Nieuws

Disney+ bekijken via Proximus decoder

18 september 2020

Proximus sloot half augustus al een akkoord met Disney+ waardoor klanten een jaar lang zonder bijkomende kosten toegang krijgen tot de content van Disney+. Hiervoor moet je wel een abonnement hebben op het extra TV-pakket All Stars of All Stars & Sports. Een tweede voorwaarde is dat je over de meest recente V7-decoder beschikt.

Die decoder maakt namelijk gebruik van Android TV waarop Disney+ kan gestreamd worden. Zelfs als je geen abonnement wilt nemen op de extra TV-pakketten van Proximus en gewoon je Disney+ account wilt toevoegen aan Proximus TV (zoals reeds met Netflix kan) moet je beschikken over die recente V7-decoder.

Disney+ via Proximus V7 decoder

Heb je nog een oudere Proximus decoder, neem dan contact op met de technische dienst van Proximus via het gratis nummer 0800 33 800. Je kunt namelijk telefonisch een V7-decoder aanvragen om Disney+ te kunnen bekijken. Die wordt je dan toegestuurd via Bpost samen met de nodige documenten om gratis je huidige decoder te kunnen terugsturen.

Geen zin om van decoder te veranderen?

Voor alle onderstaande oplossingen moet je dus ook wel apart nog een Disney+ abonnement aanschaffen. Dat kost € 6,99 per maand of € 69,99 per jaar. Meer details over Disney+ en andere streamingsdiensten vind je in ons dossier streaming.

Dossier streaming

Je hebt misschien geen zin om van decoder te veranderen, maar wilt wel graag de allernieuwste film van Disney+ of Marvel bekijken? Dan bestaan er voldoende andere oplossingen om jouw favoriete content te bekijken, ook op je televisiescherm.

  • Beschik je over een recente smart tv? Dan heeft die meer dan waarschijnlijk een eigen app store of draait die op het Android-TV besturingssysteem. Dan kan je simpelweg de Disney+ applicatie downloaden en beginnen te streamen.
  • Beschik je niet over een recente smart tv, maar wel over een PlayStation 4 of Xbox spelconsole? Dan kan je via het platform van die spelconsole de Disney+ applicatie downloaden en beginnen te kijken.
  • Beschik je over de meest recente versie van de Apple TV? Dan kan je ook de Disney+ applicatie downloaden en beginnen te streamen. Oudere generaties van Apple TV hebben geen toegang tot de applicatie, maar dan kan je gebruikmaken van AirPlay en streamen vanaf je iPhone, iPad of MacBook.
  • Een laatste mogelijkheid is via een Chromecast (beschikbaar vanaf 39 euro). Deze sluit je via HDMI aan op je televisie. Je downloadt de Chromecast-applicatie op je smartphone of tablet en kan beginnen te streamen.