Test-Aankoop wil u informeren dat onze website gebruik maakt van cookies om het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren zodat wij kwaliteitsvolle producten en diensten kunnen leveren. Door het gebruik van onze website aanvaardt u dit beleid en geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. U kunt de instellingen hier wijzigen of meer informatie vinden.

Persberichten

Mijn elektriciteitsfactuur is geen belastingbrief; TA zegt stop tegen nieuwe prijsstijgingen

19 okt 2017

Test Aankoop slaagde er dan wel in om via een arrest van het Grondwettelijk Hof de zogenaamde ‘Turteltaks’ te doen vernietigen, de elektriciteitsfactuur blijft volgens de consumentenorganisatie schandalig duur. Daarenboven zijn er heel wat factoren die de volgende jaren de factuur nog verder de hoogte in kunnen duwen, klinkt het bij Test Aankoop. De verbruikersorganisatie lanceert een manifest om haar eisen kracht bij te zetten en hoopt met de steun van de burger te kunnen wegen op het beleid:

www.test-aankoop.be/betaalbareenergie

 

 

Regelgeving betreffende de veiligheid van producten

Smartwatches voor kinderen: #WatchOut !

18 okt 2017

Smartwatches voor kinderen die ook over een GPS-tracker beschikken zijn een groeiende business. Ook in België. Uit een test van enkele van deze kinderhorloges door de Noorse consumentenorganisatie Forbrukerradet blijkt evenwel dat  deze een loopje nemen met de privacy van de kinderen, niet alleen een vals gevoel van veiligheid creëren maar bovenal ook echt onveilig zijn. Het is duidelijk: deze smartwatches met GPS-tracker horen niet thuis in de winkel of webshop en al helemaal niet om de pols van kinderen! Test Aankoop vraagt de FOD Economie en de Privacycommissie dan ook om onmiddellijk op te treden.

 

Etikettering van levensmiddelen

De saga rond de benaming van ambachtelijke producten

16 okt 2017

In maart 2017, bracht Test Aankoop de problematiek van de vele industrieel vervaardigde producten onder de aandacht die worden bestempeld als “ambachtelijk” of “traditioneel”.  De aanklacht van deze bedriegerij leidde tot tal van reacties, waaronder die van fabrikanten die verpakking van hun product aanpasten.  Het onderzoek heeft er echter ook toe geleid dat de FOD Economie richtlijnen heeft opgesteld met betrekking tot “het gebruik van de terminologie “artisanaal”, “ambachtelijk” en afgeleiden ervan in productbenamingen.”  Voor de consumenten is dit een eerste stap naar meer duidelijkheid.  

Toegang tot medische zorgen

Onderzoek van Test Aankoop bevestigt ‘Pano’-reportage over woonzorgcentra

12 okt 2017

Tevredenheid is het laagst over het aantal zorgverleners en verpleegkundigen

 

Gezondheid Voeding

WorldObesityDay: met de Nutri-Score helpen obesitas aan te pakken!

11 okt 2017

Op de Werelddag in de strijd tegen obesitas, wil ook Test Aankoop aan de alarmbel trekken en zijn steentje bijdragen in de strijd tegen een fenomeen dat jammer genoeg jaar na jaar groeit.  De organisatie analyseerde 320 ontbijtgranen aan de hand van het Franse systeem Nutri-Score.  Het doel?  Consumenten helpen in het maken van een gezonde keuze.

www.test-aankoop.be/gezond

 

Test Aankoop en stad Roeselare slaan de handen in elkaar voor een groepsaankoop van isolatie

10 okt 2017

Op dinsdag 10 oktober lanceert de stad Roeselare, samen met Test Aankoop en haar andere partners, de groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie in haar gloednieuwe Klimaathuis. “Een concrete samenwerking met een stad als Roeselare biedt de mogelijkheid om de consument meer lokaal te gaan aanspreken en bij te staan bij vragen of problemen”, klinkt het bij Test-Aankoop. Voor Roeselare sluit deze actie dan weer mooi aan bij haar klimaatplan. Roeselarenaars kunnen voor de groepsaankoop inschrijven tot 31 januari 2018. Aan de groepsaankoop is een “zolder  opruimactie” van de stad gekoppeld, waarbij de stad mensen zal helpen bij het leegmaken van hun zolder.

Mobiliteit

Ryanair gaat formeel in op de vraag van TA om de consumentenrechten volledig te respecteren

06 okt 2017

In een formeel antwoord op de door Test Aankoop, samen met Altroconsumo, OCU en DECO, aan Ryanair gerichte ingebrekestelling van 18 september,  meldde Ryanair gisteren met stelligheid dat het de door de Europese wetgeving voorgeschreven  rechten van alle door de geannuleerde vluchten getroffen passagiers , zal respecteren en de verschuldigde vergoedingen zal betalen.

Ontbijtgranen bij het ontbijt ? Niet zonder Test Aankoop …

03 okt 2017

78% van de Belgen ontbijt !  Maar niet altijd zoals het hoort… Test Aankoop lanceert de Belgische "Nutri-Score" en evalueerde niet minder dan 320 ontbijtgranen 

Mobiliteit

Annuleringen #Ryanair : "Ryanair zorgt voor onaanvaardbare verwarring"

27 sep 2017

Een eerste golf van annuleringen, solden op bepaalde vluchten aan 10€, kortingsbonnen ter waarde van 80€ geldig op toekomstige vluchten, verontschuldigingen en beloftes, een tweede lijst van vluchten, een vandaag nieuwe aankondiging van annuleringen… en 600.000 radeloze en benadeelde passagiers.  Voor Test Aankoop is de verwarring compleet en totaal onaanvaardbaar.

Telecommunicatie

Mobiel surfen: de échte snelheid en kwaliteit per operator

27 sep 2017

Bij de 3 grote operatoren, Proximus, Orange en Telenet-Base, ging de mobielnetwerkkwaliteit er de laatste jaren flink op vooruit. De metingen die Test Aankoop met behulp van zijn gratis app BeCover+ uitvoert, leggen wel nog grote verschillen tussen die operatoren bloot. Voor de consument die in een bepaalde zone op zoek is naar de operator met de beste netwerkdekking, is dat een grote hulp. In het algemeen komt Proximus als winnaar uit de bus – hij is het allerbest in het Brussels Gewest –, de rode lantaarn is voor Orange – die met name een bodemscore haalt in de provincie Luxemburg.