Nieuws

Eerste internationale erkenning voor Cybersimpel.be

18 december 2017
Cybersimple.be

De campagne www.cybersimpel.be, een initiatief van Google en Test Aankoop om de online beveiliging te verbeteren, heeft de derde Europese prijs voor criminaliteitspreventie gewonnen in Estland. Deze bekroning stimuleert ons om de campagne verder te zetten en vooral ook jullie om voor je digitale bescherming beroep te doen op de site.

Hacking, identiteitsdiefstal, oplichterij, phishing... De Belgen maken zich duidelijk zorgen om online bedreigingen en willen unaniem hun online veiligheid verbeteren.  Daarom hebben we in samenwerking met Google de campagne cybersimpel.be in maart gelanceerd om je te helpen bij online veiligheid. In juni heeft ook de federale en lokale politie zijn schouders onder de campagne gezet.

Bekroond met derde plaats in Tallinn

De Belgische autoriteiten kozen dit initiatief van Google en Test Aankoop uit om deel te nemen aan de Europese prijs voor criminaliteitspreventie in Estland. Met trots hebben we de derde prijs in ontvangst mogen nemen! Dit is de eerste internationale erkenning voor ons initiatief die als doel heeft om het internet veiliger te maken voor de Belgische gebruikers en alle consumenten. Ook in 2018 zetten we dit partnerschap verder met andere initiatieven die zullen volgen.

Bezoek Cybersimpel.be

Cybersimpel.be: om in alle veiligheid te genieten van internet

Ter herinnering, op Cybersimpel.be vind je praktisch advies en tips die je op je pc, tablet of smartphone kunt toepassen om je online veiligheid te verbeteren.

  1. Beveiliging van accounts: tips voor het kiezen van een sterk paswoord en 2-staps authenticatie. Hoe vermijd je bijvoorbeeld dat anderen toegang kunnen krijgen tot persoonlijke mails en (sociale media) profielen?
  2. Online transacties: tips om na te gaan of websites en webshops betrouwbaar zijn. Hoe koop en betaal je bijvoorbeeld veilig online en voorkom je fraude met betaalgegevens?
  3. Beveiliging van apparaten: hoe je telefoon beveiligen of onbruikbaar maken voor dieven? Hoe automatische back-ups instellen en antivirus software installeren?
  4. Kinderen: hoe behoed je kinderen voor ongeschikte inhoud? Hoe stel je ouderlijk toezicht in op computers, laptops, tablets en smartphones? Hoe bescherm je de online privacy van kinderen? En hoe kun je voorkomen dat kinderen online ongewilde aankopen doen?
  5. Surfen op het net: word meester over je social media & privacy instellingen, en leer onveilige websites te vermijden.
  6. Internet -en netwerkverbindingen: hoe betrouwbaar zijn gratis wifi-netwerken en hoe je wifi-netwerk thuis beschermen?

 

De campagne wordt ondersteund door de volgende partners: