Nieuws

Wie is de goedkoopste internetaanbieder?

06 oktober 2022

Voor het beste internetabonnement thuis hoef je niet veel te betalen: de goedkoopste internetprovider in België biedt al internet aan voor 33,99 euro per maand. Wij vergelijken goedkope abonnementen met onbeperkt internet voor je. 

 

Wil je onbeperkt internet voor bij jou thuis? Voor het goedkoopste internetabonnement kan het lonen om verder te kijken dan grote spelers als Proximus, Orange of Telenet. En ondanks dat internet bij Scarlet misschien de goedkoopste aanbieder lijkt, krijg je bij andere providers meer waar voor je geld. 

Ben je op zoek naar de goedkoopste internetaanbieder in België? Lees dan verder.

1. Welke internetsnelheid heb ik nodig?
2. Onbeperkt internet thuis met 100 Mbps 
3. Onbeperkt internet thuis met 350 Mbps of hoger


Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Hoeveel snelheid je precies nodigt hebt, is vooral afhankelijk van waarvoor je het internet gebruikt. Zo zal ook het aantal verbonden apparaten en hoeveel gebruikers binnen jouw gezin een grote rol spelen in het bepalen van welke internetsnelheid je nodig hebt.

Zeer laag - Minder dan 30 Mbps downloadsnelheid
Voldoende voor één niet-intensieve internetgebruiker. Deze persoon kan regelmatig surfen op het web, mailen of af en toe een video bekijken.

Laag – Tussen de 30 en 50 Mbps downloadsnelheid
Voldoende voor twee niet-intensieve internetgebruikers of één intensieve gebruiker. Die laatste kan regelmatig streamen of downloaden (video, muziek, etc.).

Gemiddeld – Minimum 100 Mbps downloadsnelheid
100 Mbps downloadsnelheid is de huidige standaardsnelheid voor gezinnen die tegelijkertijd op het internet zitten. Je kan met meerdere apparaten gelijktijdig internet en video streamen.

Snel – Tussen de 100 en 300 Mbps downloadsnelheid
Is het internetverbruik van meerdere gezinsleden zeer intensief (grote videomeetings, online gaming, streamen in hoge resolutie)? Dan zal een downloadsnelheid boven de 100 Mbps wenselijk zijn.

Zeer snel – Vanaf 300 Mbps downloadsnelheid
Voor grotere gezinnen met enkel intensieve gebruikers zullen snelheden tot 1 Gbit per seconde de norm worden. Dankzij een uitermate hoge snelheid kan je op die manier met het hele gezin tegelijkertijd in de hoogste kwaliteit video streamen, games spelen of bestanden downloaden.


Vergelijk de goedkoopste internetabonnementen voor thuis

Onbeperkt internet thuis met 100 Mbps 

Aangezien zo’n twee derde van de gezinnen in België in 2021 een internetabonnement met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps of meer hadden, vergelijken wij internetabonnementen met een minimum downloadsnelheid van 100 Mbps. Met 100 Mbps kun je met meerdere comfortabel surfen, telewerken en streamen.

Hoewel internet voor thuis met onbeperkt surfen van de provider Scarlet momenteel het goedkoopste is (€ 32 per maand), nemen wij deze niet mee in deze vergelijking. Deze provider biedt namelijk alleen internet aan met een theoretische maximale snelheid van 50 Mbps. Voor slechts een paar euro meer, heb je bij United Telecom of EDPnet een downloadsnelheid van 100 Mbps.

We hebben een klassement opgemaakt van de 10 goedkoopste abonnementen voor onbeperkt surfen met een minimum downloadsnelheid van 100 Mbps. In vergelijking met de duurdere internetaanbieders, kun je met het goedkoopste abonnement uit de ranking gemiddeld tot € 15 per maand besparen. 

united telecom, edpnet, mobile vikings, zuny, orange, proximus, voo, telenet, tadaam, cybernet

Heb je voldoende aan minder snelheid of een beperkt surfvolume? Vergelijk alle internetabonnementen en ontdek hoeveel jij kan besparen.

Vergelijk alle internetabonnementen

Onbeperkt internet thuis met 350 Mbps of hoger

Met je hele gezin comfortabel internet gebruiken aan een hoge snelheid? Het aantal aanbieders dat internetabonnementen met hogere snelheden aanbieden is beperkt. Toch kun je goedkoper uitkomen door de juiste keuze te maken. Veel hangt ook af of er al fiber beschikbaar is op jouw adres, want dan kan je terecht bij de 3 goedkoopste aanbieders (EDPnet, Mobile Vikings en Proximus). 

edpnet, mobile vikings, proximus, orange, voo, telenet

Je kan gemiddeld opnieuw tot zo’n € 15 per maand besparen. Ben je klant bij Telenet of VOO, dan kan je in principe ook “eenvoudig” switchen naar Orange, omdat het over dezelfde kabeltechnologie gaat. Zo bespaar je al snel van € 72 tot € 188 op jaarbasis, maar daalt je maximum haalbare downloadsnelheid wel van 1 Gbps naar 400 Mbps.

Vul jij jouw internetabonnement graag aan met andere diensten zoals digitale televisie of mobiele telefonie? Maak dan gebruik van onze vergelijker en ontdek hoeveel jij kan besparen.

Vergelijk alle abonnementen