Dossier

3 voordelen van een omniumverzekering

27 juni 2019
Voordelen van een omniumverzekering

Een omniumverzekering biedt de ruimste dekking voor schade aan je auto. Je betaalt meer, maar geniet van heel wat voordelen. We zetten de 3 belangrijkste op een rij.

 Doe een prijsaanvraag

1. Met een omnium ben je optimaal beschermd

Een omnium is een extra verzekering bovenop de verplichte autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Je krijgt bij zowel een mini-omnium als een full omnium een vergoeding als je schade hebt aan je auto door:

  • brand (ontploffing, steekvlammen enz.)
  • glasbreuk
  • natuurkrachten (storm, hagel, overstroming enz.)
  • aanrijding met een dier
  • diefstal

Bij een full omnium krijg je daarbovenop ook een schadevergoeding als je in fout bent of de enige betrokkene bent.

2. Je wordt sneller vergoed met een omnium

Zonder omnium moeten je wachten tot alle omstandigheden van het schadegeval duidelijk zijn voor de verzekeraars. En dat kan een hele tijd duren... Als je een full omniumverzekering hebt, dan krijg je in de volgende gevallen sneller je geld:

  • Het is niet duidelijk welke partij aansprakelijk is voor het ongeval.
  • Je hebt een ongeval gehad in het buitenland. 

3. Een omnium komt tussen voor jouw schade

De verplichte autoverzekering BA zal de schade aan jouw auto niet vergoeden als je aansprakelijk bent voor een ongeval. Alleen de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij wordt in dat geval vergoed. Met een full omnium krijg je die eigen materiële schade wel vergoed.

Op zoek naar een goede omniumverzekering?

Vergelijk niet alleen de prijs van de omniumverzekeringen, maar ook de kleine lettertjes van de contracten. De kwaliteit van de dekking en de omvang van de uitbetaalde vergoeding kunnen namelijk zeer verschillend zijn. Geen idee hoe je zeker bent dat je een goed contract kiest? Doe een prijsaanvraag via de koopwijzer autoverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen. Je krijgt dan binnen de 2 werkdagen je prijsvoorstellen en ziet hoe elke autoverzekering scoort.

 Doe een prijsaanvraag voor je omniumverzekering