Nieuws

Disney+ in België: goedkoper maar beperkter aanbod dan de concurrentie

14 september 2020

Vanaf morgen, dinsdag 15 september, is Disney+ beschikbaar in België. Het streamingplatform probeert zijn weg te vinden in een markt die steeds competitiever wordt. Door zijn originele en bekende producties aan te bieden zet Disney+ voornamelijk in op een beperkte catalogus tegen een lagere prijs. 

Nadat Disney+ al in 2019 beschikbaar was in de Verenigde Staten en in april van dit jaar in Frankrijk, komt het nu eindelijk ook naar België.

In het aanbod zitten de grote Disney-klassiekers (Bambi, Assepoester, Sneeuwwitje …), -films voor het grote publiek, Pixar-producties, National Geographic-documentaires, Star Wars- en Marvel-films … Dat aanbod zal nog uitbreiden aangezien Disney recent 21st Century Fox heeft overgekocht.

Een lager tarief

Maar zal het volstaan om te concurreren met Netflix of Amazon Prime Video? Op dit moment lijkt dat nog niet het geval. Disney+ probeert dan ook de beperkingen van zijn aanbod te compenseren door het aan een lagere prijs aan te bieden dan zijn grootste concurrenten. Het lijkt erop dat de dienst zich eerder wil positioneren als aanvulling op haar concurrenten dan als vervanger ervan.

Toegang tot het platform kost je € 6,99 per maand. Hiermee kun je met tot maximaal 4 schermen tegelijk streamen. Bij Netflix betaal je voor een vergelijkbaar abonnement € 15,99.

Disney+ maakt trouwens ook onderdeel uit van twee Proximus-pakketten: de opties “TV All Stars” en “All Stars & Sports”.

Ouderlijk toezicht

Goed nieuws voor ouders die zich zorgen maken over de films die hun kinderen bekijken. Je kunt verschillende – maximaal 6 – gebruikersprofielen aanmaken en de toegang tot ongepaste inhoud beperken. 

Net als bij Netflix is dit echter een vrij beperkte optie die het overgrote deel van films die niet geschikt zijn voor kinderen blokkeert, zoals de Star Wars- en Marvel-saga’s. Een profiel voor kinderen is dus vrij beperkend en richt zich voornamelijk op de tekenfilmwereld van Disney Junior, Prinsessen, Mickey en zijn vrienden enzovoort.

Wij helpen je een keuze te maken

Een abonnement op een streamingdienst is niet goedkoop en het is niet evident om je bij meerdere diensten tegelijk te abonneren. Wij helpen je een keuze te kunnen maken tussen Netflix, Disney+ en andere beschikbare platformen in ons uitgebreide dossier over streamingdiensten.

Ons dossier over streaming


User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/02/2021

Ik heb de google chromecast met google tv gekocht in Spanje (+/- 60 €). Ik kon de app van tv-vlaanderen installeren en dit werkt prima. Het is niet mogelijk om vrt nu te installeren. Ligt dit aan de VRT of aan google??

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/11/2019

Het mooie aan Netflix is toch dat je het abonnement kan delen met familie. Ik vraag me af welke 'gebruikersbasis' ze moeten halen, of hoeveel marktaandeel, vooraleer ze daar minder (oogluikend) toegeeflijk in worden ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/02/2021
, Gereageerd:

Beste , Disney moedigt mensen zelfs aan om je abonnement te delen , je kan op 4 schermen tegelijk kijken en in tegenstelling tot Netflix hebben ze er niets op tegen dat je hun abonnement deelt onder 4 huisgezinnen . Tevens hebben zij "groupwatch " waar je tot 6 vrienden kan uitnodigen om samen met jou een film te bekijken . Persoonlijk heb ik Netflix , play more , Amazon en Disney+ daar ik het aanbod van Disney maar zeer karig vindt

Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies