Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Dossier

Lege winkelrekken? Probeer deze alternatieven

24 maart 2020

Hoewel het niet nodig is om te hamsteren tijdens de coronacrisis, zien we toch veel lege winkelrekken. Misschien is dit wel het ideale moment om eens (gezondere) alternatieven te proberen voor je bekende basisproducten?

Inleiding

In verschillende supermarkten zijn de winkelrekken nog steeds leeg. Basisproducten zoals pasta, wc-papier en rijst zijn in sommige winkels niet meer te vinden. Je hebt dan twee keuzes: of je keert met lege handen naar huis, of je probeert eens een onbekend alternatief voor je vertrouwde producten. Wie weet is dit wel het ideale moment om je smaakpalet te verruimen en de gezondheidsvoordelen van nieuwe producten te ontdekken. 

Ga dus aan de slag met linzenpasta, kook eens iets anders dan spaghetti bolognese, maak een cake met polenta en amandelmeel in plaats van met tarwebloem, …

Wij willen je met dit dossier inspireren om aan de slag te gaan met minder gekende maar daarom niet onbeminde producten. Vaak zijn ze zelfs gezonder dan je vertrouwde opties.

User name

Deelnemen aan de discussie

Neem deel aan dit gesprek door je vraag of commentaar in onze community  Voeding & gezondheid te stellen

 1 reacties

User name
LILITH KENIS
28/03/2020

Ik ben op Vrijdag 20 Maart bij Albert Heijn geweest in de Walemstraat in Berchem (Antw) en er was zoveel volk dat er minstens 5 à 6 mensen in één rayon stonden en de rayons zijn erg kort daar, het was behoorlijk moeilijk om mensen te ontwijken. Ze leiden mensen naar hun self-kassa's en daar staat een jong meisje die haar best doet om de kassa's te ontsmetten, maar het is te druk en sommige klanten stappen al naar een pas vrij gekomen kassa, terwijl zij nog bezig is een kassa af te kuisen.
Afgelopen Donderdag 26 Maart was ik in Aldi in de Covelierstraat in Berchem-Antwerpen en daar was er ook veel te veel volk. Vaak bleven mensen op een hoopje voor een bepaalde rayon staan; ik had echt schrik, mensen deden geen moeite om elkaar te ontwijken en zetten vaak nog hun karretjes in de weg zodat je amper door kon. Ik stond stijf van de schrik/stress toen ik daar buiten kwam. Hier stond wel iemand bij de ingang die alle karretjes ontsmette, dat vond ik een heel goede zaak. Maar de limieten per winkel worden zeker niet gerespecteerd, jammer genoeg.
Gezien ik een alleenstaande ben van 62 jr is elke shopping beurt voor mij een heel erg schrikwekkende ervaring geworden. Ook al maak ik gebruik van latex handschoenen en zo, de caissières dragen plastic handschoenen die HUN beschermen, maar ons niet. Ze nemen alles vast van klantenkaarten en artikelen over geld en dan krijg je van hen je klantenkaart terug, of soms je bankkaart als ze die voor één-of-andere reden uit het machientje moesten halen. Het is echt angstwekkend.