Nieuws

Korting van Lampiris op de elektriciteitsfactuur: veeleer symbolisch

26 maart 2020
Lampiris promotie nachttarief

Naar aanleiding van de coronacrisis pakt energieleverancier Lampiris uit met een korting voor al zijn klanten. Gedurende een maand zal hij het elektriciteitsverbruik aanrekenen tegen daltarief. Een mooi gebaar, maar het levert je wellicht weinig op, zo blijkt.

Door het coronavirus hebben gezinnen nagenoeg geen andere keuze dan thuis te blijven. Ouders die telewerken, kinderen die schoolwerk maken op de computer, radio en televisie die meer aanstaan dan gewoonlijk: het stroomverbruik van gezinnen zal tijdens deze periode vermoedelijk iets hoger liggen dan normaal.

Goedkopere daltarief

Lampiris pakt daarom uit met een extraatje voor bestaande klanten, naar eigen zeggen omdat hij solidair wil zijn in deze coronatijden. Zo geeft hij gedurende één maand een korting op het energiegedeelte van je elektriciteitsfactuur. Dit gedeelte komt zowat overeen met een derde van de factuur; de rest zijn immers nettarieven en heffingen. De korting bestaat erin dat jouw verbruik tijdens deze maand zal worden verrekend tegen het goedkopere nachttarief dat geldt tijdens de daluren, zelfs als je over een enkelvoudige meter beschikt. Consumenten die recht hebben op het sociaal tarief, zullen de korting eveneens krijgen.

Beperkte korting

De grootte van de korting hangt af van jouw elektriciteitsverbruik én van jouw tariefformule bij Lampiris. Wij rekenden alvast even na voor Tip en Top, de twee belangrijkste formules van Lampiris, voor een gemiddeld verbruik van 3 500 kWh op jaarbasis, of zo’n 300 kWh per maand. Conclusie? De actie levert een besparing op van ongeveer € 3. Op een gemiddelde Belgische stroomfactuur van zo’n € 900 per jaar, is dit veeleer een druppel op een hete plaat. 

Meer besparen? Vergelijk je contract

Een gegeven paard kijkt men niet in de bek, en we juichen elke vermindering van de stroomfactuur in deze moeilijke periode toe. Maar je kunt ongetwijfeld een grotere besparing verwezenlijken door de energieprijzen te vergelijken via onze koopwijzer. In Vlaanderen en Wallonië heb je keuze uit zo’n 60 à 70 elektriciteitscontracten, in Brussel uit 25. Welnu, voor een gemiddeld verbruik bedraagt het verschil tussen het duurste en het goedkoopste contract op de markt – het maximale besparingspotentieel dus - zo’n € 270 in Vlaanderen en Wallonië en zo’n € 215 in Brussel. En je hoeft er je huis niet voor uit te komen!

 

Naar onze koopwijzer