Nieuws

Becover+ 2019: Proximus beste netwerkdekking voor mobiel internet

09 januari 2020

Uit de meer dan 14 000 tests die we via onze applicatie Becover+ in 2019 verzamelden, bleek Proximus over het hele jaar gemeten over de beste netwerkdekking voor mobiel internet te beschikken. 

Algemeen

Aan de hand van de individuele metingen voor downloadsnelheid, uploadsnelheid, de wachttijd voor het laden van YouTube-video’s en de wachttijd voor het laden van webpagina’s berekenen we een eindscore per netwerkoperator. Proximus beschikte voor het hele jaar 2019 niet enkel over de hoogste totaalscore, maar bleek ook 10 van de 12 maanden het netwerk met de hoogste score voor mobiel internet. Enkel in de maanden september en oktober wist Telenet-Base iets beter te scoren dan Proximus. Orange belandde steevast op de derde plaats.

Proximus 'Beste van de test'

Proximus behaalde met een eindscore van 21 796 punten het label ‘Beste van de test 2019 netwerkdekking voor mobiel internet’. Telenet-Base behaalde een eindscore van 19 928 punten, Orange vervolledigde het podium met een eindscore van 17 494 punten.

Meet en vergelijk voor jezelf

Vergelijken is en blijft dus de boodschap, niet alleen als het aankomt op mobiele netwerkdekking, maar ook voor het meest geschikte mobiele tarief voor jouw verbruik.

Vergelijk voor jouw verbruik 

Draag ook bij tot onze netwerktests en download de applicatie BeCover+ voor Android of iOS. De gegevens van alle metingen worden anoniem geregistreerd en gebruikt om de mobiele netwerkkwaliteit van de verschillende netwerkoperatoren in ons land in kaart te brengen. De interactieve kaart en de resultaten van onze metingen van de afgelopen 12 maanden zijn ook terug te vinden op deze pagina

Naar de interactieve kaart