Dossier

Koken in coronatijden? Probeer deze alternatieven

24 maart 2020

Het is intussen al meermaals herhaald, maar hamsteren is ook tijdens deze coronacrisis niet nodig. En blijkt je favoriete product toch niet voorradig? Dan is dat misschien wel het ideale moment om eens (gezondere) alternatieven te proberen voor je bekende basisproducten?

Inleiding

Hoewel er minder wordt gehamsterd dan tijdens de eerste lockdown, zien we hier en daar toch nog een leeg winkelrek opduiken. Je hebt dan twee keuzes: of je keert met lege handen naar huis, of je probeert eens een onbekend alternatief voor je vertrouwde producten. Wie weet is dit wel het ideale moment om je smaakpalet te verruimen en de gezondheidsvoordelen van nieuwe producten te ontdekken. 

Ga dus aan de slag met linzenpasta, kook eens iets anders dan spaghetti bolognese, maak een cake met polenta en amandelmeel in plaats van met tarwebloem, …

Wij willen je met dit dossier inspireren om aan de slag te gaan met minder gekende maar daarom niet onbeminde producten. Vaak zijn ze zelfs gezonder dan je vertrouwde opties.