Kinderzitjes

51  Getest

Kinderzitjes zijn een dure aankoop, maar onmisbaar om je kinderen in alle veiligheid te vervoeren. Wij testten verschillende types autostoeltjes. Welk je moet kiezen hangt vooral af van het gewicht (oude norm) of de lengte van je kind (nieuwe i-Size zitjes). Ook de bevestigingswijze is belangrijk: met de autogordel en/of met Isofix-ankerpunten.

Bekijk 51 Kinderzitjes
kinderzitjes

Welk type kinderzitje wil je?

i-Size (tot 4 jaar)

Kinderzitjes isize

Sinds juli 2013 is er een nieuwe norm voor kinderzitjes voor kinderen tot 3,5 à 4 jaar (+- groep 0, 0+ en 1 in de vorige norm). Hier is de indeling niet meer gebaseerd op gewicht, maar op de minimale en maximale lengte. i-Size-zitjes zijn makkelijker te bevestigen (Isofix-ankerpunten), maar je auto moet wel speciaal uitgerust zijn (i-Size ready).

Bekijk 9 Kinderzitjes

Tot 13 kg (groep 0/0+)

kinderzitjes 0 en meer

Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen tot 1 jaar en minder dan 13 kg. Ze worden bijna altijd in achterwaartse richting geïnstalleerd. De meesten worden met de autogordel bevestigd, maar enkele modellen maken gebruik van zogenaamde Isofix-bevestigingspunten. Stoeltjes die tegen de rijrichting worden geplaatst zijn veiliger bij een frontale botsing.

Bekijk 10 Kinderzitjes

Tot 25 kg (Groepen 0(+)/1, 0/1/2 en 1/2)

Kinderzitjes groep 0+1, 012, 12

Sommige kinderzitjes combineren verschillende groepen. Voordeel hiervan is dat ze langer gebruikt kunnen worden: hier van 0 tot 6 jaar. Sommige autostoeltjes in groep 0(+)/1 worden achterwaarts geïnstalleerd (veiliger bij frontale botsingen) en bieden een goede bescherming. Stoeltjes uit groep 0/1/2 en 1/2 behalen vaak slechte resultaten.

Bekijk 2 Kinderzitjes

Van 15 tot 36 kg (groep 2/3)

Kinderzitjes groep 23

Groep 2 en 3 worden bijna altijd gecombineerd en zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Deze autostoelverhogers worden met de gordel vastgemaakt. Modellen met een rugleuning en hoofd-en zijsteunen bieden de beste bescherming.

Bekijk 12 Kinderzitjes

Van 9 tot 18 kg (groep 1)

Kinderzitjes 0-1

Deze autozitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 1 tot 3 jaar en een gewichtsklasse van 9 tot 18 kg. Het kind zit meestal in de rijrichting van de auto (voorwaarts). Bevestiging kan via Isofix-bevestigingspunten of via de autogordel, afhankelijk van het product.

Bekijk 13 Kinderzitjes

Van 9 tot 36 kg (groep 1/2/3)

Kinderzitjes groep 123

Sommige autostoeltjes combineren verschillende gewichtsgroepen, met het voordeel dat je deze langer kunt gebruiken: hier van 9 maanden tot 12 jaar oud. Kinderen tot 4 jaar worden vastgemaakt met een 5-puntsharnas, daarna met de gordel. Ook hier kun je kiezen tussen stoeltjes met bevestiging via Isofix en via de autogordel.

Bekijk 5 Kinderzitjes
Koopgids kinderzitjes

Hoe kies je een kinderzitje?

Alles wat je moet weten voor je een nieuw kinderzitje koopt.

Naar de koopgids 

Hoe wij testen

Hoe wij testen