Nieuws

Pas op met ziekteverzekeringen voor je hond

Kan ik mijn huisdier verzekeren? Ja, sommige verzekeraars stellen speciale polissen voor in het geval je huisdier ziek wordt. Maar let op voor de valstrikken!

02 oktober 2020

Anders dan in de Angelsaksische landen komen speciale dierengezondheidsverzekeringen in ons land nog weinig voor. Doordat de markt nog beperkt is, is er ook weinig concurrentie. Deze verzekeringen kunnen duur zijn en een heleboel uitzonderingen bevatten, waardoor bepaalde zorg of geneesmiddelen toch niet worden gedekt. Een verzekering kan nu eenmaal niet goedkoop zijn én tegelijk al je dagdagelijkse kosten terugbetalen.

Je kunt je huisdier laten verzekeren vanaf het enkele weken oud is tot een bepaalde leeftijd. Die leeftijd hangt vaak af van de levensverwachting van je huisdier, of beter gezegd tot wanneer zijn gezondheidstoestand waarschijnlijk zal beginnen aftakelen. Onmogelijk dus om een betaalbare verzekering pas te nemen als je lievelingsbeest al dure zorg nodig heeft.

Veel variatie tussen contracten

Afhankelijk van het contract en de eventuele dekking van ongevallen en/of ziekten, betaal je € 10 tot € 120 per maand. Naargelang van de formule wordt sowieso niets meer vergoed vanaf een zekere limiet, gewoonlijk € 1 200 à € 3 500. Houd ook rekening met een eventuele vrijstelling (van € 20 tot € 500 per jaar), een maximaal terugbetalingspercentage per prestatie (50 % tot 90 %, afhankelijk van de verzekeraar en de formule) en specifieke voorwaarden (verplichte voorafgaande vaccinaties en chip, geen aangeboren ziekten enz.). Aandoeningen waar het dier al aan lijdt bij het sluiten van de verzekering, worden niet gedekt.

Wil je zo'n verzekering aangaan, wees dan waakzaam voor de clausules van het contract.

Vergeet trouwens niet dat de “familiale”verzekering schade dekt die je huisdier aan derden toebrengt.

Een goede voeding is cruciaal om je huisdier in topconditie te houden. Kies kwaliteitsbrokken met onze koopwijzer.

PRO PLAN OPTIBALANCE MEDIUM ADULT RICH IN CHICKEN
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 6,23 per kilo
EDGARD&COOPER FRESH FREE-RUN CHICKEN FOR ADULT DOGS
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 7,15 per kilo
HILL'S SCIENCE PLAN ADULT 1-6 MEDIUM 11 - 25 KG WITH CHICKEN
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 7,84 per kilo
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren