Kinderzitjes

51  Getest

Kinderzitjes zijn een dure aankoop, maar onmisbaar om uw kinderen in alle veiligheid te vervoeren. Wij testten verschillende types autostoeltjes. Welk u moet kiezen hangt vooral af van het gewicht (oude norm) of de lengte van uw kind (nieuwe i-Size zitjes). Ook de bevestigingswijze is belangrijk: met de autogordel en/of met Isofix-ankerpunten.

Bekijk 51 Kinderzitjes
kinderzitjes

Welk type kinderzitje wilt u?

i-Size (tot 4 jaar)

Kinderzitjes isize

Sinds juli 2013 is er een nieuwe norm voor kinderzitjes voor kinderen tot 3,5 à 4 jaar (+- groep 0, 0+ en 1 in de vorige norm). Hier is de indeling niet meer gebaseerd op gewicht, maar op de minimale en maximale lengte. i-Size-zitjes zijn makkelijker te bevestigen (Isofix-ankerpunten), maar uw auto moet wel speciaal uitgerust zijn (i-Size ready).

Bekijk 9 Kinderzitjes

Tot 13 kg (groep 0/0+)

kinderzitjes 0 en meer

Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen tot 1 jaar en minder dan 13 kg. Ze worden bijna altijd in achterwaartse richting geïnstalleerd. De meesten worden met de autogordel bevestigd, maar enkele modellen maken gebruik van zogenaamde Isofix-bevestigingspunten. Stoeltjes die tegen de rijrichting worden geplaatst zijn veiliger bij een frontale botsing.

Bekijk 10 Kinderzitjes

Tot 25 kg (Groepen 0(+)/1, 0/1/2 en 1/2)

Kinderzitjes groep 0+1, 012, 12

Sommige kinderzitjes combineren verschillende groepen. Voordeel hiervan is dat ze langer gebruikt kunnen worden: hier van 0 tot 6 jaar. Sommige autostoeltjes in groep 0(+)/1 worden achterwaarts geïnstalleerd (veiliger bij frontale botsingen) en bieden een goede bescherming. Stoeltjes uit groep 0/1/2 en 1/2 behalen vaak slechte resultaten.

Bekijk 2 Kinderzitjes

Van 15 tot 36 kg (groep 2/3)

Kinderzitjes groep 23

Groep 2 en 3 worden bijna altijd gecombineerd en zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Deze autostoelverhogers worden met de gordel vastgemaakt. Modellen met een rugleuning en hoofd-en zijsteunen bieden de beste bescherming.

Bekijk 12 Kinderzitjes

Van 9 tot 18 kg (groep 1)

Kinderzitjes 0-1

Deze autozitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 1 tot 3 jaar en een gewichtsklasse van 9 tot 18 kg. Het kind zit meestal in de rijrichting van de auto (voorwaarts). Bevestiging kan via Isofix-bevestigingspunten of via de autogordel, afhankelijk van het product.

Bekijk 13 Kinderzitjes

Van 9 tot 36 kg (groep 1/2/3)

Kinderzitjes groep 123

Sommige autostoeltjes combineren verschillende gewichtsgroepen, met het voordeel dat u deze langer kunt gebruiken: hier van 9 maanden tot 12 jaar oud. Kinderen tot 4 jaar worden vastgemaakt met een 5-puntsharnas, daarna met de gordel. Ook hier kan u kiezen tussen stoeltjes met bevestiging via Isofix en via de autogordel.

Bekijk 5 Kinderzitjes
Koopgids kinderzitjes

Hoe kiest u een kinderzitje?

Alles wat u moet weten voor u een nieuw kinderzitje koopt.

Naar de koopgids