Test-Aankoop wil u informeren dat onze website gebruik maakt van cookies om het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren zodat wij kwaliteitsvolle producten en diensten kunnen leveren. Door het gebruik van onze website aanvaardt u dit beleid en geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. U kunt de instellingen hier wijzigen of meer informatie vinden.

Persberichten

Digitale omgeving

Overleg consumenten – Facebook : “Open en constructief”

11 apr 2018

Vandaag, woensdag 11 april, ontmoette een delegatie van Euroconsumers (Test Aankoop/OCU/AltroConsumo/Deco Proteste/Proteste) hoog geplaatste verantwoordelijken van Facebook naar aanleiding van de formele ingebrekestelling die op 22 maart, meteen na het uitbreken van het Cambridge Analytica schandaal, werd gericht aan het sociaal netwerk.  Een ontmoeting die als constructief mag worden beschouwd.

Digitale omgeving

Consumenten ontmoeten Facebook: wat ligt er op tafel

10 apr 2018

Op woensdag 11 april zal Test Aankoop samen met zusterorganisaties AltroConsumo (Italië), OCU (Spanje), Deco Proteste (Portugal) en Proteste! (Brazilië) (samen Euroconsumers) rond de tafel zitten met Facebook naar aanleiding van het recente Cambridge Analytica schandaal. Het doel: een duidelijk engagement krijgen voor de consument.

www.mijndata.be  

 

#Mydataismine

Digitale omgeving

@Mark Z : “hoe gaat u de getroffen consumenten compenseren voor het misbruik van hun data?”

05 apr 2018

Nu eindelijk duidelijk is geworden dat mogelijk ook meer dan 60.000 Belgen slachtoffer zijn geworden van het dataschandaal bij Facebook, herhaalt Test Aankoop haar vraag aan de sociale netwerksite: “Beste Mark Zuckerberg, hoe gaat u de getroffen consumenten hiervoor compenseren?”

 

#Mydataismine

Producten tegen cellulitis: ze zijn duur en werken niet

30 mrt 2018

Ongeveer 85% van de vrouwen ouder dan 20 hebben te kampen met cellulitis waartegen geen wondermiddelen bestaan. Test Aankoop onderzocht 6 anticellulitiscrèmes en geen enkele doorstond de test.  Fabrikanten beloven vrouwen een leven zonder cellulitis tegen een hoge prijs maar zonder resultaat.

                                                                         

Voedselveiligheid

Meer geld voor het FAVV? Eindelijk een positief signaal voor Test Aankoop

29 mrt 2018

Normaal gezien keurt de regering op vrijdag 30 maart 2018 het voorstel van minister van Landbouw Ducarme goed om het budget van het voedselagentschap FAVV met 2 miljoen euro per jaar te verhogen. Eindelijk lijkt de regering Michel naar onze waarschuwing te luisteren dat de drastische besparingen die ze het FAVV heeft opgelegd niet zonder gevolg zouden blijven voor de controlecapaciteit van het agentschap en dus een risico met zich zouden meebrengen voor de voedselveiligheid. Met deze 2 miljoen euro wordt maar een zeer beperkt deel, namelijk 10%, van de besparingen goedgemaakt. Kwestie nu dat het FAVV dit geld zo efficiënt en zinvol mogelijk inzet om bij te dragen aan de voedselveiligheid door bijvoorbeeld fraude maximaal te bestrijden.

Telecommunicatie

Test-Aankoop en telecomoperatoren samen voor een optimale internetervaring

28 mrt 2018

                     

      

Omdat zowel Test-Aankoop als de internetproviders belang hechten aan een goede customer experience inzake internet, heeft de consumentenorganisatie, in navolging van een eerdere internetspeedcampagne in 2015, een samenwerking op poten gezet met de vijf grootste operatoren: Orange, Proximus, Scarlet, Telenet en VOO. Test-Aankoop biedt consumenten een online speedtest aan om te meten wat het verschil is tussen hun theoretische en hun door de test gemeten internetsnelheid. Leden van Test Aankoop krijgen indien nodig gepersonaliseerde informatie en bijstand van de internetproviders, om zo tot een optimale internetervaring te komen.

Doe de test op www.internetspeed.be

Farmaceutische producten

Gezondheid: zelftests zijn duur, onbetrouwbaar en nutteloos

26 mrt 2018

Sinds eind 2016 zijn zelftests, die voorheen enkel te vinden waren op het internet, beschikbaar in de apotheek. Hierdoor krijgen ze onvermijdelijk een zekere geloofwaardigheid. Nochtans zijn deze zelftests nooit helemaal betrouwbaar en zijn ze redelijk duur om uiteindelijk maar een enkele parameter te meten. Test Aankoop heeft 14 zelftests geanalyseerd. 11 ervan worden afgeraden of zijn nutteloos. Conclusie: enkel zwangerschapstests en twee andere zelftests, die voor HIV en die voor darmkanker voor mensen ouder dan 50, verdienen een plek in de apotheek.

Duurzame consumptie

Statiegeld... ook uw gemeente zal er wel bij varen!

23 mrt 2018

Open brief aan de burgemeesters van dit land ter ondersteuning van statiegeld op blikjes en plastic flesjes.

Digitale omgeving

@Mark Z : “My Data is Mine”

22 mrt 2018

Enkele dagen geleden kwam aan het licht hoe via Facebook data van miljoenen consumenten in handen kwamen van een bedrijf achter o.m. de Trump- en Brexit-campagne. Dit toont eens te meer dat Facebook haar gebruikers niet respecteert. Samen met haar zusterorganisaties uit Italië, Spanje, Portugal en Brazilië, heeft Test Aankoop Facebook daarom aangeschreven. Ze willen weten of ook Facebook-profielen uit deze landen betrokken zijn bij dit schandaal,  wat het sociale netwerkbedrijf hiertegen zal ondernemen en hoe het de economische meerwaarde die werd gecreëerd met hun data aan de consumenten zal terug betalen. Want het moet duidelijk zijn: de data van consumenten behoren toe aan de consumenten! Test Aankoop roept daarom op de petitie “Mijn data zijn van mij” te tekenen op www.mijndata.be.

#Mydataismine

#VEVIBA : Het FAVV-verslag: TA had en heeft gelijk!

19 mrt 2018

Na een eerste maal het verslag van het FAVV, naar aanleiding van de Veviba-affaire, gericht aan minister Ducarme te hebben doorgenomen, wil Test Aankoop wijzen op volgende elementen: