Nieuws

Disney+ lanceert Star en maakt aanbod duurder

23 februari 2021

Als een van de laatste nieuwkomers in het Belgische streaminglandschap is Disney+ de afgelopen maanden een veelbelovende speler geworden. De Amerikaanse filmgigant heeft de coronacrisis aangegrepen om op zijn streamingplatform films en tekenfilms te lanceren die oorspronkelijk bestemd waren voor het witte doek. Nu breidt Disney+ zijn catalogus uit met "Star", een aanbod gericht op ouders en jongeren.

Met zijn beroemde licentie en reeds uitgebreide catalogus van originele producties wist Disney in de eerste plaats gezinnen te veroveren. Niet in het minst dankzij zijn tekenfilms die sinds lang van generatie op generatie worden doorgegeven. Tot nu toe bestond het aanbod voornamelijk uit grote klassiekers (Vaiana, Assepoester, Frozen ...), mainstream films, National Geographic-documentaires en gerenommeerde saga's (Star Wars, Marvel ...).

Bijna 300 extra films en series

Door middel van zijn "Star"-aanbod wil Disney+ zijn kijkpubliek diversifiëren en meer inhoud voor volwassenen aanbieden. Denk hierbij aan series als "Grey's Anatomy", "Three Billboards" en "Desperate Housewives". Ook recente series zoals "Big Sky" of "Love, Victor" staan op het programma.


Het nieuwe "Star"-aanbod is meer gericht op volwassenen en jongeren.

Niet minder dan 268 films en series werden intussen aan de lijst toegevoegd. Toegang krijg je op basis van je profiel en leeftijd door middel van een pincode. Om zijn kindvriendelijke kant te behouden, wijst Disney op de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen, zodat kinderen geen toegang hebben tot ongepaste inhoud. Disney is van plan om zijn "Star"-aanbod in de loop van het jaar uit te breiden met, voor het grootste deel, originele en exclusieve inhoud, en met enkele Europese producties, waaronder de documentaire "Feyenoord Rotterdam" over de Nederlandse voetbalclub.

2 euro duurder per maand

Helaas gaat deze uitbreiding van het aanbod ook gepaard met een prijsverhoging: het maandabonnement zal voor nieuwe abonnees geen € 6,99 maar € 8,99 kosten. Huidige abonnees zullen niet onmiddellijk meer moeten betalen. Dat gebeurt pas aan het eind van de zomer. Waar Disney+ zich voordien (met zijn lagere tarief) eerder presenteerde als een aanvulling op een streamingplatform voor volwassenen, lijkt het nu de meer directe concurrentie met bestaande platformen aan te gaan en riskeert het dus ook meer concurrentie te ondervinden.

Disney waagt de sprong om het enige streamingplatform voor de hele familie te worden.

Hoewel het in verhouding goedkoper blijft dan andere gezinsabonnementen, waagt het platform een gok door het tarief te laten stijgen. De toekomst moet uitwijzen of het nieuwe aanbod ouders kan overtuigen om Disney+ als enige streamingdienst in huis te halen, dan wel dat het een aanvulling blijft op het aanbod van de andere grote streamingdiensten.

Meer over de verschillende streamingdiensten

Formule en tarieven:

  • € 8,99/maand om te kijken met maximaal 4 gelijktijdige schermen (maar 7 mogelijke profielen) voor nieuwe abonnees;
  • € 6,99/maand tot eind augustus voor klanten die al lid waren vóór de prijsverhoging.

Wat zijn de voordelen?

  • Altijd een brede en gevarieerde inhoud voor kinderen;
  • Nieuwe inhoud voor ouders, waaronder bekende series;
  • Een complete en gebruiksvriendelijke app.

En de nadelen?

  • De prijs is nu minder interessant dan voorheen;
  • Het aanbod voor volwassenen is nog niet zo uitgebreid als dat van de concurrentie (Netflix, Amazon, enz.).
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/04/2021

Kan ik met de nieuwste Chromecast de films die ik op mijn NAS heb staan, afspelen op mijn TV?

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/03/2021

Misschien als Disney+ ook via cadeaubons zou werken net als Netflix dan pas ga ik ook eens kijken! Maar zomaar even een abo aangaan nope niet voor mij. Zo zie je maar pas op de buis en de prijs gaat al de hoogte in.
Iedereen zou zeleten afstraffen en opzeggen.

Grt

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/02/2021

Ik heb de google chromecast met google tv gekocht in Spanje (+/- 60 €). Ik kon de app van tv-vlaanderen installeren en dit werkt prima. Het is niet mogelijk om vrt nu te installeren. Ligt dit aan de VRT of aan google??

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/03/2021
, Gereageerd:

VRT dient de App te ontwikkelen, maar ziet hier blijkbaar het nut nog niet van in.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/11/2019

Het mooie aan Netflix is toch dat je het abonnement kan delen met familie. Ik vraag me af welke 'gebruikersbasis' ze moeten halen, of hoeveel marktaandeel, vooraleer ze daar minder (oogluikend) toegeeflijk in worden ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/02/2021
, Gereageerd:

Beste , Disney moedigt mensen zelfs aan om je abonnement te delen , je kan op 4 schermen tegelijk kijken en in tegenstelling tot Netflix hebben ze er niets op tegen dat je hun abonnement deelt onder 4 huisgezinnen . Tevens hebben zij "groupwatch " waar je tot 6 vrienden kan uitnodigen om samen met jou een film te bekijken . Persoonlijk heb ik Netflix , play more , Amazon en Disney+ daar ik het aanbod van Disney maar zeer karig vindt