Nieuws

Ecologische wasmiddelen worden steeds doeltreffender

23 januari 2023
Proper en milieuvriendelijk wassen

De tendens lijkt ingezet om wasmiddelen op de markt te brengen die niet alleen doeltreffend zijn, maar ook minder schadelijk voor het milieu. Toch is er op dit ogenblik maar één wasproduct dat ons nieuwe label Groene Keuze verdient.

Bij de samenstelling van krachtige wasmiddelen stond het milieuaspect per definitie niet op de voorgrond. De groene producten hadden dan weer moeite om krachtig te wassen. Sinds enkele jaren lijkt het toch mogelijk geworden die twee aspecten met elkaar te verzoenen.

We stellen vast dat de fabrikanten van groene wasmiddelen nieuwe enzymen gebruiken die het gehalte aan actieve bestanddelen in het product verminderen, evenwel mét behoud van voldoende waskracht. Daarmee komen ze tegemoet aan het groeiende milieubewustzijn bij de consument, al zijn er op het vlak van de verpakking nog inspanningen te doen.

Frosch is wakkergeschoten

Frosch wasmiddel-Sensitief Aloë Vera heeft 5 sterren voor de parameter Samenstelling in onze milieueffectbeoordeling. Dat betekent dat het geen beperkende ingrediënten bevat (schadelijke geurstoffen en bewaarmiddelen die op de verpakking moeten worden vermeld indien aanwezig in de samenstelling) en dat het een milieuvriendelijke samenstelling heeft volgens evaluatie via onze ingrediëntendatabase. Daarmee voldoet het aan de strenge vereisten om het label Groene Keuze (voorheen Eco & Efficiënt) te verdienen.

Proper en milieubewust wassen voor een zacht prijsje

Op zoek naar een krachtig én milieuvriendelijk wasmiddel? Met behulp van onze productvergelijker pik je de producten die goed zijn voor je was, het milieu en je portemonnee er zo uit.

Naar onze vergelijker wasmiddelen