Antwoord van expert

"Waar kan ik een betrouwbare tweedehandsauto kopen voor minder dan € 10 000?"

26 januari 2023
vrouw koopt goedkope tweedehands auto

“Ik ben op zoek naar een tweedehandsauto. Ik gebruik een wagen vooral om in de stad te rijden, boodschappen te doen en om met vrienden af te spreken. Mijn maximumbudget is  € 10 000. Welke autoverdeler of website en welk automerk zou ik binnen die prijsklasse kunnen vertrouwen?”
Glass.Mapper.Sc.Fields.Image
Steve Mestdagh
Mobiliteitsexpert
Online kun je een betrouwbare, goedkope tweedehandsauto vinden via websites als Autohero of Carnext. Neem zeker ook een kijkje op de website van het merk zelf of ga langs bij je lokale autoverdeler of garage. Kies je voor een diesel- of benzine auto, ga dan voor een Duits merk: Mercedes, BMW of het goedkopere alternatief Volkswagen of Skoda.

Waar kan ik het beste een 2e hands auto kopen online?

Tweedehandsverkopers als Autohero (onderdeel van Auto1 Group) werken volledig online. De auto van je keuze wordt aan huis geleverd. Vervolgens krijg je 21 dagen bedenktijd, maar je mag niet meer dan 500 km hebben gereden en de staat van de auto moet ongewijzigd zijn.

Een ander voorbeeld is Carnext (verbonden aan Leaseplan). Hier geldt een termijn van 14 dagen bedenktijd en een maximum van 200 km.

Welke auto kan ik kopen voor 10 000 euro?

Op basis van de gewenste prijs en jouw rijgedrag – weinig kilometers, verplaatsingen in de stad – kies je best voor een benzine auto. Rij je vaker met veel autostrade en weet je dus niet welk type motor best bij jou past, doe dan onze brandstoftest.

Doe de brandstoftest

De prijs van een tweedehands auto is vooral afhankelijk van het type motor, automerk, automodel, het aantal gereden kilometers, de leeftijd en de staat van het voertuig. Als je jouw zoektocht wilt verfijnen en gaat voor een goedkoper model dat toch betrouwbaar en veilig is, selecteer dan op: 

  • de leeftijd van de auto
    Hoe recenter het model, hoe hoger het cijfer van de emissieklasse en hoe groter de kans dat je nog even welkom bent met je auto in steden waar een lage-emissiezone (LEZ) geldt. Ter vergelijking, de huidige wagens moeten voldoen aan de Euro 6-norm, maar ook daarmee zit je de komende 10 jaar safe.
  • het automerk
    Weet je nog niet welk automerk je moet kiezen? Opteer dan voor een veilige tweedehands auto op basis van de veiligheidsbeoordelingen van onze partnerorganisatie Euro NCAP. Je kunt selecteren op jaartal, bijvoorbeeld “pre-2016”, om te zien welke automerken veilig waren op dat moment. 

Ga je liever een autolening aan om je tweedehandswagen te betalen? Gebruik dan onze module en vind uit meer dan 100 aanbiedingen de goedkoopste tarieven voor de autolening die je zoekt.

Vergelijk autoleningen

Wat zijn goede 2e hands auto's?

Als je op zoek bent naar een tweedehands benzine auto, ben je beter af met een Duits merk. We hebben de officiële websites van de beste Duitse (luxe)merken afgeschuimd op zoek naar tweedehandsauto’s.

  • Volkswagen: Via de officiële website van Volkswagen word je doorgestuurd naar de website van My Way waar je tweedehandsauto’s van Volkswagen – maar ook andere merken – kunt kopen. Op de website van Volkswagen kun je ook allerlei stockwagens vinden. Opgelet, de prijs voor een Volkswagen stockwagen valt niet binnen de gewenste marge van “goedkoper dan € 10 000”.
  • Skoda: Op de website van Skoda zelf kun je alleen maar stockwagens vinden die buiten de gewenste prijsmarge vallen en dus te duur zijn. Maar misschien doe je daar wel inspiratie op om je tweedehandswagen te bestellen bij een van de eerder vermelde tweedehandsverkopers. Je kunt ook langsgaan bij je plaatselijke Skoda dealer.
  • BMW: Op de website van automerk BMW kun je tweedehandsauto’s vinden. Maar omdat dit een prestigieus merk is, vind je doorgaans geen tweedehandswagen onder de 10 000 euro.
  • Mercedes: Ook bij Mercedes kun je tweedehands automodellen vinden, maar voorlopig niet onder de 15 000 euro. 

Als je een recent model zoekt onder 10 000 euro zul je de aankoop van een ander (niet-Duits) merk moeten overwegen. De betrouwbaarheid van tweedehandswagens op basis van de tevredenheid van chauffeurs, kun je terugvinden in onze koopwijzer tweedehandsauto’s

Vind een betrouwbare tweedehandsauto

Kies je ervoor om je auto online te kopen, dan ben je wettelijk beschermd, net zoals voor alle andere onlineaankopen. Voor meer tips over online kopen kun je hier terecht.

NAAR ONZE TIPS BIJ ONLINEAANKOPEN

Of bel tijdens de kantooruren met onze adviesdienst.

Bel ons op 02 542 34 34

Tweedehandswagens en autoverzekeringen

Je vindt alles terug over de aankoop van tweedehands auto's, de aandachtspunten en hoe je valkuilen vermijdt in ons online dossier.

Nog een autoverzekering nodig? Wij vergeleken voor jou de kwaliteit van autoverzekeringen.

Simuleer je autoverzekering