Test-Aankoop wil u informeren dat onze website gebruik maakt van cookies om het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren zodat wij kwaliteitsvolle producten en diensten kunnen leveren. Door het gebruik van onze website aanvaardt u dit beleid en geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. U kunt de instellingen hier wijzigen of meer informatie vinden.

Persberichten

Betalingsdiensten

Niet langer "toeslag" bij elektronisch betalen? In Europa niet meer, wel nog in België...

11 jan 2018

De Europese ‘Payment Services Richtlijn’, die dateert van 2007 en die het zou moeten toelaten om zonder bijkomende kosten betalingen te doen met een betaalkaart moest omgezet worden naar Belgisch recht tegen 13 januari 2018.  Jammer genoeg zal België deze deadline niet halen, iets wat Test Aankoop erg betreurt.

Misleidende etiketten op voedselproducten irriteren meer dan 65% van de consumenten

21 dec 2017

Sinds jaar en dag zet Test Aankoop zich in voor een correcte etikettering van de verpakking van voedselproducten. Meerdere  onderzoeken van de consumentenorganisatie hebben al aangetoond dat fabrikanten consumenten trachten te misleiden door bijvoorbeeld te goochelen met mooie fruitjes op de verpakking terwijl er maar 0,5% fruit in het product zit. Test Aankoop heeft dan ook een peiling gedaan bij 1000 personen over dit onderwerp en de resultaten zijn duidelijk : meer dan 65% van de bevraagde consumenten vindt dergelijke verpakkingen effectief misleidend en vraagt om verpakkingen die duidelijker aangeven hoeveel fruit het product exact bevat.

# Dieselgate | Groepsvordering ontvankelijk en Test Aankoop mag alle consumenten vertegenwoordigen

19 dec 2017

Uitstekend nieuws voor alle Belgische consumenten met een wagen van de Volkswagen-groep die werd uitgerust met sjoemelsoftware!  De Rechtbank van eerste aanleg in Brussel verklaarde de door Test Aankoop ingeleide groepsvordering tegen de Volkswagen-groep en invoerder D’Ieteren ontvankelijk.  Bovendien koos de rechtbank voor een opt-out procedure.  Dit betekent dat Test Aankoop vanaf nu ALLE consumenten in België vertegenwoordigt met een sjoemelwagen van de Volkswagen-groep en de juridisch strijd voor compensatie kan verderzetten.

CE-aanduiding niet altijd garantie voor veilige producten

19 dec 2017

CE staat niet altijd gelijk aan veilig, zo blijkt helaas uit verschillende testresultaten. Test Aankoop vraagt de Europese Commissie daarom de voor consumenten misleidende CE aanduiding van producten en hun verpakking te halen en roept hen op moedige maatregelen te nemen die er voor moeten zorgen dat alle producten op onze markt veilig zijn, o.a. door meer markttoezicht. De consumentenorganisatie heeft de Commissie, via BEUC, hierover aangeschreven. Met de campagne #Notsogoods die vandaag wordt gelanceerd wil ze haar eisen kracht bij zetten.

Concurrentie

COLRUYT OPNIEUW DE GOEDKOOPSTE SUPERMARKT VOLGENS TEST AANKOOP

18 dec 2017

Het jaarlijkse prijsonderzoek van Test Aankoop bevestigt : Colruyt is de goedkoopste supermarkt van België maar het verschil met Albert Heijn en Okay is klein. De duurste leerlingen van de klas voor een gemiddelde winkelkar zijn Proxydelhaize, Match en Smatch. Prijsbewuste consumenten kunnen nagaan hoeveel ze kunnen besparen op www.testaankoop.be/supermarkt. Uit de tevredenheidsenquête van de verbruikersorganisatie kwam, net als vorig jaar, Bio-Planet (een onderdeel van de Colruyt-groep) als beste supermarkt naar voren gevolgd door Colruyt en Okay. Onderaan de tevredenheidsladder vinden we Match terug.

Energie

Energiepact : TA vindt het een op papier ambitieus plan en wacht de concrete maatregelen af

13 dec 2017

In een context waarbij de elektriciteitsfactuur van een Belgisch gezin 40% hoger ligt dan het Europees gemiddelde, wacht de consument met ongeduld op de details van het energiepact en de impact die deze zullen hebben op de evolutie van hun energiefactuur.

Test Aankoop vraagt waakzaam te zijn voor valse kortingen

06 dec 2017

Naar aanleiding van de talrijke koopjesperiodes in het najaar : Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerstmis, …, komen er bij consumentenorganisatie Test Aankoop steeds opnieuw klachten binnen van mensen die geconfronteerd worden met sjoemelprijzen. Dit kan gaan over overplakte etiketten, valse referentieprijzen, kortingen die geen kortingen zijn enz. Een typisch voorbeeld van zo’n praktijk zijn de prijzen van de kalenders van Kruidvat, die door Test Aankoop werden gemonitord naar aanleiding van een vergelijkende test rond de printkwaliteit van fotokalenders één jaar geleden.  

Reactie Test-Aankoop op voorstel van Proximus inzake de huur van vaste telefoontoestellen

05 dec 2017

Test-Aankoop vindt het positief dat Proximus de huurmodule voor vaste telefoontoestellen vanaf 2018 laat "uitdoven". Op die manier kunnen mistoestanden zoals we die nu kennen in het geval van Proximus in de toekomst hopelijk vermeden worden. Toch blijft de consumentenorganisatie op zijn honger zitten. “De klanten kunnen perfect geïdentificeerd worden. Waarom kan de huur van het huidige toestel dan niet automatisch stopgezet worden ? Proximus rekent hier kennelijk op de onoplettendheid of onwetendheid van haar (slapende) klanten om alsnog deze huurkost te kunnen blijven doorrekenen”, klinkt het bij Test-Aankoop.

Liefste Sint, alsjeblieft geen robots in mijn schoentje; TA raadt verkoop van twee robots af.

01 dec 2017

Nu de goede Sint bijna aan zijn ronde langs de Belgische schouwen gaat beginnen en hij misschien van plan is om connected toys te brengen voor de kinderen, vond Test Aankoop het een goede gelegenheid om zeven robots tegen het licht te houden om te kijken of ze de privacy van de consument op één of andere manier in het gedrang brengen. Sommige apparaten sturen gegevens door naar derden, andere kunnen vanop afstand worden bestuurd door een vreemd persoon. Uit voorzorg raadt Test Aankoop de aankoop van twee robots af.

Open brief aan de Rode Duivels

01 dec 2017

Iedereen voelt het, dit wordt het WK waarin jullie, de Gouden Generatie, het waarmaakt. Vanaf morgen kan het beginnen: het afwegen van jullie kansen in de groepsfase van het WK, de analyses van de tegenstanders. Binnen enkele maanden staat er elke dag wel een verhaal over de voorbereidingen in de krant, en dan moet het WK nog beginnen. Wij zijn in elk geval grote fan.