Nieuws

Een wagen huren op vakantie

25 maart 2013
een wagen huren op vakantie

Tal van Belgen huren een wagen om op vakantie mee rond te toeren. De meesten onder hen zijn zeer tevreden over hun autoverhuurder. Toch blijft er ruimte voor beterschap. Verzekeringen en aanvullende kosten blijven een heikel punt.

U kunt het erop wagen ...

Hoe hoog scoren autoverhuurders op klanttevredenheid? We zochten het uit met een enquête. Aan vakantiegangers die tijdens hun meest recente vakantie(s) een auto huurden, vroegen we om aan te geven hoe tevreden ze waren met de diensten van hun autoverhuurder. We verzamelden bijna 1500 antwoorden, afkomstig uit België, Italië, Portugal en Spanje. Over het algemeen zijn de resultaten positief. Toch zijn er zaken die beter kunnen.

Blijf dus kritisch als u een wagen wilt huren. Hoe? Download de gratis brochure "Een auto huren in Europa" van het ECC op www.eccbelgie.be en ontdek waar u op moet letten!

 

Wat kan beter?

Bijna de helft van de respondenten was slechts matig tevreden of zelfs ontevreden over wat men voor zijn geld krijgt. Enkele heikele punten die in onze enquête naar voor komen:

  • Bijna de helft van de respondenten was slechts matig tevreden of zelfs ontevreden met de dekking door de basisverzekering. U moet sowieso verzekerd zijn tegen materiële en lichamelijke schade aan derden, en idealiter ook tegen schade aan de huurauto zelf. Bij de meeste autoverhuurders zijn deze zaken inbegrepen bij de basisverzekering. Maar voor de zekerheid kijkt u het best even na.
  • Voelt u zich niet helemaal op uw gemak met de basisverzekering alleen? Veel autoverhuurders proberen klanten te overhalen om bovenop de basisverzekering een of meer aanvullende verzekeringen af te sluiten. De prijs daarvan sluit niet altijd perfect aan bij de prijs die de klant in gedachten heeft, zo blijkt uit onze enquête. Laat u in elk geval niet overhalen om te betalen voor iets dat u eigenlijk niet echt nodig hebt.
  • Ongeveer de helft van de ondervraagden was het overigens niet honderd procent eens met wat hij moet bijbetalen als hij een extra bestuurder wil aanstellen. Soms moet er ook worden bijbetaald voor een jonge bestuurder. Alle aanvullende kosten bij elkaar genomen, kan een contract bij een autoverhuurder een stuk duurder uitvallen dan u initieel dacht.
  • Zo'n vier op tien vakantiegangers waren bovendien niet helemaal in de wolken met het aanbod aan en de uitrusting van de wagens. Als dit voor u een belangrijk criterium is, gaat u het best op voorhand na of een autoverhuurder u de wagen kan bieden die u in gedachten hebt. Veel autoverhuurders hebben een website waar u naartoe kunt surfen om online een auto te huren. Dat is gemakkelijk om aanbiedingen te kunnen vergelijken.  

 

Benieuwd naar de gemiddelde testresultaten van de door de klant geëvalueerde autoverhuurder? Klik dan snel verder.