Dossier

Is een 4-in-1-pakket voor telecom interessant voor jou?

25 juni 2021
 4 play

Meer en meer telecomoperatoren bieden tegenwoordig 4 play-bundels aan: vaste telefonie, internet, tv waar mobiele telefonie inbegrepen is. Deze uitgebreide bundels hebben zijn voordelen en nadelen. In dit dossier vergelijken en duiden we de prijzen van verschillende formules, zodat je zelf kunt bepalen of 4 play al dan niet de meest geschikte bundel is voor jou.

Van 3 play naar 4 play

Lange tijd was een bundel met vaste telefonie, internet en tv (3 play) gemeengoed in ons land. De laatste jaren zijn er meer en meer consumenten die kiezen voor een 4 play-bundel (bundel met vaste telefonie, internet, tv en mobiele telefonie). De tendens richting een steeds meer gebundelde markt heeft zijn voordelen en nadelen. 

De laatste jaren konden consumenten aan hun 3 play-bundel één of meerdere mobiele abonnementen toevoegen. Operatoren probeerden dan 3 play-klanten te overtuigen met een promotie (korting op het maandabonnement) dat gekoppeld is aan het aantal mobiele abonnementen dat bij dezelfde operator wordt afgenomen. Dat is een eerste stap richting een 4 play-bundel.

Proximus Flex, Telenet One en VOO Quatro: volwaardige 4 play

De bundels Proximus Flex, Telenet WIGO en VOO Quatro zijn volwaardige 4 play-bundels waarbij jij zelf de invulling meebepaalt. Met name bij Proximus Flex en Telenet One bepaal jij zelf mee hoe je die bundel precies invult wat betreft internetsnelheid, tv-oplossing en het aantal mobiele abonnementen. 

Bij Telenet One vertrek je van een bundel met vast internet en 1 mobiel abonnement en bepaal je zelf of je vaste telefonie (gratis) en digitale televisie toevoegt aan je bundel. Je kan verder tot 4 extra mobiele abonnementen met onbeperkt bellen en 40 GB toevoegen. Proximus en VOO hebben de afgelopen jaren hun mobiele abonnementen, die je kan toevoegen aan de 4play bundel, aanzienlijk goedkoper gemaakt. Bij Proximus kan je al een Mobile Flex 5GB abonnement toevoegen voor € 9 per maand en bij VOO Quatro kost een gelijkaardig mobiel abonnement € 12 tot € 14 afhankelijk van je bundel.

Welk combinatie is voor jou het voordeligst?

Een 4 play-bundel is dus vooral interessant als je het abonnement deelt met een of meerdere personen. Met de volwaardige bundels en de klassieke bundel zijn er echter ook andere combinaties mogelijk. Een pakket op maat stel je best samen als je rekening houdt met de noden van je gezin.

In de volgende secties vergelijken we de beste opties op basis van drie gezinssamenstellingen: 

Je kunt aan de hand daarvan bepalen welke soort gebruiker je bent en welke combinatie voor jou het voordeligst is.

Wil je zelf berekenen welk tariefplan het meest interessant is voor jouw gebruik? Dat kan met onze online koopwijzers!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/12/2020

Wat met een ouder met jonge tiener

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2021
, Gereageerd:

Die vraag is een beetje te breed om zo op te kunnen antwoorden, het hangt ervan af wat je nodig hebt. We kunnen er wel van uitgaan dat je dan sowieso mobiel en vast internet zal nodig hebben, maar de rest is afhankelijk van de context. Heb je een idee van het huidige verbruik voor onder andere vast en mobiel internet? We raden je aan om de berekening even te maken op onze site aan de hand van je recentste facturen, ik geef nog even de link mee: http://bit.ly/2uNSIIx ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/01/2020

Ja, toch gezwicht voor een 4play-aanbieding. Ik denk dat het goedkoper is voor mij, maar het is vooral veel gemakkelijker...

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/12/2020
, Gereageerd:

BIj welke provider ben jij?
Wij overwegen over te schakelen van Telenet naar Orange...

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/12/2020
, Gereageerd:

Beste, twijfel niet om onze koopwijzer te raadplegen, dan kan je nagaan of je er inderdaad beter aan doet om naar een andere provider over te stappen. Je hebt enkel een recente factuur nodig :) Link: http://bit.ly/2uNSIIx ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/10/2021
, Gereageerd:

gdxg