Abonneevoordeel

Voordelig tanken of elektrisch laden

11 februari 2020
voordelig tanken

Dankzij de tankkaart HYBRID CARD bespaar je aan de pomp en het laadpunt dankzij de voordelen die wij voor je bekomen hebben.

De kost van autorijden kan zwaar doorwegen in je gezinsbudget, en daarom willen wij je een duwtje in de rug geven.  Dankzij de tankkaart HYBRID CARD van OCTA+ kun je tot 10 cent per liter besparen. Dankzij onze onderhandeling kun je van een bijkomende korting genieten waarmee je gedurende de eerste drie maanden tot 12 cent per liter kunt besparen. Ze is geldig bij meer dan 10 ketens, waaronder OCTA+, ESSO, Q8, LUKOIL en TEXACO.

Met deze tankkaart kun je ook elektrische of plug-in hybrid wagens opladen, en dit bijna overal in België.

Exclusief abonneevoordeel bij het tanken van brandstof:

  • Stations van OCTA+ en MAES: korting van 10 cent per liter op de officiële maximumprijs van de dag (of de prijs aan de pomp indien voordeliger) plus 1 cent per liter aan “energiepunten”
  • Onafhankelijke tankstations: AVIA – POWER – GABRIELS – G&V - DCB: korting van 9 cent per liter op de officiële maximumprijs van de dag (of de prijs aan de pomp indien voordeliger)
  • Grote tankstations (buiten de autosnelwegen): TEXACO – Q8 – LUKOIL – ESSO: korting van 5 cent per liter op de officiële maximumprijs van de dag (of de prijs aan de pomp indien voordeliger).
  • Tijdens de eerste drie maanden ontvang je een bijkomende korting van 2 cent in alle tankstations (behalve in tankstations aan snelwegen en buiten België).

Exclusief abonneevoordeel aan de elektrische laadpunten:

  • De HYBRID CARD wordt automatisch en kosteloos geactiveerd voor de elektrische laadpunten.
  • Maandelijkse kost van € 5 enkel te betalen tijdens de maanden waarin je een laadpunt gebruikt (als je je wagen een maand niet oplaadt, betaal je dus voor die maand geen forfaitaire kost).
  • Tijdens de eerste drie maanden hoef je geen vaste kost voor het elektrisch laden te betalen (normaal € 5 / maand).

Abonnees van Test Aankoop die al een OCTA+-pas hebben en gebruik willen maken van deze speciale aanbieding, moeten een nieuwe kaart aanvragen.

Wat je nog moet weten over de korting op brandstof

Dit zijn de minimale gewaarborgde kortingen geldig op de officiële maximumprijs vastgelegd door de FOD Economie. In bepaalde regio's kan de korting aan de pomp soms hoger zijn dan de kortingen die wij aanbieden, maar uiteraard krijg je dan de voordeligste prijs.

Opgelet: deze voordelen zijn niet cumuleerbaar met andere voordelen of lopende acties van de leveranciers.

Wat je moet weten over de kost van een elektrische laadbeurt

De tarieven van een laadbeurt kunnen om de drie maanden variëren afhankelijk van de elektriciteitstarieven en de veranderingen van deze gloednieuwe markt. 

Zo werkt de tankkaart

Je tankt of herlaadt met je kaart die een persoonlijk identificatiecode heeft. De betaling gebeurt 2 maal per maand via domiciliëring waarvan je een gratis een gedetailleerd overzicht kunt opvragen. Op het overzicht staan:

  • de datum, het tijdstip en het bezochte tankstation, het aantal liter, de officiële prijs, de prijs aan de pomp en de prijs die je effectief betaalt.
  • de datum en het type laadpunt (AC of DC), het aantal opgeladen kWh, de duur van de aansluiting, de totale prijs van de laadbeurt.
Is de kaart geldig voor zelfstandigen?

Ja, de kaart kan aangevraagd worden door bedrijven, zelfstandigen, eenmanszaken, vrije beroepen,… Dezelfde procedure om een kaart aan te vragen geldt zoals voor een particulier.

Is de kaart geldig in het buitenland?
Ja, de kaart kan geldig zijn in de Benelux. Het volstaat om tijdens het aanvraagproces je keuze te maken. De kortingen die wij hebben onderhandeld zijn geldig in België. In Nederland rekenen we de nationale adviesprijs. In Groot-Hertogdom Luxemburg is het de prijs aan de pomp waarmee we rekening houden.
Een probleem?

Test Aankoop heeft de algemene voorwaarden voor de HYBRID CARD gecontroleerd en goedgekeurd.

Mocht er zich toch een geschil voordoen, dan verbindt OCTA+ zich ertoe om dat in der minne te regelen. Je geniet een gratis tussenkomst van de verzoeningscommissie.

Vraag gratis je HYBRID CARD aan

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

10 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/10/2020

Ik wilde mijn tankkaart gebruiken in een erkend station. Dat stond zo ook aangegeven aan het tankstation. De kaart werd echter geweigerd. Ik heb uiteindelijk getankt met mijn Visakaart. Van Octa+ krijg ik weinig of beter geen medewerking.
Test Aankoop maakt promotie voor deze kaart. Is er ook ondersteuning vanuit Test Aankoop om dit recht te zetten?

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/10/2020
, Gereageerd:

Beste Frans, onze excuses voor het ongemak. Dit is zeker niet bepaald klantvriendelijk, als abonnee dien je wel degelijk te kunnen genieten van alle voordelen die aan je abonnement zijn verbonden, dus ook een gratis tankkaart. Je kan hiervoor best met ons contact opnemen zodat wij dit even kunnen uitpluizen. Twijfel dus niet om onze consumentendienst te bellen op het nummer 02-542.32.32 (elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u). Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/10/2020

beste;
ik heb al zeker 2 jaar een octa+ hybridcard.Nu wil ik tanken en de kaart wordt geweigerd melding dit soort kaart wordt niet aanvaard op dit station. Het is een tankstation van Gabriels. is de samenwzeking stopgezet?

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/10/2020
, Gereageerd:

Beste Claude, hiervoor kan je best onze partner Octa+ contacteren, zij kunnen je zeggen of ze met dit bepaald tankstation inderdaad de samenwerking hebben stopgezet en je dan bij een ander station in je buurt terecht kan voor je tankbeurt. Ik geef je even het rechtstreekse nummer voor hen mee : 02 257 46 18. Meer info over deze tankkaart vind je in ons dossier via volgende link : https://bit.ly/2HwzduG  Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/10/2020

Hallo,
Wij hebben juist een elektrische wagen gekocht, een Hyundai kona.
Welke laadpas valt er aan te raden?
Zijn er ook tips om thuis sneller te laden, we hebben drijfkracht liggen maar laden nu via het gewone stopcontact.

Dank u

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020
, Gereageerd:

Dag Erik, we hebben nog geen onderzoek naar de verschillende laadpassen. Ook niet naar verschillende mogelijkheden om thuis de elektrische wagen op te laden. Eigenlijk veronderstellen we dat de verkoper van de wagen alle nodige info voorziet van alle info .... Onze specialisten raden je aan om de volgende site te raadplegen: https://ik-rij-elektrisch.be/laadpassen/

Daar is een overzicht te vinden van de in België beschikbare laadpassen. Misschien handig om te bekijken waar op de verschillende trajecten welke aanbieders voorkomen en in functie daarvan de leverancier te kiezen. :) Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/09/2020

Ik hen reeds hybridcard maar ik lees nu dat ik een nieuwe moetaanvragen om te kunnen genieten van bepaalde voordelen (vrijstelling vast recht eerste 3 maanden)
Betekent dat een volledig nieuw aanvraagprocedure?

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/09/2020
, Gereageerd:

Beste Elie, abonnees van Test Aankoop die reeds de Octa+-kaart hebben en die toegang wensen tot het netwerk van laadpunten moeten een nieuwe aanvraag indienen op de site van Octa+ want de huidige kaart is niet compatibel. Er is geen maandelijkse kost te betalen de 3 eerste maanden na ontvangst van jouw kaart . Als je wil genieten van dit speciaal aanbod dien je Octa+ te contacteren op 0800 29 021 om de promotie te activeren. Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/06/2020

Dag, Ik heb een aanvraag voor tankkaart ingediend via de actie Test Aankoop - Octa+ Het abonnement / lidgeld staat op naam van mijn man. Heb ik dan ook recht op deze voordelen zoals mijn man?
Geldt dit ook voor andere acties die door Test Aankoop worden aangeboden?
Mvg,
M. Uytterhoeven

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/07/2020
, Gereageerd:

Beste, sorry voor het late antwoord ! Personen die onder hetzelfde dak wonen kunnen inderdaad van dezelfde voordelen genieten mits het vermelden van het abonneenummer van de aangeslotene. Uiteraard kan er slechts één tankkaart aangevraagd worden op naam van aangeslotene en zijn/haar abonneenummer. Als je onder hetzelfde dak woont kan je bovendien van energieleverancier veranderen via de site van Test-Aankoop, je kan ons hiervoor bellen op het nummer 02 542 33 86 (energiedienst) en dan kunnen we op basis van je jaarverbruik aan energie een energieberekening doen om samen met jou op zoek te gaan naar een leverancier die het meest voordelig is voor jou !  ^An

Community

Mobiliteit

community

Gerelateerde discussies