Nieuws

Samen voor een veiliger internet voor jongeren

09 februari 2021

Het internet een betere en veiligere plek maken voor onze jongeren. Dat is het doel van Safer Internet Day. Daarom lanceren we vandaag nieuwe content op Cybersimpel.be. Ouders ontdekken er voortaan meer over thema’s als cyberpesten, privacy, online challenges of sextortion, en hoe ermee om te gaan.

Jongeren vinden heel wat verrijking online. Het internet geeft vaak een andere, diepere dimensie aan hun sociale contacten, creativiteit en ontspanning. Helaas maken veel ouders zich zorgen over de risico’s die hiermee gepaard gaan. Maar … samen kunnen we naar een beter en veiliger internet streven.

Een platform voor ouders …

In het kader van de dag voor een veiliger internet, hebben we, in samenwerking met ChildFocus en Google, onze website Cybersimpel.be verder uitgebreid. Zo ontdek je er hoe je betrokken blijft bij de onlineactiviteiten van je kind en leer je meer over tendensen als cyberpesten, online “challenges” of virtuele vriendschappen. Ook vertellen we wat je kunt doen als je kind het slachtoffer wordt van nare ervaringen als foutgelopen sexting, grooming, sextortion enzovoort.

Ontdek meer op Cybersimpel.be

… én voor jongeren

Zit je tiener zelf met vragen over digitale relaties, privacy, reputatie, digitale veiligheid …? Krijgt hij of zij te maken met situaties als cyberpesten of seksuele uitbuiting? Dan is CyberSquad.be het ideale toevluchtsoord. Op dit interactieve platform vinden jongeren informatie over allerlei internet gerelateerde topics, kunnen ze elkaar helpen en worden ze indien gewenst bijgestaan door professionals van Child Focus.

Naar Cybersquad.be