Nieuws

Proximus verhoogt fors de prijzen van zijn Flex- en Epic-bundels

01 maart 2022

Proximus zal vanaf 1 mei de prijzen van zijn populairste Flex-bundels en van de Epic-bundels met 3 tot 4 euro per maand verhogen. Aangezien ook Orange en Edpnet al hun tarieven verhoogden, dreigt de koopkracht van Belgische gezinnen opnieuw een opdoffer te incasseren.

Nadat Proximus in januari al de prijzen van de oude packs zoals Familus en Tuttimus verhoogde, is dit al hun tweede prijsverhoging in 2022. In januari ging het om een stijging met 1 à 1,5 euro omdat Proximus vermoedelijk klanten warm wilde maken voor de “aantrekkelijkere” Flex-bundels. Die waren namelijk maar een fractie duurder dan de oude packs, maar boden onder andere een hogere internetsnelheid en meer belminuten.

Koopkracht in gevaar

Dat Proximus nu de prijzen van diezelfde Flex-bundels gevoelig de hoogte injaagt zo kort na de vorige prijsverhoging is zeer opmerkelijk. Terwijl energieprijzen de pan uitswingen, worden consumenten nu ook in hun portefeuille getroffen voor een ander product dat essentieel is in hun dagelijks leven, namelijk internet.

Proximus is immers niet de enige operator die prijsstijgingen doorvoert: Orange had zijn prijzen al in januari met 2 à 3 euro verhoogd, Edpnet heeft de prijzen voor haar internetabonnementen met € 1 verhoogt vanaf vandaag 1 maart en VOO plant een prijsverhoging van 1 à 2,5 euro door te voeren op 1 april. Telenet is voorlopig de enige grote operator die nog geen prijsverhoging in 2022 heeft aangekondigd.

Gebrek aan concurrentie

Test Aankoop klaagt al jaren het gebrek aan concurrentie op de Belgische telecommarkt aan, waardoor de prijzen bij ons veel hoger liggen dan in de buurlanden. Uit onze recente Europese vergelijkende studie bleek dat Belgen gemiddeld 98 euro per maand betalen voor een bundel met internet, televisie, vaste telefonie en 2 mobiele abonnementen. In Duitsland ligt het gemiddeld tarief 9% lager en in Frankrijk zelfs 60%.

Vergelijk en stap over

Ben jij als Proximus-klant (of Edpnet-klant of VOO-klant) getroffen door de nieuwe prijsverhoging die werd aangekondigd? Weet dan dat je altijd gratis je contract kunt opzeggen. En dit tot de eerste dag van de maand volgend op de tariefverhoging. Voor een all-in-bundel (internet, vaste telefonie, televisie en 2 simkaarten) kun je gemiddeld 86 euro per jaar besparen als je kiest voor het voordeligste tarief.

Ontdek hoeveel jij kan besparen door over te stappen naar een goedkoper en/of meer passend tarief voor jouw telecomverbruik. Maak dan gebruik van onze tariefvergelijker telecombundels en van zodra je jouw keuze hebt gemaakt, regelen wij de overstap in jouw plaats.

Onze koopwijzer telecombundels