Nieuws

Het zonnedak van Tesla: beslis niet te snel!

17 mei 2017
Installatie van zonnepanelen

Joww woning van stroom voorzien door uw hele dak om te toveren tot een zonnedak? Dat is het aanlokkelijke aanbod van Tesla, dat in voorbestelling verkrijgbaar is in België. Maar omdat er nog cruciale informatie ontbreekt, raden wij toch aan om voorzichtig te zijn.

Tesla lanceert zijn “zonnepannen”. Daarbij is de zonnepan direct verwerkt in het dak of doet hij gewoon dienst als dakpan voor de dakbedekking van jouw woning. Het concept is echter niet zo revolutionair, al lijkt het toch enkele interessante aspecten en voordelen te bieden.

Te vroeg

Het blijft echter te vroeg om ons definitief uit te spreken over de technische kenmerken van de “Solar Roof” van Tesla. De producent geeft immers onvoldoende informatie. En in België is het product vandaag alleen op bestelling verkrijgbaar.

Het probleem zit hem net in die bestelling. Tesla vraagt een voorschot van € 930, maar laat de Belgische consument verder in het ongewisse. Er is immers totaal geen informatie over de uiteindelijke prijs, de plaatsingstermijn, de technische kenmerken, de waarborg, … Het enige wat we weten, is dat het eerste dak op het einde van dit jaar in de Verenigde Staten zal worden geleverd.

In die context hoef je niet te haasten. Op dit ogenblik raden wij jou dan ook sterk af om je nu al in dit avontuur te storten en al geld te betalen voor een product waar je niets van af weet.

Toch interesse in zonnepanelen?

Weet dat wij geregeld een groepsaankoop zonnepanelen organiseren.