Dossier

5 voordelen van een omniumverzekering

01 april 2021
Voordelen van een omniumverzekering

Een omniumverzekering biedt de ruimste dekking voor schade aan je auto. Je betaalt meer, maar geniet van heel wat voordelen. We zetten de 5 belangrijkste op een rij.

Doe een prijsaanvraag

1. Met een omnium ben je optimaal beschermd

Een omnium is een extra verzekering bovenop de verplichte autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Je krijgt bij zowel een mini-omnium als een full omnium een vergoeding in de volgende gevallen:

  • schade door brand, vuur, ontploffing, zelfontbranding, blikseminslag, bluswerken en soms ook kortsluiting zonder vlammen
  • gebroken, gebarsten of gesprongen ruiten
  • schade door storm, hagel, orkaan, vloedgolf, overstroming, lawine, vallende stenen, aardbeving of vulkaanuitbarsting
  • schade door aanrijding met een dier
  • diefstal of schade door poging tot diefstal

Bij een full omnium krijg je daarbovenop ook een schadevergoeding als je in fout bent, de enige betrokkene bent of bij vandalisme.

2. Je wordt sneller vergoed met een omnium

Zonder omnium moeten je wachten tot alle omstandigheden van het schadegeval duidelijk zijn voor de verzekeraars. En dat kan een hele tijd duren... Als je een full omniumverzekering hebt, dan krijg je in de volgende gevallen sneller je geld:

  • Het is niet duidelijk welke partij aansprakelijk is voor het ongeval.
  • Het ongeval gebeurde in het buitenland. 

3. Een omnium komt tussen voor jouw schade

De verplichte autoverzekering BA zal de schade aan jouw auto niet vergoeden als je aansprakelijk bent voor een ongeval. Alleen de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij wordt in dat geval vergoed. Met een full omnium krijg je die eigen materiële schade wel vergoed. Zelfs als je domweg tegen een paaltje rijdt, zul je een schadevergoeding krijgen.

4. Je krijgt een hogere vergoeding bij total loss

De vergoeding die je krijgt bij total loss (na een ongeval waarvoor je niet aansprakelijk was) is tijdens minstens de eerste 5 jaar (veel) hoger dan zonder full omnium.

5. Je bent beschermd als je een lening hebt

Stel dat je een ongeval in fout hebt met een auto waarvoor je een afbetaling lopen hebt. Als die auto total loss is, dan zul je zonder full omnium verder moeten betalen voor een auto die je niet meer hebt… Kan hij nog hersteld worden? Ook dan is een omnium nuttig om de herstellingskosten in jouw plaats te betalen.

Op zoek naar een goede omniumverzekering?

Vergelijk niet alleen de prijs van de omniumverzekeringen, maar ook de kleine lettertjes van de contracten. De kwaliteit van de dekking en de omvang van de uitbetaalde vergoeding kunnen namelijk zeer verschillend zijn. Geen idee hoe je zeker bent dat je een goed contract kiest? Doe een prijsaanvraag via de koopwijzer autoverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen. Je krijgt dan binnen de 2 werkdagen je prijsvoorstellen en ziet hoe elke autoverzekering scoort.

 Doe een prijsaanvraag voor je omniumverzekering