Beste autozitje: vergelijk de soorten, prijs en kwaliteit

Welk autozitje moet je kiezen om je kinderen veilig te vervoeren? Wij hebben de meest voorkomende vragen van ouders beantwoord. Vergelijk de beste kinderzitjes voor groep 1, 2, en 3 in onze testresultaten en lees de tips van onze experts.

kinderzitjes

Welk type kinderzitje wil je?

A. Voor baby’s tot 75 cm (ongeveer 12 maanden)

Voor kinderen tot 1 jaar en minder dan 13 kg (volgens de oude norm). Deze zitjes worden altijd in achterwaartse richting geïnstalleerd. Sommigen worden met de autogordel bevestigd, andere modellen maken gebruik van zogenaamde Isofix-bevestigingspunten. Stoeltjes die tegen de rijrichting worden geplaatst zijn veiliger bij een frontale botsing voor de jongste kinderen.

Bekijk 36 Kinderzitjes

B. Voor baby’s en peuters tot 105 cm (ongeveer 4 jaar)

Sommige kinderzitjes combineren verschillende groepen. Voordeel hiervan is dat ze langer gebruikt kunnen worden: hier van 0 tot 3 tot 4 jaar. De meeste autostoeltjes in groep 0(+)/1 worden achterwaarts geïnstalleerd (veiliger bij frontale botsingen) en bieden zo een goede bescherming tot een latere leeftijd.

Bekijk 13 Kinderzitjes

C. Voor peuters van 60 cm (zo’n 9 maanden) tot kleuters van 105 cm (ongeveer 4 jaar)

Voor kinderen van ongeveer 1 tot 3 jaar en van 9 tot 18 kg (volgens de ‘oude’ norm). Het kind zit meestal in de rijrichting van de auto (voorwaarts) bij de oudere modellen maar zit met de rug tegen de rijrichting bij de nieuwere modellen en de i-Size modellen, wat veiliger is. Bevestiging kan via Isofix-bevestigingspunten of via de autogordel.

Bekijk 13 Kinderzitjes

D. Voor peuters, kleuters en jonge kinderen van 60 cm (zo’n 9 maanden) tot 150 cm (12 jaar)

Sommige autostoeltjes combineren verschillende gewichtsgroepen, met het voordeel dat je deze langer kunt gebruiken: hier van 9 maanden tot 12 jaar oud. Kinderen tot 4 jaar worden vastgemaakt in het zitje met een 5-puntsharnas, daarna met de autogordel. Voor de bevestiging van het stoeltje in de wagen kun je kiezen tussen stoeltjes met bevestiging via Isofix en via de autogordel.

Bekijk 16 Kinderzitjes

E. Voor kleuters en kinderen tussen 100 cm (ongeveer 3 jaar) tot 150 cm (12 jaar)

Groep 2 en 3 worden bijna altijd gecombineerd en zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Deze autostoelverhogers worden met de gordel vastgemaakt. Modellen met een rugleuning en hoofd-en zijsteunen bieden de beste bescherming. Verhoogkussens zijn af te raden en worden niet in de testen opgenomen.

Bekijk 20 Kinderzitjes

F. Voor baby’s of peuters tot kleuters of jonge kinderen van ongeveer 120 cm (6 jaar)

Sommige kinderzitjes combineren verschillende groepen. Voordeel hiervan is dat ze langer gebruikt kunnen worden: hier van 0 tot 6 jaar. Stoeltjes uit groep 0/1/2 en 1/2 behalen vaak slechte resultaten.

Bekijk 11 Kinderzitjes

Andere koopwijzers die je misschien ook interessant vindt

We kunnen je vóór en na de aankoop helpen

Verschillende diensten om aan je behoeften te voldoen

Hoe kies je je kinderzitje?

Alles wat je moet weten voor je nieuwe kinderzitje.

Naar de koopgids

Dit vind je misschien ook interessant

Gebruikstips voor kinderzitjes

Veilig gebruik kinderzitje
Share..

Word lid van Testaankoop

Welke voordelen geniet je als lid van Testaankoop? Ontdek er alles over.

Meer info over onze abonnementen