Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Nieuws

Wij hebben genoeg van geheimdoenerij en te hoge geneesmiddelenprijzen

02 maart 2021

Vandaag lanceren we een nieuwe campagne om de strijd aan de binden tegen overdreven geneesmiddelenprijzen alsook de geheime afspraken hierrond. Aanleiding is het gebrek aan transparantie over de contracten van de coronavaccins. Je hebt immers het volste recht om te weten wat er in jouw naam én met jouw belastinggeld gebeurt.

Dat we allemaal al een flinke duit hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en productie van de vaccins via onze belastingen is geen nieuw gegeven meer. Maar wist je ook dat je voor diezelfde vaccins nogmaals betaalt via jouw bijdrage aan de ziekteverzekering? En mogelijk nog een derde keer als de overheid opdraait voor de kosten van claims in verband met bijwerkingen die nog niet bekend waren op het moment dat het product op de markt werd gebracht? Hoeveel van jouw geld er dan wel naar welke firma’s vloeit, blijft echter koffiedik kijken. Het antwoord is terug te vinden in de contracten die werden afgesloten tussen Europa en de farmaceutische firma’s, maar zij schermen deze informatie echter volledig af. En daar moet volgens ons dringend verandering in komen!

Helaas geen primeur ...

Dat we meermaals betalen voor ons coronavaccin is helaas geen nieuw gegeven. In het verleden hebben we al verschillende acties ondernomen tegen dit feit, alsook tegen woekerprijzen voor bepaalde geneesmiddelen. Zo lanceerden we onder meer een petitie die door bijna 43.000 mensen werd ondertekend, organiseerden we een symposium georganiseerd in aanwezigheid van alle politieke partijen en dienden we diverse klachten in bij de Belgische mededingingsautoriteit, enz. En ook in de toekomst zullen we deze strijd verder blijven leveren.

 

 

Meer informatie over deze problematiek en onze acties vind je in het dossier betaalbaarheid van geneesmiddelen.

Naar het dossier betaalbare geneesmiddelen


User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

11 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/03/2021

Ik geloof dat er hier een aantal apothekers zich aangevallen voelen. Ik ben geen apotheker, maar (helaas) een grootverbruiker van de farmacie. Ik begrijp dit filmpje perfect. Ik ben dan ook helemaal niet boos op de apotheker, wel op de bigfarma.

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/03/2021
, Gereageerd:

Raf, Ik voel me niet persoonlijk aangevallen maar de framing soort me enorm.
Big Farma is een vloek en een zegen maar de insteek met de lokale apotheker stoort inderdaad enorm omdat ik en de overgrote meerderheid van de "gewone" apothekers mee in het bad getrokken worden.
De ironie is niet voor iedereen duidelijk en geen enkele patient gaat hopelijk zijn apotheker hiervoor aanpakken maar de sfeerzetting is in deze tijden net iets te moeilljk te begrijpen en te plaatsen.
Blijft goedkope merchendising , een kwaliteitsblad onwaardig.
Beste bewijs is dat de moderator redelijk sterk afwezig is in deze.

No hard feelings
Luc

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Iedereen heeft recht op een mening, bedankt om de jouwe ook te delen. Wij zijn het er niet mee eens, het filmpje is speciaal 'over the top' gemaakt om het verschil met een realistische transactie te duiden. Wij verwijzen hier nog even, net als op het einde van het filmpje, naar ons dossier hieromtrent: http://betaalbaregeneesmiddelen.be/ dat vrij beschikbaar is op onze site voor iedereen. Daar geven we nogmaals aan waar de verantwoordelijkheden liggen en dat is niet bij de apothekers. Er is dan ook geen reden om hier aanstoot aan te nemen. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/03/2021

Als apotheker maar ook als lid van testaankoop vind ik dit een schandalige framing van de gewone apotheker.
De deontologie van testaankoop past inderdaad op een postzegel En het is NIET big pharma die uitgebeeld wordt maar uw huisapotheker

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Als abonnee heeft u waarschijnlijk ook het dossier gelezen waar wij naar verwijzen op het einde van het filmpje. Daarin geven we nog eens duidelijk mee waar de verantwoordelijkheid ligt, en dat is niet bij de apotheker. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2021

Spijtig dat uw de apotheek en de apotheker centraal stelt in de strijd tegen dure geneesmiddelen. Uw apotheker staat dagelijks klaar voor u met raad en daad maar heeft weinig inspraak in de prijsbepaling van de geneesmiddelen. Wij zijn eerder ook slachtoffer van Big Pharma, die ons liefst ziet als een goedkope dealer. De winstmarges in de apotheek zaken en wij staan onder druk van het online gebeuren. Hopelijk wardeert u toch ons dagelijks werk.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021
, Gereageerd:

Beste, ons filmpje is zeker geen aanval op de apotheken / apothekers, integendeel. Hier wordt Big Pharma geviseerd, het filmpje is ook niet realistisch maar over the top, net om het verschil met de realiteit te duiden ... Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/03/2021
, Gereageerd:

schiet volledig zijn doel voorbij , enkel de lokale apotheker wordt door de makers van dit wansmakelijk gedrocht geviseerd . bedankt .

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/03/2021
, Gereageerd:

An,
Dit is onzin en ik mag hopen dat jij dat ook beseft.
Er is geen Big Pharma te zien.
Wel de "gewone" apotheker die naar best vermogen probeert zijn patiënten te begeleiden en te helpen.
Eigenaardig toch dat jullie dan geen beelden gebruiken met onpersoonlijke internetapotheken of farmaceutische firma's en/of de desbetreffende politiekers.

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/03/2021
, Gereageerd:

TOTAAL VERKEERD BEELD GEGEVEN! Foei, Testaankoop, jullie worden steeds maar slechter, jaar na jaar...

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Niemand zal de vergelijking maken met een transactie in de echte wereld op basis van één van onze filmpjes, net daarom zijn ze op die manier gemaakt. Lees gerust even het bijhorende dossier waar wij naar verwijzen in het filmpje, daar geven wij nog meer duiding. ^Bertrand