Nieuws

Vaste contract “Comfy” van Luminus niet hun goedkoopste optie

17 januari 2023
luminus vast contract comfy niet goedkoopste optie

Wie de website van energieleverancier Luminus bezoekt, zal de reclame voor het vaste contract Comfy misschien al zijn opgevallen. Toch is er op hun website een goedkoper vast contract te vinden als je héél goed zoekt. Wij schreven Luminus aan om dit recht te trekken. 

Luminus biedt een nieuw vast contract voor energie aan

Op de homepagina van energieleverancier Luminus springt direct de reclame over het Comfy-contract in het oog: een vast contract voor elektriciteit en gas. Wie vervolgens de tarieven bekijkt, ziet Comfy voorgesteld staan onder de titel “onze meest voordelige prijzen voor gas & elektriciteit”. Dat is op zijn minst opvallend te noemen, aangezien het contract Optifix goedkoper is. Daarenboven is dit goedkopere contract ook nog eens moeilijker te vinden op de website. 

"Comfy" niet het goedkoopste vaste contract bij Luminus

We hebben een vergelijking gemaakt tussen Comfy en Optifix op de website van de energieleverancier zelf. Voor een gemiddeld gezin in Gent blijkt uit die berekening duidelijk het prijsverschil tussen beide contracten: Optifix komt neer op 369,19 euro per maand, Comfy op 400,81 euro. Het contract Optifix is dus meer dan 30 euro per maand goedkoper, dat komt neer op 360 euro per jaar. Bovendien vermeldt Luminus bij haar Comfy-contract ‘gratis energie als welkomstcadeau’, terwijl er deze maand helemaal geen promotie is.

vast contract comfy van luminus in vergelijking met vast contract optifix

Is een vast contract beter? 

Eerder deze maand raadden wij al aan om niet overhaast te kiezen voor de vaste contracten van Luminus. In feite toont een vergelijking met de variabele tarieven zelfs aan dat de tarieven van de vaste contracten een pak hoger liggen. Dat is de prijs die je momenteel betaalt voor zekerheid, en dat hangt af van het contract.

In deze onzekere en moeilijke tijden vinden wij dat consumenten meer dan ooit in staat moeten zijn om goed geïnformeerde beslissingen te nemen over hun energiecontracten. Luminus duwt consumenten echter agressief in de richting van hun Comfy-contract, in plaats van het momenteel goedkopere vaste contract Optifix.

Wij vinden deze praktijk weinig transparant en hebben Luminus verzocht deze misleidende reclame te corrigeren.

Neem de tijd om energietarieven te vergelijken

Ga niet overhaast in op de aanbiedingen voor de vaste contracten van Luminus. Wij herinneren je er bij deze nog eens graag aan om regelmatig alle energiecontracten te vergelijken en te controleren welke energieleverancier voor jou het voordeligste is. Dat kan via onze energievergelijker

Vergelijk energieleveranciers