Dossier

Weg met dubbelgangers op je smartphone

23 mei 2019
Smartphone met het symbool van een prullenbak erop

Heb jij veel dubbele foto’s of andere bestanden op je Android-smartphone staan? Om ruimte te maken zou je die manueel kunnen verwijderen, maar dat vraagt veel tijd. Met behulp van een gratis app als Duplicate Files Fixer ben je in slechts een paar stappen van die dubbelgangers verlost.

Alvorens je begint met het verwijderen van bestanden maak je best eerst een back-up van de gegevens op je toestel en de bestanden die je zeker niet wilt verliezen. In ons dossier Een back-up maken lees je hoe je dat precies doet.

1. Installeer Duplicate Files Fixer

Ga naar de Google Play Store om de app Duplicate Files Fixer op je smartphone te downloaden en doorloop het installatieproces. Geef de app de toestemming om dubbele bestanden op te schonen.

2. Laat de app je toestel scannen

Eens de installatie is voltooid kom je op het volgende scherm terecht.

Je kunt de app al je bestanden laten scannen op dubbels (Volledige scan) of per type bestand. Wij kiezen hier Foto’s scannen. Klik op Nu scannen. De app vraagt toestemming tot foto’s, media en bestanden op je toestel. Klik op Toestaan.

De app begint nu de foto’s op je toestel te scannen. Als het er veel zijn kan dit even duren.

3. Verwijder duplicaten

Eens de scan is voltooid krijg je een overzicht te zien van alle foto’s waarvan duplicaten op je toestel staan. Er komt automatisch een vinkje te staan naast de duplicaten. De niet geselecteerde foto’s zullen op je smartphone blijven staan.

Klik op Nu verwijderen (en niet op “Nu back-up maken”; via die knop wil de ontwikkelaar jou een aparte back-up-app doen installeren). Bevestig nog eens dat je akkoord bent met het verwijderen van de geselecteerde bestanden. Nadat het proces is voltooid vertelt de app hoeveel ruimte er werd vrijgemaakt.