Nieuws

Hondenverzekering? Goed idee of weggegooid geld?

Kan ik mijn huisdier verzekeren? Ja, sommige verzekeraars stellen speciale polissen voor in het geval je huisdier ziek wordt. Maar let op voor de valstrikken!

05 september 2022
Chihuahua bij de dierenarts terwijl hartslag wordt beluisterd.

Anders dan in de Angelsaksische landen komen speciale dierengezondheidsverzekeringen in ons land nog weinig voor. Doordat de markt nog beperkt is, is er ook weinig concurrentie. Deze verzekeringen kunnen duur zijn en een heleboel uitzonderingen bevatten, waardoor bepaalde zorg of geneesmiddelen toch niet worden gedekt. Een verzekering kan nu eenmaal niet goedkoop zijn én tegelijk al je dagelijkse kosten terugbetalen.

Je kunt je huisdier laten verzekeren vanaf ze enkele weken oud is tot een bepaalde leeftijd. Die leeftijd hangt vaak af van de levensverwachting van je huisdier, of beter gezegd tot wanneer de gezondheidstoestand waarschijnlijk zal beginnen aftakelen. Onmogelijk dus om een betaalbare verzekering pas te nemen als je lievelingsbeestje al dure zorg nodig heeft.

 

Naar platform huisdieren

 

Veel variatie tussen contracten

Afhankelijk van het contract en de eventuele dekking van ongevallen of ziekten, betaal je € 10 tot € 120 per maand. Naargelang van de formule wordt sowieso niets meer vergoed vanaf een zekere limiet, gewoonlijk € 1 200 à € 3 500. Houd ook rekening met een eventuele vrijstelling van € 20 tot € 500 per jaar, een maximaal terugbetalingspercentage per prestatie - 50 % tot 90 %, afhankelijk van de verzekeraar en de formule - en specifieke voorwaarden zoals verplichte voorafgaande vaccinaties en chip en geen aangeboren ziekten. Aandoeningen waar het dier al aan lijdt bij het sluiten van de verzekering worden niet gedekt.

Wil je zo'n verzekering aangaan? Wees dan waakzaam voor de clausules van het contract. Vergeet daarbij niet dat de “familiale” verzekering schade dekt die je huisdier aan derden toebrengt.

Een goede voeding is cruciaal om je huisdier in topconditie te houden. Kies kwaliteitsbrokken met onze aankooptips.