Persbericht

Dit is het moment voor een vast contract, adviseert Testaankoop

24 augustus 2023

De energieprijzen zijn de afgelopen dagen weer gestegen en zullen in september waarschijnlijk hoger liggen dan nu. Testaankoop adviseert iedereen die een vast contract wil afsluiten om dit voor het einde van de maand te doen. Het vaste contract dat de consumentenorganisatie aanbiedt in samenwerking met leverancier Mega is op dit moment trouwens het goedkoopste in de 3 regio's, danzij de cashback van 132,5 per energiesoort.

Stijgende prijzen

De afgelopen dagen zijn de energieprijzen op de gas- en elektriciteitsmarkt opnieuw gestegen. In vergelijking met het begin van deze maand is de forwardprijs voor de levering van elektriciteit in de eerstvolgende maand met 26% gestegen. Voor gas is er zelfs een stijging van 36%.

De prijzen voor levering in de volgende kwartalen stijgen ook allemaal. Er zijn een aantal redenen voor deze stijgingen: stakingen bij LNG-terminals in Australië, onderhoudswerkzaamheden aan gasinstallaties in Noorwegen, en een gestegen energievraag door de vraag naar koeling in sommige Europese landen.

Klik hier en ontdek de beste vaste prijzen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Een goed moment voor een vast contract

Deze prijsstijging zal zeer waarschijnlijk worden weerspiegeld in de tarieven die leveranciers in september zullen aanbieden. "Iedereen die gemoedsrust wil tijdens de winterperiode en niet proactief de energieprijzen op de markten in de gaten wil houden, kan best voor het einde van deze maand een vast contract afsluiten," raadt Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop, aan. De contracten die worden aangeboden door leverancier Mega als onderdeel van de speciale actie van Testaankoop zijn op dit moment het goedkoopste op de markt in alle drie de regio's. 

De contracten staan open voor iedereen en kunnen afgesloten worden op https://www.test-aankoop.be/energyguide/mijn-energie-aankopen/speciale-actie.

 

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.