Eerste indruk

Onkruid weg zonder krassen en kniepijn met Kärcher Weed Remover

06 mei 2022
man verwijdert onkruid met Kärcher Weed Remover

Het toestel verwijdert met een nylon borstel het onkruid efficiënt van de voegen van je tegels, van asfalt en van stoepranden. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten.

Krabben, branden, stomen, vegen … Het is soms moeilijk om te weten wat nu de beste techniek is om onkruid tussen je de tegels van je terras of van je oprit te verwijderen. Met Kärcher WRE 18-55 Cordless Weed Remover doe je het met een borstel.

Pittige investering

Voordat we de resultaten van de Weed Remover bespreken, moeten we het wel eerst even over de prijs hebben. Want die is… ja, pittig. Voor het toestel met batterij van 18 V en 2,5 Ah en een oplader betaal je € 249,95. Met die batterij kun je volgens onze test iets meer dan een kwartier werken. Heb je meer werk zonder dat je wilt herladen, dan kun je een reservebatterij kopen voor € 79,95. Een batterij met een grotere capaciteit (5 Ah) kost al € 119,95. Een flinke investering dus.

Kruid weg, wortels niet

Voor zo een prijs mag je hopen op goede prestaties. En die levert de Kärcher-borstel wel degelijk. We hebben hem op verschillende ondergronden getest, en zowel op terrastegels, op asfalt en langs stoepranden doet de roterende borstel wat er van hem werd verwacht. Alleen als de voegen tussen de tegels wat dieper waren bleek het iets moeilijker om het onkruid te verwijderen. En uiteindelijk verwijdert hij wel de bovengrondse delen van de plantjes goed, maar de wortels bleven zitten. Na verloop van tijd zul je dus opnieuw aan de slag moeten. Om de wortels echt te verwijderen, zul je manueel met een krabber tussen de voegen moeten gaan.

Geen krassen

Heel wat onkruidborstels zijn gemaakt uit staal en daarbij bestaat het risico dat je je stenen of tegels gaat beschadigen. Bij de Weed Remover is dit niet zo omdat de borstel uit nylon is gemaakt. Het onkruid werd overal netjes verwijderd, zonder dat er krassen achterbleven op het oppervlak.

De nylon borstel van de Kärcher Weed Remover is eenvoudig te vervangen.

Als je met dergelijk gereedschap aan de slag gaat, moet je er wel altijd rekening mee houden dat er kleine steentjes kunnen worden weggeslingerd door de borstel. Het best draag je dus laarzen of een lange broek om je benen te beschermen, zet je de wagen even aan de kant en zorg je ervoor dat er geen kinderen in de buurt zijn.

Hoge prijs voor gebruiksgemak

De Kärcher WRE 18-55 Cordless Weed Remover heeft zeker troeven. Niet alleen verwijdert hij het onkruid efficiënt, hij is ook eenvoudig in elkaar te zetten. Maar hij stelt daar een flinke prijs tegenover, zeker als je wilt investeren in extra batterijcapaciteit. Maar als je het niet ziet zitten om met vuur of stoom aan de slag te gaan of om op je knieën over je terras te kruipen, dat is het wellicht geen weggesmeten geld.

In ons dossier vind je nog andere manieren om op een ecologische manier onkruid te verwijderen.

Naar het dossier ecologische onkruid verwijderen

Toch een onkruidverdelger gebruiken? Vaak werkt het nauwelijks of niet, zo blijkt uit ons onderzoek.

Lees meer over het onderzoek