Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA

2018


Samen met de organisaties Rikolto, Fairtrade Belgium, KVLV Vrouwen met Vaart, Gezinsbond, Landelijke Gilden... lanceren we de Seizoensgroente-Challenge. Een uitdaging die in de lijn ligt met de actie “Ik ben meer dan mijn kassaticket” waarmee we supermarkten willen aanmoedigen om de consumenten te leiden naar duurzame producten.

Seizoensgroente-Challenge

Van 23 tot 30 april zetten we enkel seizoensgroenten op het menu! De opdracht wordt niet gemakkelijk want april is een vrij beperkte maand in het seizoensgroentenaanbod. Daarom hebben we de hulp ingeschakeld van Sofie Dumont. Ze is zelf een drukbezette ouder en beseft als geen ander hoe moeilijk het soms is om voor duurzaamheid te kiezen.  

Doe je ook mee? Als je ingeschreven bent op meerdanmijnkassaticket.be, ontvang je op 19 april het heerlijk weekmenu in je mailbox, samen met een boodschappenlijstje. Vanaf 23 april sturen we dagelijks een recept die van A tot Z bedacht is door Sofie Dumont. Daarvoor heeft de chefkok onze seizoenskalender voor fruit en groenten gebruikt.

Naar seizoenskalender
groenten en fruit

Is inkopen naargelang het seizoen duurzaam?

Kiezen voor seizoensgroenten is kiezen voor het milieu en het werk steunen van boeren dicht bij ons. Bovendien is het vaak de goedkoopste optie. Nochtans maakte een consument duidelijk hoe moeilijk het is om seizoensgroenten terug te vinden in de rekken…

De supermarkten hebben er oor naar want ze zullen tijdens de challenge zoveel mogelijk de weg wijzen naar de seizoensproducten.

 

Neem deel aan
de Seizoensgroente-challenge