Kinderzitjes

94  Getest

Kinderzitjes zijn een dure aankoop, maar onmisbaar om je kinderen in alle veiligheid te vervoeren. Wij testten verschillende types autostoeltjes. Welk je moet kiezen hangt vooral af van het gewicht (oude norm) of de lengte van je kind (nieuwe i-Size zitjes). Ook de bevestigingswijze is belangrijk: met de autogordel en/of met Isofix-ankerpunten.

Bekijk 94 Kinderzitjes
kinderzitjes

Welk type kinderzitje wil je?

Tot 13 kg: groep 0 en 0+ en vergelijkbare i-Size

kinderzitjes 0 en meer

Voor kinderen tot 1 jaar en minder dan 13 kg (volgens de oude norm). Deze zitjes worden altijd in achterwaartse richting geïnstalleerd. Sommigen worden met de autogordel bevestigd, andere modellen maken gebruik van zogenaamde Isofix-bevestigingspunten. Stoeltjes die tegen de rijrichting worden geplaatst zijn veiliger bij een frontale botsing voor de jongste kinderen.

Bekijk 31 Kinderzitjes

Tot 18 kg: Groep 0/1 en vergelijkbare i-Size

Kinderzitjes 0-1

Sommige kinderzitjes combineren verschillende groepen. Voordeel hiervan is dat ze langer gebruikt kunnen worden: hier van 0 tot 3 tot 4 jaar. De meeste autostoeltjes in groep 0(+)/1 worden achterwaarts geïnstalleerd (veiliger bij frontale botsingen) en bieden zo een goede bescherming tot een latere leeftijd.

Bekijk 13 Kinderzitjes

Van 9 kg tot 18 kg: groep 1 en vergelijkbare i-Size

Kinderzitjes 1

Voor kinderen van ongeveer 1 tot 3 jaar en van 9 tot 18 kg (volgens de ‘oude’ norm). Het kind zit meestal in de rijrichting van de auto (voorwaarts) bij de oudere modellen maar zit met de rug tegen de rijrichting bij de nieuwere modellen en de i-Size modellen, wat veiliger is. Bevestiging kan via Isofix-bevestigingspunten of via de autogordel.

Bekijk 9 Kinderzitjes

Van 9 tot 36 kg: groep 1/2/3

Kinderzitjes 1-2-3

Sommige autostoeltjes combineren verschillende gewichtsgroepen, met het voordeel dat je deze langer kunt gebruiken: hier van 9 maanden tot 12 jaar oud. Kinderen tot 4 jaar worden vastgemaakt in het zitje met een 5-puntsharnas, daarna met de autogordel. Voor de bevestiging van het stoeltje in de wagen kun je kiezen tussen stoeltjes met bevestiging via Isofix en via de autogordel.

Bekijk 17 Kinderzitjes

Van 15 tot 36 kg: groep 2/3

Kinderzitjes 2-3

Groep 2 en 3 worden bijna altijd gecombineerd en zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Deze autostoelverhogers worden met de gordel vastgemaakt. Modellen met een rugleuning en hoofd-en zijsteunen bieden de beste bescherming. Verhoogkussens zijn af te raden en worden niet in de testen opgenomen.

Bekijk 21 Kinderzitjes

Anderen: groepen 0/1/2 en 1/2

Kinderzitjes i-size

Sommige kinderzitjes combineren verschillende groepen. Voordeel hiervan is dat ze langer gebruikt kunnen worden: hier van 0 tot 6 jaar. Stoeltjes uit groep 0/1/2 en 1/2 behalen vaak slechte resultaten.

Bekijk 3 Kinderzitjes
Ouders kiezen een kinderzitje in een winkel.

Hoe kies je een kinderzitje?

Alles wat je moet weten voor je een nieuw kinderzitje koopt.

Hoe we kinderzitjes testen

Hoe wij testen