Dossier

3 voordelen van een omniumverzekering

09 augustus 2018
Voordelen van een omniumverzekering

09 augustus 2018

Een omniumverzekering biedt de ruimste dekking voor schade aan je auto. Je betaalt meer, maar geniet van heel wat voordelen. We zetten de 3 belangrijkste op een rij.

1. Je bent goed beschermd

Een omnium is een extra verzekering bovenop de verplichte autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Je krijgt dan een vergoeding als je schade hebt aan je auto door:

  • brand (ontploffing, steekvlammen enz.)
  • glasbreuk
  • natuurkrachten (storm, hagel, overstroming enz.)
  • aanrijding met een dier
  • diefstal

Heb je een full omnium? Dan krijg je ook een schadevergoeding als je in fout bent of de enige betrokkene bent.

Tip: neem zeker een omniumverzekering als je een autolening hebt. Als je auto perte totale of gestolen is, riskeer je anders te moeten afbetalen voor een auto die je niet meer hebt...

2. Je wordt sneller vergoed

Zonder omnium moeten je wachten tot alle omstandigheden van het schadegeval duidelijk zijn voor de verzekeraars. En dat kan een hele tijd duren... Als je een full omniumverzekering hebt, dan krijg je in de volgende gevallen sneller je geld:

  • Het is niet duidelijk welke partij aansprakelijk is voor het ongeval.
  • Je hebt een ongeval gehad in het buitenland. 

3. Je krijgt ook je geld als je in fout bent

De verplichte autoverzekering BA zal de schade aan jouw auto niet vergoeden als je aansprakelijk bent voor een ongeval. Alleen de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij wordt in dat geval vergoed. Met een full omnium krijg je die eigen materiële schade wel vergoed.

Op zoek naar een goede omniumverzekering?

Vergelijk niet alleen de prijs van de omniumverzekeringen, maar ook de kleine lettertjes van de contracten. De kwaliteit van de dekking en de omvang van de uitbetaalde vergoeding kunnen namelijk zeer verschillend zijn. Geen idee hoe je zeker bent dat je een goed contract kiest?

 Vertrouw op de kwaliteitskeuring van Test Aankoop