Persbericht

Al 1200 goedkopere energiecontracten afgesloten dankzij Testaankoop, prijzen voor juni liggen nog lager

12 juni 2023

Op 24 mei lanceerden Testaankoop en Mega een energie-actie, met vier energiecontracten: een vast en een variabel tarief voor zowel elektriciteit als gas. Ondertussen werden reeds 1200 contracten afgesloten. Zoals aangekondigd heronderhandelt Testaankoop iedere maand de prijzen, zodat de tarieven voor juni nog lager liggen.

Hernieuwde tarieven

Testaankoop vergelijkt samen met Mega iedere maand de prijzen van het aanbod met de prijzen op de markt om concurrentieel te blijven. Voor juni zijn de tarieven daarom aangepast, met lagere prijzen per kiloWattuur en een hogere korting na 12 maanden. Op die manier blijven de vier contracten die Testaankoop aanbiedt bij de goedkoopste van de markt. Voor een gemiddeld gasverbruik zijn zowel het variabel als het vast tarief zelfs de meest voordelige van Vlaanderen.  Per categorie zijn ze dan ook de interessantste op de markt en dit in alle drie de regio’s van ons land.

Testaankoop wil op die manier consumenten helpen om te besparen op hun energiecontracten. En dat er veel marge is om te besparen, tonen de cijfers aan. Gemiddeld bespaart een gezin met de vaste contracten van Testaankoop 156 euro per jaar, en met de variabele contracten zelfs 329 euro per jaar.

 

Nog tot oktober

Testaankoop zal elke maand de prijzen herzien om die positie te behouden. Dat doet de organisatie nog tot 15 oktober, dan loopt de actie ten einde. Zowel leden als niet-leden kunnen zich inschrijven voor de actie en genieten in dat geval de bijstand van Testaankoop en Mega in geval van problemen. Ook inwoners van Brussel, die tot nu toe bij een overstap de keuze hadden tussen amper twee leveranciers, krijgen met dit aanbod een zeer voordelige optie extra.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.