Nieuws

Test Talks over hoe je spullen langer laat leven

05 maart 2021

Wat kun je doen om je spullen langer te laten leven? En wat kunnen de producenten van die spullen doen? Aan dat boeiend onderwerp hebben we een hele podcast gewijd met als gasten activiste Rosalie Heens, professioneel hersteller Thomas Opsomer en Bruno Vermoesen, trots werknemer bij de grootste Europese fabrikant van huishoudtoestellen.
Deze uitzending is ook rechtstreeks beschikbaar op de volgende platformen:
       

Onze podcast-hosts Simon November en Jens Van Herp vragen zich in deze aflevering van Test Talks af of hun spullen tegenwoordig sneller kapot gaan dan vroeger. En of dat aan hen ligt of aan hun wasmachine, vaatwasser, stofzuiger, koffiemachine, smartphone, printer, tv, gameconsole, computer, laptop, ...

Spoiler alert: Ja, spullen gaan inderdaad sneller kapot dan vroeger en dus vragen Simon en Jens zich al snel af  hoe ze hun spullen langer kunnen laten leven. Dat doen ze samen met hun centrale gast Rosalie Heens, activist en lobbyist voor het  Repair & Share-platform. En met consumenten en andere experts die weten wat spullen waard zijn en waarom ze een langer leven verdienen. Voor jezelf, voor de anderen en voor de natuur.

Je kunt voor extra informatie en interviews terecht in ons dossier over hoe je spullen langer laat leven.

Lees hier het volledige dossier 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/03/2021

Wij zijn reeds 10 jaar actief bij het repair cafe in Tienen, wat mij opvalt is dat vele toestellen niet of moeilijk open te krijgen zijn, ook al beschikken wij over heel asortiment van gereedschappen. Dan begint het pas, het vinden van het vervang onderdeel, nochtans de producent moet zeker op de hoogte zijn welke onderdelen frequent aan vervanging toe zijn. Reparatie advies en ter beschikking stellen van onderdelen zou al een hele verbetering zijn.