Ledenvoordeel

Voordelig tanken of elektrisch laden

11 februari 2020
voordelig tanken

Dankzij de gratis Modalizy Hybrid Fuel-kaart bespaar je op brandstof- en laadkosten voor zowel klassieke, hybride en elektrische wagens.

De kost van autorijden kan zwaar doorwegen in je gezinsbudget, en daarom willen wij je een duwtje in de rug geven. Dankzij de Modalizy Hybrid Fuel-kaart kun je tot 11 cent per liter besparen. 2 op de 3 tankstations en 7.500 laadpunten in België aanvaarden deze kaart, waaronder OCTA+, ESSO, Q8, LUKOIL en TEXACO.

Met deze kaart kan je dus zowel tanken aan een klassieke brandstofpomp als je elektrische wagen opladen aan een van de vele oplaadpunten. Ongeacht met welke auto je vandaag of morgen rijdt. De kaart zelf is gratis, je betaalt dus enkel je tankbeurten of je laadsessies.

 

Exclusief abonneevoordeel voor brandstoffen aan de pomp:

  • ESSO en LUKOIL: korting van 11 cent per liter op de officiële maximumprijs van de dag
  • TEXACO, OCTA+, MAES, G1V, GABRIELS, POWER, AVIA, BRUNO en DCB (een netwerk van onafhankelijke tankstations die men kan herkennen aan het DCB-logo, meestal op de totem van de prijzen. Een 60tal Shell-stations maken deel uit van dat netwerk): korting van 10 cent per liter op de officiële maximumprijs van de dag
  • Q8: korting van 9 cent per liter op de officiële maximumprijs van de dag

Supplementair voordeel voor leden van Test Aankoop:
Voor alle gevallen en voor elke getankte liter in eender welk station dat openstaat voor de Modalizy Hybrid Fuel-kaart, zullen de leden van Test Aankoop een extra korting ontvangen van € 0,0050 of 0,50 cent per liter. Je totale extra korting vind je steeds terug op je maandelijkse factuur. Zo hebben onze leden steeds een supplementair voordeel.

Exclusief abonneevoordeel aan elektrische laadpunten voor hybride en 100% elektrische voertuigen:

De Modalizy Hybrid Fuel-kaart wordt automatisch en kosteloos geactiveerd voor elektrische laadpunten.

De meest actuele tariefregeling vind je op https://www.hybridcard.be/nl/tariefregeling.

 
Wat je nog moet weten over de korting op brandstof

Onafhankelijk van de prijs die geafficheerd is aan de pomp, worden de verleende kortingen BTWi afgetrokken van de officiële maximumprijs (vastgesteld en gepubliceerd door de FOD Economie) van de dag van afhaling.

Tankbeurten in tankstations langs de autostrade worden gefactureerd aan de prijs die geafficheerd is aan de pomp.
Het 'Best of Both' principe wordt toegepast: als de prijs aan de pomp interessanter is dan de officiële dagprijs min de verleende korting, zal de pompprijs aangerekend en gefactureerd worden.

CNG, LPG, AdBlue en waterstof (toekomst) worden gefactureerd aan de prijs die geafficheerd is aan de pomp

Wat je moet weten over de kost van een elektrische laadbeurt

Het tarief zonder BTW kan ieder trimester aangepast worden naargelang de marktprijs. 

Prijs per laadbeurt = tarief Kwh + tarief per uur + tarief per transactie

Hoe werkt de tankkaart?

Je tankt of herlaadt met je kaart die een persoonlijke identificatiecode heeft. De betaling gebeurt op tweemaal per maand via domiciliëring. Op het einde van de maand ontvang je naast een algemene factuur ook een gedetailleerd overzicht van je tank- en of laadbeurten (ook steeds te raadplegen in de klantenzone). 

Is de kaart geldig voor zelfstandigen?

Ja, de kaart kan ook aangevraagd worden door bedrijven, zelfstandigen, eenmanszaken, vrije beroepen, … Je volgt hiervoor dezelfde procedure om een kaart aan te vragen als een particulier.

Is de kaart geldig in het buitenland?
De kaart is enkel bruikbaar in België. De kortingen die wij hebben onderhandeld zijn bijgevolg enkel geldig in België. 
Wat gebeurt er met mijn HybridCard van Octa+?

In 2017 werd de HybridCard, een 2-in-1 tankkaart gelanceerd. In datzelfde jaar richtte het bedrijf ook het filiaal Modalizy op. Beide “kaartactiviteiten” zijn nu ondergebracht in één entiteit om een betere klantervaring te bieden. Je huidige kaart blijft dus gewoon werkzaam met de vernieuwde en verbeterde voordelen.

Vraag je gratis Modalizy Hybrid Fuel-kaart aan

  • Tel.: 02 257 46 18
  • Heb je interesse voor dit aanbod? Ga dan naar Mobiguide