel ook niet om contact op te nemen met Card Stop of je bank als je bepaalde verrichtingen op je rekeningen niet herkent of als je een pincode of antwoordcode aan een fraudeur hebt gegeven, zelfs als je jouw kaart nog in bezit hebt. Card Stop heeft alle contactinformatie per bank op hun website vermeld

Een uniek hulpmiddel

Het vroegere Card Stop 070-nummer, dat in 1993 door de Belgische banken werd gelanceerd, is een centraal contactpunt geworden voor het blokkeren van verschillende betaalproducten. Het is een uniek hulpmiddel op Europees niveau en heeft in 2021 om precies te zijn 824.127 oproepen ontvangen. In dit verband onderstrepen zowel vice-eersteminister en minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne, als vice-eersteminister en minister van Telecommunicatie, Petra De Sutter, het belang van de diensten van Card Stop en de ruime verspreiding van dit nieuwe nummer via verschillende Franse en Nederlandse zenders, met de steun van de FOD Economie. 

Om de meest geschikte kredietkaart voor jouw persoonlijke behoeftes te vinden, kun je onze kredietkaartvergelijker raadplegen.

Vergelijk kredietkaarten