Abonneevoordeel

Voordelig tanken of elektrisch laden

24 mei 2017
voordelig tanken

24 mei 2017

Bespaar aan de pomp of het laadpunt en geniet op de koop toe van mooie kortingen met de OCTA+ Hybrid-kaart. 

Aankoop brandstof: bespaar tot 13 cent / liter aan de pomp dankzij de nieuwe kaart OCTA+ Hybrid.

Met de OCTA+ Hybrid-kaart kunt u voltanken en bijna overal in België de batterij opladen van “elektrische” of  “plug-in hybride” wagens.

Voordelen in de tankstations

 • Stations van OCTA+: korting van 10 cent per liter (of prijs aan de tank indien voordeliger) plus 1 cent per liter aan “energiepunten”
 • Onafhankelijke tankstations AVIA – POWER – GABRIELS – MAES – G&V – DCB: korting van 9 cent per liter (of prijs aan de tank indien voordeliger)
 • Grote tankstations (buiten de autosnelwegen): TEXACO – Q8 – LUKOIL – ESSO: korting van 5 cent per liter (of prijs aan de tank indien voordeliger)

SPECIALE AANBIEDING van 1 juni tot 31 december 2017: geniet van een bijkomende korting van 2 cent in alle tankstations.

Abonnees van Test Aankoop die reeds de Octa+-kaart hebben en die willen genieten van dit speciaal aanbod moeten Octa+ contacteren op 0800 29 021 om de promotie te activeren.

Wat u nog moet weten over de korting op brandstof

Dit zijn de minimale gewaarborgde kortingen geldig op de officiële maximumprijs vastgelegd door de FOD Economie. In bepaalde regio's kan de korting aan de pomp soms hoger zijn dan de kortingen die wij aanbieden, maar uiteraard krijgt u dan de voordeligste prijs.

Opgelet: deze voordelen zijn niet cumuleerbaar met andere voordelen of lopende acties van de leveranciers.

Voordelen aan de elektrische laadpunten

 • De Hybrid-kaart wordt automatisch en kosteloos geactiveerd voor de elektrische laadpunten
 • Maandelijkse kost van € 5 enkel te betalen tijdens de maanden waar u een laadpunt gebruikt (als u een maand geen oplading doet, betaalt u dus voor die maand geen forfaitaire kost)

SPECIALE AANBIEDING van 1 juni tot 31 december 2017: geen maandelijkse kost te betalen.

Abonnees van Test Aankoop die reeds de Octa+-kaart hebben en die toegang wensen tot het netwerk van laadpunten moeten een nieuwe aanvraag indienen op de site van Octa+ want de huidige kaart is niet compatibel. 

Wat u moet weten over de kost van een elektrische laadbeurt

De tarieven van een laadbeurt kunnen om de drie maanden variëren afhankelijk van de elektriciteitstarieven en de veranderingen van deze gloednieuwe markt. 

Tarieven op de “Blue Corner”-laadpunten (OCTA+-filaal) gedurende het tweede trimester 2017:

 • AC-laadpunten (oplading aan gewone snelheid)
  • € 0,35 (inclusief BTW) per opgeladen kWh
  • € 0,01 (inclusief BTW) per minuut dan de auto gekoppeld is van (behalve tussen 22u en 7u)
 • DC-laadpunten (oplading aan hoge snelheid)
  • € 0,65 (inclusief BTW) per opgeladen kWh
  • € 0,03 (inclusief BTW) per minuut dan de auto gekoppeld is

Tarieven op laadpunten van andere operators:

 • “1-voor-1-facturatie” (de tarieven van elke operator kunt u raadplegen op de verschillende bestaande API’s of de websites van de operators
 • “roamingkost”: € 1,00 (inclusief BTW)

Tot op vandaag is de OCTA+ Hybrid-kaart actief in 1840 Belgische tankstations en voor meer dan 5000 openbare laadpunten in Europa waarvan 500 in België.

Vraag gratis uw OCTA+ Hybrid-kaart aan

Octa+

Het aanvraagformulier kunt u rechtstreeks van de website downloaden.

Zo werkt de kaart

U tankt of herlaadt met uw kaart die een persoonlijk identificatiecode heeft. De betaling gebeurt 2 maal per maand via domiciliëring waarvan u een gratis een gedetailleerde overzicht kunt opvragen. Op het overzicht staan:

 • de datum, het tijdstip en het bezochte tankstation, het aantal liter, de officiële prijs, de prijs aan de pomp en de prijs die u effectief betaalt.
 • de datum en het type laadpunt (AC of DC), het aantal opgeladen kWh, de duur van de aansluiting, de totale prijs van de laadbeurt.

Algemene voorwaarden goedgekeurd door Test-Aankoop: Test-Aankoop heeft de algemene voorwaarden voor de OCTA+ Hybrid-kaart gecontroleerd.

Gratis tussenkomst van de verzoeningscommissie: mocht er zich toch een geschil voordoen, dan verbindt OCTA+ zich ertoe om dat in der minne te regelen.


Afdrukken Versturen via e-mail