Nieuws

Zo scoor je een goede tv voor het WK 2022

17 november 2022
Vrienden die samen naar het WK voetbal op tv kijken

Binnen een dikke week gaat het WK voetbal 2022 van start. De ideale gelegenheid om met vrienden en familie te verzamelen voor tv. Ben je op zoek naar een nieuwe tv, dan is dit misschien het moment, want er duiken steeds meer promoties op. Maar hoe scoor je precies een goede deal? En waarop letten als je een nieuwe tv koopt? 

Ben je op zoek naar een nieuwe tv, dan zal je de komende weken een breed scala aan modellen tegen aantrekkelijke prijzen vinden. Fabrikanten grijpen het WK voetbal 2022 aan, dat start op 20 november, om te strooien met promoties en zo de tv-verkoop te doen stijgen. Het is ook een goed moment om een tv van bijvoorbeeld vorig jaar te kopen want fabrikanten willen daar vanaf. Afhankelijk van wat je zoekt, kun je dus een aantal interessante aanbiedingen vinden. Ook voor wie uit morele bezwaren het WK in Qatar niet wil volgen, is het ook een goed moment om te profiteren van de promoties.

Maar ... ben je wel zeker dat je alle informatie hebt om de juiste keuze te maken? Vier vragen rond de aankoop van een nieuwe tv beantwoord.

1. Is het wel echt een koopje?

Wil je zeker zijn dat het om een echte promotie gaat, dan raadpleeg je best onze koopwijzer tv's. Je kan er eenvoudig de prijsevolutie van een toestel checken en dus meteen weten of de aanbieding de moeite waard is. Eerder hebben we al ondervonden dat sommige winkelketens uitpakken met promoties die uiteindelijk helemaal niet interessant zijn. Opletten dus.

Kreeg je te maken met een weinig interesssante of oneerlijke promotie, aarzel dan zeker niet om dit te melden via onze klachtenmodule.

Neem zeker ook een kijkje op onze koopjespagina om een nieuwe tv voor de beste prijs te vinden.

Ontdek onze pagina Rate my deal

2. Moet ik voor een heel groot scherm kiezen?

Tv's van 65 inch (165 cm) komen steeds vaker voor. Maar heb je echt zo'n schermformaat nodig? En heb je wel voldoende plaats in je woonkamer? Voor het beste kijkcomfort moet je namelijk ver genoeg kunnen zitten van het scherm.

Je kunt gemakkelijk de ideale afstand tussen je zetel en de tv berekenen: vermenigvuldig de grootte van het schermdiagonaal met twee (voor Ultra HD-inhoud) of met drie (voor HD-inhoud).

Ga er ook niet van uit dat je de hoogst mogelijke resolutie nodig hebt. Volgens onze tests heb je geen enkele reden om een 8K-tv te kopen. Het is beter om te kijken naar het type paneel en de verversingssnelheid die in jouw geval nodig zijn, en om het risico op "clouding" (witte vlekken op het scherm) te beperken.

3. Is de "voetbal"-modus zinvol?

Sommige fabrikanten pakken uit met speciale "sport"-functies in de tv-instellingen. Die zouden sportliefhebbers een nog intensere kijkervaring moeten bieden.

Tijdens onze tests hebben we deze instellingen regelmatig beoordeeld. Wat blijkt? De "voetbal"-modus heeft ons nooit overtuigd. De beeldkwaliteit neigt er zelfs door achteruit te gaan. Blijf dus bij de standaardinstellingen en raadpleeg ons dossier om het beeld van je tv perfect af te stellen. Dat is een essentiële stap om het beste uit je nieuwe tv te halen.

Zo stel je het beeld perfect af

4. Hoe kies ik het juiste model?

Onze koopgids tv's vergemakkelijkt je zoektocht naar een nieuwe tv. Zo kun je nagaan aan welke voorwaarden jouw ideale toestel moet voldoen: schermgrootte, beeld- en geluidskwaliteit, connectiviteit, interactiviteit, nieuwe trends enzovoort.

Naar onze koopgids tv's

Zodra je hebt bepaald welk type tv-toestel voor jou geschikt is, kun je een doordachte keuze maken tussen de honderden toestellen die je in onze koopwijzer tv's vindt. Je kunt er ook de prijsevolutie zien die een specifiek toestel de laatste maanden heeft doorgemaakt. Aarzel niet om een melding in te stellen zodat je op de hoogte wordt gebracht als de prijs van een specifiek toestel onder een bepaald bedrag daalt.