Nieuws

Verbeter uw online veiligheid met Cybersimpel.be

15 maart 2017
Cybersimple.be

15 maart 2017
Uit onze enquête blijkt dat de Belgen zich bekommeren om hun online veiligheid, maar dat ze niet weten hoe ze die kunnen verbeteren. Daarom lanceren we in samenwerking met Google vandaag - op de Internationale Dag van de Consumentenrechten - de campagne www.cybersimpel.be om u concreet te helpen om uw online beveiliging te verbeteren.

De Belgen zijn bijna continu verbonden met het internet. We hebben meer dan duizend personen bevraagd om een beter idee te hebben over hun bezorgdheden.

Zo is internet voor 61% essentieel voor het werk en voor bijna de helft van de internetgebruikers (49 %) in z’n privéleven. Het is dus niet verwonderlijk dat 89% veel belang hecht aan zijn online veiligheid.

Zo beseft 65 % dat het steeds moeilijker wordt om zichzelf te beschermen. 41 % denkt meer te kunnen doen aan zijn online veiligheid maar weet niet wat of hoe en 31% heeft geen idee of hij voldoende doet. 37 % had zelf een negatieve ervaring, het merendeel door een virus. Hacking, identiteitsdiefstal, niet-beveiligde persoonlijke gegevens die doorverkocht worden, oplichterij en phishing vervolledigen het lijstje van vermelde bedreigingen.

Cybersimpel.be: om in alle veiligheid te genieten van internet

Met de campagne en de website Cybersimpel.be willen we iets doen aan de bezorgdheden die naar boven zijn gekomen in de enquête.

U kunt aan de hand van een test vaststellen over welke zes domeinen u onvoldoende geïnformeerd bent en waar u dus mogelijk gevaar loopt.

We geven u ook meteen adviezen en tips die u op uw pc, tablet of smartphone kunt toepassen om uw online veiligheid te verbeteren.

  1. Beveiliging van accounts: : tips voor het kiezen van een sterk paswoord en 2-staps authenticatie. Hoe vermijdt u bijvoorbeeld dat anderen toegang kunnen krijgen tot persoonlijke mails en (sociale media) profielen?
  2. Online transacties: tips om na te gaan of websites en webshops betrouwbaar zijn. Hoe koopt en betaalt u bijvoorbeeld veilig online en voorkomt u fraude met betaalgegevens?
  3. Beveiliging van apparaten: hoe uw telefoon beveiligen of onbruikbaar maken voor dieven? Hoe automatische back-ups instellen en antivirus software installeren?
  4. Kinderen: hoe behoedt u kinderen voor ongeschikte inhoud? Hoe stelt u ouderlijk toezicht in op computers, laptops, tablets en smartphones? Hoe beschermt u de online privacy van kinderen? En hoe kunt u voorkomen dat kinderen online ongewilde aankopen doen?
  5. Surfen op het net: word meester over uw social media & privacy instellingen, en leer onveilige websites te vermijden.
  6. Internet -en netwerkverbindingen: hoe betrouwbaar zijn gratis wifi-netwerken en hoe uw wifi-netwerk thuis beschermen?

Bezoek Cybersimpel.be

De campagne wordt ondersteund door de volgende partners:


Afdrukken Versturen via e-mail