Nieuws

Energieprijzen duidelijk vergelijken: gebruik onze vergelijkingstool

18 oktober 2022
vergrootglas boven rekenmachine en eurobiljetten om energieprijzen vergelijken te visualiseren

Begin oktober hebben energieregulatoren een uniforme berekeningsmethode voor variabele energiecontracten vastgesteld. Wij hebben alle contracten aan deze nieuwe berekeningsmethode aangepast op ons energieplatform en in onze vergelijker. Zo kun je op een duidelijke manier de energieprijzen van de verschillende energieleveranciers vergelijken.

Wij stellen al maanden de poppenkast rond variabele energiecontracten aan de kaak. Het vergelijken van de verschillende tarieven was een groot pijnpunt, onder meer omdat de energieregulatoren in ons land het onderling niet eens waren over de methode die moest worden gebruikt om de geraamde kosten van energiecontracten te berekenen.

VREG berekeningsmethode

Gelukkig werd dankzij onze eisen een consensus bereikt: alle regulatoren steunen nu de methodologie van de Vlaamse regulator VREG en zullen die vanaf november 2022 toepassen.

Wat betekent dit? Voor onze energie-expert Jordi Van Paemel is dit een goede stap naar een betere vergelijking van variabele tarieven. Het voordeel van deze methode is dat de consument duidelijk kan zien welk tariefplan het voordeligst is, zonder dat de door de leverancier toegepaste indexeringsparameter een misleidende invloed heeft op de rangschikking.


Gebruik onze vergelijkingstool

De energieprijzen zijn nog steeds overal erg duur. Veel vaste contracten zullen binnenkort aflopen en worden omgezet in variabele contracten. Het is daarom van groot belang regelmatig de tarieven te vergelijken, die in deze onzekere tijden sterk uiteenlopen.

Om je te helpen prijzen en leveranciers te vergelijken, hebben wij onze vergelijker aangepast aan de nieuwe VREG-berekeningsmethode. Of je nu gas en/of elektriciteit gebruikt, kunnen wij je garanderen dat je geld zult besparen als je regelmatig de energieprijzen vergelijkt.

Voor een snelle vergelijking: 

Naar de energyguide

Voor een overzicht van de markt: 

Vergelijk energieleveranciers

Als u vragen heeft, kunt u ons bellen :

BEL ONS OP 0800 500 20