Persbericht

Safer Internet Day : Test Aankoop helpt u elke dag ...

09 februari 2021

Een veiliger internet?  Onmogelijk zonder goede antivirus software.  Degelijke beveiliging begint bij u thuis.

Dit is alvast het leidmotief van Test Aankoop wanneer het internetveiligheid betreft.  Aan de hand van de door Test Connect ontwikkelde inhoud wil de organisatie de best mogelijke informatie verstrekken aan mensen die bezorgd zijn over de bescherming van hun computer, hun verrichtingen en transacties of hun persoonsgegevens, ...

Concreet betekent dit dat Test Aankoop, naast de samenwerking met Google, Child Focus en andere spelers, haar leden eersteklas informatie aanbiedt. Ter gelegenheid van Safer Internet Day op dinsdag 9 februari maakt de organisatie de balans op van de op de markt verkrijgbare antivirus software.

 

De filosofie van Test Aankoop bestaat eruit haar leden alle kansen te bieden om zich zo goed mogelijk en tegen een redelijke kostprijs uit te rusten. En dit begint met de bescherming van de eigen computer met een antivirus programma dat aan de verwachtingen voldoet, maar ook opgewassen is tegen het toenemende aantal aanvallen, georganiseerd door hackers en criminelen die vaak zeer behendig en zeer hebzuchtig voor de dag komen ...

 

Het aantal aanvallen en fraudepogingen is niet meer bij te houden, en toch is het mogelijk hier zich technisch tegen te beschermen.  Net als op andere gebieden van het dagelijks leven moet ook de consument waken over zijn digitale veiligheid.  Bovendien is de laatste maanden het gebruik van digitale tools en platformen toegenomen, een volledig open omgeving waarvoor de consument over bepaalde vormen van bescherming moet beschikken.

 

En nog steeds met de filosofie van Test Aankoop in gedachten, is het ook de bedoeling om te zoeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding!  De conclusie van deze vergelijking, die beschikbaar is op www.testaankoop.be/besteantivirus, is dat je voor een zeer goed antivirusprogramma niet altijd hoeft te betalen, en dat je gerust voor een beperkte prijs een programma in huis kan halen dat aan je behoeften voldoet.

 

Daarom neemt ook Test Aankoop deel aan Safer Internet Day op 9 februari, maar ook via het platform www.cybersimple.be in samenwerking met andere spelers op het terrein. 

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.