Nieuws

Nieuwe milieuscores van Green NCAP

26 november 2020

Het Green NCAP-testprogramma helpt je bij het kiezen van een ‘groenere’ auto. Vandaag zijn de scores van 24 nieuwe voertuigen gepubliceerd. Elektrische voertuigen zijn uiteraard het schoonst en zuinigst, maar er blijken ook tussen de klassieke wagens onderling heel wat verschillen te zijn.

Als je bekommerd bent om de milieu-impact van je wagen, dan is het Green NCAP-concept iets voor jou. De evaluaties van Green NCAP bieden namelijk het beste van twee werelden door de precieze metingen van de labotests te combineren met analyses tijdens ritten op de weg. De resultaten worden gebundeld in één enkele score, zodat je in één oogopslag het meest ecologische model te zien krijgt. Vandaag zitten we in de derde testronde.

24 nieuwe auto’s getest

In het kader van de derde ronde van Green NCAP werden 24 auto's geanalyseerd. De twee geteste elektrische wagens, de Hyundai Kona en de Renault Zoe, behalen allebei de maximumscore van vijf sterren, gevolgd door de Toyota C-HR met 3,5 sterren. De drie best verkochte stadswagens, de VW Polo, Renault Clio en Peugeot 208, kregen een score van drie sterren. Achteraan de rangschikking vinden we de grote monovolumes, de VW Transporter, de Mercedes-Benz V-reeks en de Opel Zafira. Zij kregen slechts anderhalve ster, vooral door hun gewicht en zwakke aerodynamica.

De gedetailleerde fiches van de 24 geteste modellen vind je op de website van Green NCAP. De volledige resultaten vind je in onze koopwijzer auto’s.

Evoluerend label

Tot nu toe hield Green NCAP enkel rekening met de energie-efficiëntie en met de uitstoot (CO, CO2, NOx, roet ...) tijdens het rijden. Daar voegt het beoordelingssysteem nu ook een evaluatie van de broeikasgassen aan toe.

Oproep aan de autoconstructeurs

Green NCAP is een ambitieus project dat autoconstructeurs wil stimuleren om energiezuinigere en minder vervuilende modellen te produceren. We blijven hopen om ooit betere scores te mogen zien voor diesel- en benzinewagens. 

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren