Nieuws

De diesel- en benzineprijzen swingen de pan uit? Wij helpen je om goedkoper te tanken!

25 mei 2018

De prijs voor een liter diesel bedraagt € 1,53 en die voor een liter benzine 98 € 1,63. Daardoor begint het erg duur te worden om je auto vol te tanken. Maar je kunt je brandstofbudget beperken. Door onze HybridCard-tankkaart te gebruiken en kortingen aan de pomp te krijgen en door je rijstijl te veranderen.

Het is pijnlijk om vandaag de dag je auto vol te tanken... Vandaag, 25 mei, bedragen de maximumprijzen per liter respectievelijk € 1,53 voor diesel, € 1,53 voor benzine 95 en € 1,63 voor benzine 98. Sinds begin 2016, de (gezegende) tijd waarin de liter diesel op € 1,05 stond, zijn de prijzen aan de pomp blijven stijgen.

De oorzaak: de geopolitieke omstandigheden die de olieprijzen doen stijgen, het economisch herstel dat de vraag opdrijft, de productiebeperkingen waartoe de OPEC/Rusland hebben beslist. Maar ook, voor diesel, de beslissing van de federale regering om de accijnzen te verhogen om de prijs ervan in lijn te brengen met die van benzine.

Het resultaat is dat een volle tank van 50 liter nu tussen € 75 en € 80 kost. Maar het goede nieuws is dat er een manier bestaat om dit brandstofkosten enigszins te verlagen.

Profiteer van kortingen dankzij onze tankkaart

De HybridCard-tankkaart uitgegeven door Octa + is voorbehouden voor abonnees en geldig bij meer dan 10 merken, waaronder Octa +, Esso, Q8, Lukoil, Texaco ... Je kunt er tot 12 cent per liter mee besparen.

Alles weten over de tankkaart

Pas je rijstijl aan

Door de tips in ons dossier Ecodriving tips: bespaar tot 30% brandstof te volgen, moet je bovendien minder vaak naar de pomp. Door ze in de praktijk te brengen, kun je immers tot 30% brandstof besparen.