Nieuws

Korting van Lampiris op de elektriciteitsfactuur: veeleer symbolisch

26 maart 2020
Lampiris promotie nachttarief

Naar aanleiding van de coronacrisis pakt energieleverancier Lampiris uit met een korting voor al zijn klanten. Gedurende een maand zal hij het elektriciteitsverbruik aanrekenen tegen daltarief. Een mooi gebaar, maar het levert je wellicht weinig op, zo blijkt.

Door het coronavirus hebben gezinnen nagenoeg geen andere keuze dan thuis te blijven. Ouders die telewerken, kinderen die schoolwerk maken op de computer, radio en televisie die meer aanstaan dan gewoonlijk: het stroomverbruik van gezinnen zal tijdens deze periode vermoedelijk iets hoger liggen dan normaal.

Goedkopere daltarief

Lampiris pakt daarom uit met een extraatje voor bestaande klanten, naar eigen zeggen omdat hij solidair wil zijn in deze coronatijden. Zo geeft hij gedurende één maand een korting op het energiegedeelte van je elektriciteitsfactuur. Dit gedeelte komt zowat overeen met een derde van de factuur; de rest zijn immers nettarieven en heffingen. De korting bestaat erin dat jouw verbruik tijdens deze maand zal worden verrekend tegen het goedkopere nachttarief dat geldt tijdens de daluren, zelfs als je over een enkelvoudige meter beschikt. Consumenten die recht hebben op het sociaal tarief, zullen de korting eveneens krijgen.

Beperkte korting

De grootte van de korting hangt af van jouw elektriciteitsverbruik én van jouw tariefformule bij Lampiris. Wij rekenden alvast even na voor Tip en Top, de twee belangrijkste formules van Lampiris, voor een gemiddeld verbruik van 3 500 kWh op jaarbasis, of zo’n 300 kWh per maand. Conclusie? De actie levert een besparing op van ongeveer € 3. Op een gemiddelde Belgische stroomfactuur van zo’n € 900 per jaar, is dit veeleer een druppel op een hete plaat. 

Meer besparen? Vergelijk je contract

Een gegeven paard kijkt men niet in de bek, en we juichen elke vermindering van de stroomfactuur in deze moeilijke periode toe. Maar je kunt ongetwijfeld een grotere besparing verwezenlijken door de energieprijzen te vergelijken via onze koopwijzer. In Vlaanderen en Wallonië heb je keuze uit zo’n 60 à 70 elektriciteitscontracten, in Brussel uit 25. Welnu, voor een gemiddeld verbruik bedraagt het verschil tussen het duurste en het goedkoopste contract op de markt – het maximale besparingspotentieel dus - zo’n € 270 in Vlaanderen en Wallonië en zo’n € 215 in Brussel. En je hoeft er je huis niet voor uit te komen!

 

Naar onze koopwijzer

User name

Deelnemen aan de discussie

Deel je mening of stel je vraag in de groep Geld van onze community Geld & verzekeringen .

 9 reacties

User name
NIKI VANGENEUGDEN
27/03/2020

Onze bank deelde mee dat ze dit niet kunnen doen omdat de wet dit niet toelaat. Niet voor particulieren , bedrijven of zelfstandigen. Deze maatregel is opgeroepen maar niet uit gewerkt.

Met vriendelijke groeten,
Riva

User name
NIKI VANGENEUGDEN
27/03/2020

Onze bank deelde mee dat ze dit niet kunnen doen omdat de wet dit niet toelaat. Niet voor particulieren, bedrijven of zelfstandigen.

User name
LIES BOEKEN
28/03/2020

Mijn partner zit in een risicogroep vanwege zijn gezondheid en is daarom door de dokter “thuis geschreven”. Hopelijk komt dit ook in aanmerking voor het uitstel want via het ziekenfonds is je uitkering lager dan stempelgeld en heb je geen recht op het voordeel dat wordt toegekend voor gas en elektriciteit.

User name
LOUIS MEULEMAN
30/03/2020

Louis Meuleman
Ik begrijp niet goed dat veel mensen nu al klagen dat ze hun rekeningen niet kunnen betalen door de corona crisis ze zijn pas sinds drie weken tijdelijk werkloos wat moeten de mensen dan zeggen die in een bedrijf in moeilijkheden al maanden vier weken stempelen en dan een week werken en geen kwijtschelding van energie factuur krijgen of uitstel van rekeningen

User name
GEORGES BAUWENS
30/03/2020

ik ken iemand die op de zwarte lijst staat maar een (te)hoge woonlening heeft. Zou er ondanks deze geen nieuw her krediet mogelijk zijn die niet zo zwaar doorweegt

User name
GEORGES BAUWENS
30/03/2020

ik ken iemand die op de zwarte lijst staat maar een (te)hoge woonlening heeft. Zou er ondanks deze geen nieuw her krediet mogelijk zijn die niet zo zwaar doorweegt

User name
FRANCOIS VERMEULEN
30/03/2020

Mij is altijd gezegd dat je best 6 maal je maandinkomen opzij hebt staan om onverwachte tegenslagen aan te kunnen. Spijtig genoeg kunnen veel gezinnen dit niet omdat er belangrijker zaken zijn (vakantie, een nieuw Iphone van slechts 899 euro, een duur internetabonnement enz.) Als een aantal gezinnen nu al in de prolemen zit, wat doen zij dan als hun wasmachine of droogkast stuk gaat. Een nieuwe kopen op afbetaling? Wat raad Test-aankoop aan als reserve?

User name
KELLY LUYCKX
31/03/2020

Hebben net van onze bank vernomen dat alles op hold staat en dat de leningen in April gewoon moeten betaald worden. Er moet eerst een ministerieel besluit komen alvorens uitstel te kunnen verlenen. Uitstel is ten vroegste voor mei

User name
DIDIER FRANCART
31/03/2020

Ik veronderstel dat vele mensen nu in de problemen gekomen zijn doordat hun consumentenkrediet in het gedrang komt. Is daar al aan gedacht om dit tijdelijk allemaal te bevriezen. Ik denk bv aan de mensen die bij Plopsaland seizoensarbeid verrichten en die plotseling allemaal afgedankt worden.

Community

Woning & energie

Gerelateerde discussies