Nieuws

"Vlaamse Netflix" start op 14 september

03 september 2020
Streamz

Vanaf maandag 14 september kun je afstemmen op Streamz, het Vlaamse alternatief voor Netflix en consorten. Het platform belooft Vlaamse en internationale topfictie aan te bieden. Hoe kijk je en wat kost het?

Streamz is een samenwerking tussen de grootste commerciële mediagroepen DPG Media (VTM) en SBS Belgium (VIER enz.) en de openbare omroep. De VRT besliste om ook deel te nemen aan het Vlaamse alternatief voor de Amerikaanse streamingplatformen, waarbij bepaalde series exclusief eerst op Streamz te zien zullen zijn. Dit zal ook het geval zijn voor content geproduceerd door DPG Media en SBS Belgium.

De lanceringsdatum is trouwens niet toevallig gekozen, want één dag later gaat ook Disney+ van start in het Belgische streaminglandschap. Zo lijkt de strijd om de Vlaamse tv-kijker meer dan ooit los te zullen barsten.  

Meer dan 1000 titels

Je kan je nu al registreren op Streamz als je vanaf maandag 14 september meteen exclusieve toegang wenst tot de allernieuwste Vlaamse series. Zo start Streamz met 11 nieuwe fictietitels, maar is er ook een aanbod voor kinderen, tieners en wordt er gewerkt aan een documentaire-aanbod.

Verder zal er ook een uitgebreid internationaal aanbod zijn dankzij onder andere een exclusieve samenwerking met HBO. Daardoor zullen series een dag nadat ze in de Verenigde Staten zijn uitgezonden, reeds beschikbaar zijn op Streamz.

Goedkoper dan Netflix

Je kan per account tot 5 kijkprofielen toevoegen en ook tot 4 schermen tegelijkertijd content streamen. Dit zal je € 11,95 per maand kosten. Voor een vergelijkbaar Netflix Premium-abonnement betaal je € 15,99 per maand.

Je kan ook kiezen voor Streamz Plus voor € 8 extra per maand. Dan krijg je jaarlijks 300 recente film titels extra aan je catalogus toegevoegd.

Telenet Play (More)-klanten schakelen automatisch over

Ben je momenteel al Play- of Play More-klant bij Telenet? Dan verandert je huidige abonnement automatisch in een Streamz- of een Streamz Plus-abonnement. Themazenders zoals Discovery World, Stingray Music zullen vanaf 6 oktober verdwijnen als je een Play-abonnement had. Je kan Streamz en Streamz Plus gewoon verder bekijken zoals je gewoon was via je digicorder, digibox, TV-box, Yelo Play-app of TV-app. Je hebt uiteraard ook toegang tot de Streamz-app.

Wil je meer weten over de verschillende pakketten die bestaan voor digitale televisie, dan kun je altijd ons uitgebreid dossier “Digitale tv, pas op voor dure valstrikken” raadplegen.

Naar het dossier over digitale tv