Nieuws

Het zonnedak van Tesla: beslis niet te snel!

17 mei 2017
Installatie van zonnepanelen

17 mei 2017
Uw woning van stroom voorzien door uw hele dak om te toveren tot een zonnedak? Dat is het aanlokkelijke aanbod van Tesla, dat in voorbestelling verkrijgbaar is in België. Maar omdat er nog cruciale informatie ontbreekt, raden wij u toch aan om voorzichtig te zijn.

Tesla lanceert zijn “zonnepannen”. Daarbij is de zonnepan direct verwerkt in het dak of doet hij gewoon dienst als dakpan voor de dakbedekking van uw woning. Het concept is echter niet zo revolutionair, al lijkt het toch enkele interessante aspecten en voordelen te bieden.

Te vroeg

Het blijft echter te vroeg om ons definitief uit te spreken over de technische kenmerken van de “Solar Roof” van Tesla. De producent geeft immers onvoldoende informatie. En in België is het product vandaag alleen op bestelling verkrijgbaar.

Het probleem zit hem net in die bestelling. Tesla vraagt een voorschot van € 930, maar laat de Belgische consument verder in het ongewisse. Er is immers totaal geen informatie over de uiteindelijke prijs, de plaatsingstermijn, de technische kenmerken, de waarborg, … Het enige wat we weten, is dat het eerste dak op het einde van dit jaar in de Verenigde Staten zal worden geleverd.

In die context hoeft u zich niet te haasten. Op dit ogenblik raden wij u dan ook sterk af om u nu al in dit avontuur te wagen en al geld te storten voor een product waar u niets van af weet.

Toch interesse in zonnepanelen?

Weet dat wij binnenkort een groepsaankoop zonnepanelen organiseren. Om een seintje te krijgen wanneer deze van start gaat, kunt u zich tot en met 21 mei aanmelden via de Facebookpagina van Mijn Hernieuwbare Energie.

Naar de voorinschrijving voor de
groepsaankoop zonnepanelen


Afdrukken Versturen via e-mail