Dossier

Maak je smartphone vakantieproof

13 juli 2017
smartphone

13 juli 2017
De zomer stelt je smartphone voor een paar uitdagingen. Vijf tips om je smartphone ook tijdens je vakantie veilig en in topconditie te houden.

1. Houd je toestel koel

Warmte is niet goed voor je smartphone en de levensduur van de batterij. Leg je smartphone dus nooit in de zon of in een warme auto. Aangezien de batterij tijdens het laden sowieso al warmer wordt, is het ook geen goed idee om je smartphone in de zon op te laden.

Om je batterij te sparen bij warm weer, zet je functies die veel energie vragen (wifi, bluetooth, locatievoorzieningen, actieve apps …) tijdelijk uit wanneer je ze niet gebruikt. Heb je je smartphone helemaal niet nodig? Zet hem dan in vliegtuigstand of zelfs helemaal uit.

Is je smartphone beschermd met een hoesje? Als het heel warm is, doe je dit er beter niet rond. Zo kan je smartphone zijn warmte beter kwijt.
Geraakt je toestel toch oververhit? Zet het dan uit en leg het op een koelere plek (niet in de koelkast!). Geef het wat tijd om weer op temperatuur te komen en zet het dan opnieuw aan.