Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Lavylites: wonder of gebakken lucht?

01 augustus 2016
raad

01 augustus 2016
Een nicht van mevrouw G. heeft bij haar een presentatie gedaan van Lavylites “gezondheidsproducten”, zogezegd ontwikkeld door een Hongaarse wetenschapper. Ze vraagt ons of die ook echt werken.

Het antwoord is simpel: de Lavylites sprays werken niet. Ze bevatten zogezegd “actieve informatieve vibraties (?) van medicinale planten, mineralen en kristallen”. De actieve bestanddelen zouden “in de vorm van hun essentie, hun informatiepatronen en vibraties” in de celwanden dringen en binnen enkele seconden door de huid worden getransporteerd. Het middel zou zelfs tot op botniveau werken! Dat zou dan op mysterieuze wijze onze natuurlijke afweer en ons zelfhelend vermogen activeren.

Lavylites sprays zouden helpen tegen pijn, ontstekingen, eczeem, huidschimmelinfecties, moedervlekken, acne, rimpels, geboortestriemen, spataders, buikpijn bij kinderen, hoofdpijn, aambeien, zonnebrand, verstuikingen en nog veel meer. De “wonderspray” zou bedacht zijn door “de internationaal gerenommeerde Hongaarse medische wetenschapper en microbioloog, Tibor Jakabovic”, die bovendien ook specialist nanotechnologie heet te zijn.

Wij hebben echter geen enkele ernstige publicatie van deze man teruggevonden, evenmin als studies die de argumenten van de Lavylites-verkopers enigszins geloofwaardig maken. Dit lijkt dan ook pure oplichterij.

Bovendien zijn de producten niet in de winkel te koop, maar enkel tijdens presentaties aan huis. Als u thuis zo’n presentatie laat houden, zal de verkoper u proberen te overtuigen om ook in het systeem te stappen (als u dat doet, strijkt de andere een commissie op). Dan is het uw beurt om zelf te proberen de producten aan de man te brengen en anderen over de streep te trekken. De enigen die rijk worden van zo’n verkoopsysteem, zijn de producent en een minderheid van de verkopers. De meeste deelnemers schieten er uiteindelijk geld bij in.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2