Nieuws

Hondenverzekering? Goed idee of weggegooid geld?

Kan ik mijn huisdier verzekeren? Ja, sommige verzekeraars stellen speciale polissen voor in het geval je huisdier ziek wordt. Maar let op voor de valstrikken!

02 oktober 2020
Chihuahua bij de dierenarts terwijl hartslag wordt beluisterd.

Anders dan in de Angelsaksische landen komen speciale dierengezondheidsverzekeringen in ons land nog weinig voor. Doordat de markt nog beperkt is, is er ook weinig concurrentie. Deze verzekeringen kunnen duur zijn en een heleboel uitzonderingen bevatten, waardoor bepaalde zorg of geneesmiddelen toch niet worden gedekt. Een verzekering kan nu eenmaal niet goedkoop zijn én tegelijk al je dagelijkse kosten terugbetalen.

Je kunt je huisdier laten verzekeren vanaf ze enkele weken oud is tot een bepaalde leeftijd. Die leeftijd hangt vaak af van de levensverwachting van je huisdier, of beter gezegd tot wanneer de gezondheidstoestand waarschijnlijk zal beginnen aftakelen. Onmogelijk dus om een betaalbare verzekering pas te nemen als je lievelingsbeestje al dure zorg nodig heeft.

 

Naar platform huisdieren

 

Veel variatie tussen contracten

Afhankelijk van het contract en de eventuele dekking van ongevallen of ziekten, betaal je € 10 tot € 120 per maand. Naargelang van de formule wordt sowieso niets meer vergoed vanaf een zekere limiet, gewoonlijk € 1 200 à € 3 500. Houd ook rekening met een eventuele vrijstelling van € 20 tot € 500 per jaar, een maximaal terugbetalingspercentage per prestatie - 50 % tot 90 %, afhankelijk van de verzekeraar en de formule - en specifieke voorwaarden zoals verplichte voorafgaande vaccinaties en chip en geen aangeboren ziekten. Aandoeningen waar het dier al aan lijdt bij het sluiten van de verzekering worden niet gedekt.

Wil je zo'n verzekering aangaan? Wees dan waakzaam voor de clausules van het contract. Vergeet daarbij niet dat de “familiale” verzekering schade dekt die je huisdier aan derden toebrengt.

Een goede voeding is cruciaal om je huisdier in topconditie te houden. Kies kwaliteitsbrokken met onze koopwijzer.

PRO PLAN OPTIBALANCE MEDIUM ADULT RICH IN CHICKEN
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 18,70 per verpakking
EDGARD&COOPER FRESH FREE-RUN CHICKEN FOR ADULT DOGS
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 17,88 per verpakking
HILL'S SCIENCE PLAN ADULT 1-6 MEDIUM 11 - 25 KG WITH CHICKEN
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 19,60 per verpakking
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/08/2021

De auteur van dit artikel had beter eerst een dierenarts gecontacteerd om zijn artikel te laten nalezen want er staan nogal wat fouten in...bvb: vaccinatie tegen hondsdolheid (rabies) is verplicht als dier buiten de Belgische grenzen gaat en minstens 3 weken op voorhand. (niet 1 maand zoals in artikel) en kattenaids is een andere ziekte dan kattenleukose terwijl het in dit artikel gelijkgesteld wordt. Kattenaids is FIV en er bestaat GEEN vaccin voor en leukose is FELV en daar bestaat WEL een vaccin voor.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/08/2021
, Gereageerd:

Dag Anica, ik heb dit even intern nagevraagd en inderdaad, je bent alvast zeer oplettend geweest. Je had gelijk en we hebben dus de desbetreffende informatie een update gegeven :).Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2021

Beetje jammer dat er niet verder wordt gekeken dan hond of kat terwijl er wel heel wat meer dieren ter gezelschap worden gehouden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/08/2021

Ik zou niet meer zonder katten kunnen. Elke avond als ik me ga settel in de zetel komt ofwel de jongste me kopjes geven ofwel de oudste mijn schoot verwarmen. Af en toe voeren ze dan 's avonds een show op. Dan probeert de een de ander te snel af te zijn met tikkertje spelen.
Gezelschap top!